BIOS - Format Ayarları


Bilgisayarınıza format atmak istiyorsunuz. Bir CD veya DVD ile format atacaksınız. Bunun için CD/DVD‘yi bilgisayarınıza takmanız yeterlidir. Ancak bazı durumlarda bilgisayarınız başlangıç aygıtı olarak CD/DVD sürücünüzü otomatik olarak görmeyebilir. Bu gibi durumlarda BIOS ayarlarınızdan gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekir.

BIOS Önyükleme Aygıtları Ayarı
Format atılacağı zaman BIOS menüsünde yapılması gereken, birinci önyükleme aygıtı olarak CD ROM/DVD ROM‘un seçilmesidir. BIOS‘taki bu ayar kolay gibi görünse de kimi zaman zorluk çıkartabiliyor. Çünkü ilgili ayar belirli bir yerde bulunmuyor. Anakarttan anakarta farklılık gösteren bir durum olduğu için kullanıcılar için sorun yaratabiliyor.

Format için BIOS ayarı

İlk önyükleme aygıtı olarak CD ROM/DVD ROM‘un seçileceği bölümün farklı BIOS‘lardaki yerleri şu şekildedir:

1.tip BIOS:
DEL tuşu ile BIOS menüsüne giriş > Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > [CDROM]

2.tip BIOS:
DEL tuşu ile BIOS menüsüne giriş > Advanced BIOS Features > First Boot Device > CDROM

3. tip BIOS:
F2 tuşu ile BIOS‘a giriş > Boot Sequence > 1. IDE CD-ROM Device

4.tip BIOS:
F2 tuşu ile BIOS menüsüne giriş > BIOS FEATURES SETUP > Boot Sequence > A,CDROM,C

BIOS'a nasıl girilir? 
Bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra bilgisayarınız açılmaya başlar. Açılırken kasadan dıt dıt diye ses gelir. Bu sesi duyduktan sonra DELETE tuşuna basarak girebilirsiniz(Basmanız gereken yeri kesitiremiyorsanız bilgisayarı açma düğmesine bastıktan sonra sürekli DEL tuşuna basmayı deneyin). Genelde DELETE tuşudur ama bu değişiklik gösterebilir. Bilgisayar açılırken RAM testinden sonra hangi tuşla girilebileceği yazar, BIOS ya da BIOS Setup yazısını görmeye çalışın. DEL tuşu değilse F2, F9 ya da F12 olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net