Alan adının taşınması konusunda


Alan Adı
Alan adı taşıma(transferi) konusunda deneyim sahibi oldum. Bu konuda bilgilenmek isteyenler için birkaç şey söylemek isterim.

Bir firmadan başka bir firmaya alan adı(domain) taşıma işlemi yaklaşık olarak bir hafta sürmektedir. Ancak alan adının taşınma sürecinden önce alan adının taşınması konusunda bilinmesi gereken bir takım şeyler var:

Alan adının taşınabilmesi için;
- Alan adının ilk kaydedilme tarihinden en az 60 gün geçmelidir. Eğer alan adını yeni kaydettiyseniz ve bunun üzerinden 2 ay geçmediyse bu alan adı transfer edilemez.
- Alan adının yenilenme tarihine 45 günden fazla süre kalmış olmalıdır. Eğer alan adının yenilenmesine 45 gün veya daha az bir süre kaldıysa bu alan adı transfer edilemez.
- Alan adının taşıma kilidi kaldırılmalıdır. Aksi takdirde alan adının taşınması işlemi başlayamaz. Alan adınızın bulunduğu firmadan ilgili ayarı yapabilirsiniz.
- Alan adının taşıma şifresi bilinmelidir. Bu şifre taşıma işleminin başlayabilmesi için gereklidir. Şifreyi, alan adınızın bulunduğu firmadan temin edebilirsiniz. Taşımayı yapacağınız firma tarafından ise sizden istenecektir.
- Alan adının kayıtlı olduğu e-posta adresinin kullanılabilir olması gerekir. Çünkü taşıma işleminin onaylanması için kayıtlı e-posta adresi kullanılacaktır.
Bu 5 nokta alan adınızı yeni bir firmaya taşıyabilmeniz açısından önemlidir. Taşıma işleminin başlaması ve başarıyla gerçekleşmesi için yukarıdaki koşullar sağlanmalıdır.

Alan Adının Taşınma Süreci
Alan adının yeni bir firmaya taşınması ortalama 7 gün sürmektedir. Ancak bu süreç firmalar arası taşıma işlemine göre değişiklik gösterebilir. Bu sürenin normal aralığı ise 5-10 gündür.

Alan adınızın taşıma kilidi kaldırılmış bir durumda ve alan adınızın şifresini biliyorsunuz. Taşıma işleminin başlayabilmesi için herhangi bir zaman engeliyle karşılaşmadınız. Bu durumda alan adınızı taşıyacağınız firmayla bağlantı kurabilirsiniz.

Firmanın internet adresine girerek gerekli işlemleri yapmaya başlayın. Firma taşıma işleminizi onayladıktan sonra(firmaya ödemeyi yaptıktan sonra) taşıma işleminiz başlamaya başlayacaktır. İşlemin resmi olarak başlaması ise e-posta adresinize(alan adınızın kayıtlı olduğu e-posta adresi) gelen onay linkine tıkladıktan sonra gerçekleşecektir.

Daha sonra size yine bir e-posta gelecek. Gelen e-posta ile birlikte size bir iptal linki ve 5 gün süre verilecektir. Bu e-posta, "alan adınızın taşınması işleminden vazgeçmek isterseniz 5 gün içerisinde iptal linkini kullanabilirsiniz; istemiyorsanız 5 günün geçmesini bekleyiniz" anlamanı taşıyacaktır. Beş günün ertesinde ise alan adınızın taşınma işlemi başarıyla gerçekleşmiş olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net