Omurga sağlığı ve egzersizlerin önemi


Gününüzün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyor olabilirsiniz. Bilgisayar karşısında çok fazla zaman harcayan biri olarak vücut sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Bu bağlamda kemik ve kas dokusu, özellikle omurga kısmı önem arz etmektedir.

Dünyada yetişkinlerin %80'inin bel,boyun ve sırt ağrılarından dolayı şikayetçi olduğu bilinmektedir. Bu şikayetlerin bazen ciddi hastalıklara ve kötü fiziksel durumlara yol açtığı görülmektedir.

Bel ve sırt ağrılarından kurtulmak, bu tür ağrıları çekmemek için sağlıklı bir omurgaya sahip olmanız gerekir. Omurga sağlığına dikkat edilmelidir. Omurga sağlığı konusunda egzersizler önemli bir yer tutar. Bel, boyun ve sırt ağrılarınıza iyi gelebilecek egzersizleri düzenli olarak yapmanız tavsiye edilir.

Beden Egzersizleri

Yukarıdaki resimde 16 ardışık egzersiz hareketinden oluşan bir çalışma görülmektedir. Özellikle omurga sağlığınız için önemli sayılabilecek bu çalışmanın süresi 20 dakikayı geçmemektedir. Bunları düzenli olarak yapmanızda fayda var. İleride bel, boyun, sırt ağrılarınızın olmaması ve bu ağrıların ciddi sorunlara dönüşmemesi için beden sağlığınıza özen gösterin. Beden sağlığınız için her gün kendinize zaman ayırın ve kendinize iyi bakın.

1 yorum:

BETÜL USTA dedi ki...

bu bilgiler çok güzel fakat kaç defa ya da kaç sn vs... bu hareketi yapmamız gerekiyor. ben de bel düzleşmesi varmış . bu hareketler faydalı olur mu cevap verirseniz sevinirim

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net