Gezi: İstanbul - Saraylar, Müzeler, Üniversiteler


İstanbul, ekonomik açıdan dünyanın en büyük 34. kentidir. Asırlardır sahip olunmak istenen bu güzelim şehir geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her yıl milyonlarca turist çeşitli nedenlerle İstanbul'a akın eder(Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği'nin verilerine göre 2010 yılında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçilerin sayısı: 6.928.867).

İstanbul

Dünya'nın önemli başkentlerinden biri olan İstanbul, tarihi dokusunu korumaktadır. İstanbul'da gezerken sokakların, caddelerin, birbirinden güzel o yapıların hatta ağaçların bile buram buram tarih koktuğunu hissetmek mümkündür. Yeditepeli şehir, Boğazı'yla herkesi cezbetmeyi başarır. Gez gez bitmeyen sarayları, müzeleri, önemli camileri ve daha birçok tarihi değerleri ile insanın aklında yer edinir.

İstanbul, eğitim konusunda tercih edilen şehirlerden birisidir. Birçok genç İstanbul'da iyi bir üniversitede okumak ister. Bu bakımdan idealleri olan günümüzün gençleri için İstanbul eşsiz bir hedeftir.

İstanbul, küçük bir yaprak sayfasına sığdırılamayacak kadar güzel ve özeldir. O'nun hakkında anlatılması gereken çok şey vardır. Bir başka gerçek de İstanbul'un güzelliklerini görebilmek için bazen orada yaşamanın bile yetersiz olduğudur. Ancak görülmesi gereken o kadar şeyi iki güne sığdırmak zorunda olsanız da İstanbul'a mutlaka gidin.

İstanbul'u sadece kısa bir süre için gezme şansını yakalayanlara tavsiye edilebilecek görülmesi gereken, yapılması gereken şeyleri sıralamak mümkündür.

Saraylar, Müzeler, Camiler ve diğerleri:
Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Rumeli ve Anadolu Hisarı

Üniversiteler:
Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi

Alışveriş Merkezleri:
Akmerkez, F0rum İstanbul, Optimum

Mutlaka Yapın:
Boğaz turu

Bunları da yapabilirsiniz:
Akşam vakti Ortaköy'de kumpir yemek
"Taksim Meydanı" ve "İstiklal Caddesi"nde gezmek
"Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi"nde köfte yemek

Verimli bir gezi geçirmek istiyorsanız İstanbul'u bir turist rehberiyle ya da İstanbul'u iyi bilen biriyle gezmenizi tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net