Reboot and Select proper Boot device or... ve Çözümü


İşlem yapmadan yazının tamamını okuyunuz!

Bugün "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key" sorunundan, hatasından bahsetmek istiyorum.  Bilgisayar açılırken siyah bir arkaplanda beyaz bir yazıyla bu hatayı alırsınız. Herhangi bir tuşa bastığınızda yine bu hatayı verir alt alta ekran bu mesajla dolar.

Öncelikle hatanın çevirisini yapacak olursak, karşılığı: " Önyükleme yapın ve önyükleme aygıtını seçin veya seçilen önyükleme aygıtına önyükleme medya(CD, DVD) aracı ekleyin ve bir tuşa basın. " dır.

boot device siyah ekran
Resmi internetten buldum. Görüldüğü gibi any key yerine a key de yazabilir. A key demek A'ya basın demek değildir. Bir tuşa basın demektir.

Gelelim bu sorunu nasıl çözeceğimize. Hatadan da anlaşılacağı üzere bilgisayarınız HDD'yi göremediği için başlatılmamaktadır.

1) Öncelikle BIOS ayarlarınıza bakmanız doğru olur. Bilgisayar açılırken DEL tuşuna bastığınızda  BIOS ayarlarına yönlendirilirsiniz. Advanced BIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menü gelecektir. Farklı olma ihtimali vardır. First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız. Kaydedip çıkarsınız, bilgisyarınız yeniden başlar.
Ekleme
BIOS menüsündeki ayarların yerleri anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. İlgili BIOS ayarını belirtilen bölümde bulamadıysanız şu bölümleri bulmayı deneyin:
   Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > {harddiskiniz}
   Advanced BIOS Features > First Boot Device > {harddiskiniz}
   Boot Sequence > {harddiskiniz}
   BIOS FEATURES SETUP > Boot Sequence > {harddiskiniz}
Eğer zaten HDD seçili ise 2. yönteme bakınız.
xp bios ayarları mavi ekran

2) 1. yöntemde size yarar bir şey bulamadıysanız, 2. yöntem %80 probleminizi çözecektir. Bilgisayar ilk HDD'yi görmesine rağmen HDD'yi başlatamıyorsa HDD'de sorun vardır. Sorun donanımsaldır. Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Temazsızlık, bağlantı hataları vb. gibi problemlerden kaynaklanabilir. Öncelikle harddisk bağlantılarını kontrol edin. Kasanın içini açmışken temizlik yapmanızı da öneririm. Tozunu alın, yıkayın falan demiyorum ha! 2 kere bu sorunla karşılaştıysam ikisinde de temazsızlık vardı. Temazsızlık var ise kablonuzu değiştirmelisiniz. Değiştirdiğinizde yine aynı hatayı alıyorsanız %90 HDD niz bozuk, %10 ihtimal de HDD'nizin anakartınıza bağlı olduğu Sata/ide kanalı bozuktur. Kanalı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Bu hatayı aldığınız sürece format atmanız da mümkün değildir. Çünkü bir önyükleme aracı başlatılamıyor demektir. Bu durumda Windows da başlatılmaz. Bu da büyük ölçüde son söylediğim yöntemi doğruluyor.

Kasayı daha önce açmadıysanız, açmayı denemenizi tavsiye etmiyorum. Profesyonel birisi yanınızda olsun! Hem açmayı öğrenirsiniz ...

222 yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 222   Yeni›   En yeni»
admin dedi ki...

Arkadaşlar bu sorun "donanımsal sorun"dur. Bilginize. Yazıda yazdım ama ankette Hayır oylarını görünce belirtmek istedim. O yüzden bahsettiğim temazsızlık veya floppy disk ayarı işinizi görmeyebilir tabiki. Bir bilgisayarcıya göstermenizi öneririm.

mahmut dedi ki...

Aynı sorun bende de oluyordu sık sık. Dediğin gibi temazsızlığı giderdim, oldu. Fakat ara sıra yine öyle oldu ve ancak tak-çıkar yapınca sorun çözülüyordu. Ben de kasanın yan kapağını açık bırakıyorum artık, çok şükür bir sorun yok. Kim bilir belki sıcaktan yerinden oynuyordu kablo :)?
Teşekkürler ...

Cenk dedi ki...

Ben Harddisk kablosunu değiştirdim fakat aynı sorun yine çıktı pc yi açınca.Ben de ram in takılı olduğu slotu değiştirdim.Başka bir slota taktım pc açıldı.Acaba ram slotundan kaynaklanabilir mi bu hata?

admin dedi ki...

RAM'den kaynaklanması muhtemeldir. Bu sorunu yeni bir RAM takıp da çözenler var. Eğer başka slota takınca çalıştıysa, RAM değil de eski slot problemli olabilir. Donanımsal bir şey olduğu için her şeyden şüphelenmek lazım.
- Ekleme -
Sorunun çözümü ile ilgili alternatif bir çözüm yolu daha sunmak istiyorum. Söylediğim çözüm yollarının hepsi denenmiştir ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Umarım, bunlardan bir tanesi işinizi görür.
HDD'den çıkan kabloların uçlarını değiştirin. SATA kablosunun takıldığı yerleri değiştireceksiniz. Birinci uç A'ya, ikinci uç B'ye takılı ise birinci uç B'ye, ikinci uç A'ya takılacaktır. Sorununuz hala çözümlenmediyse, HDD kablosundaki gibi tüm kabloların uçlarını değiştirin.

Muhammed Ata dedi ki...

Öncelikle merhabalar adminim..

Dediğiniz yolları uygulayacağım inşallah ...

Ama BIOS'a girmek için şifre istiyor :P Şifreyi kaldırmak için ilk önce pili çıkartacağım :) Ama ne yaptım ne ettim çıkaramadım pile .. Fazla zorlamak istemiyorum ama zorlamsam bi bozulma olur mu ?

-Bu arada çok güzel bir konu olmuş :)

admin dedi ki...

Pili çıkartamıyorsan, zorlamamanı öneririm. Eğer bilgisayarın, daha önce normal çalışıyorsa HDD'yi görüyordur zaten. Yani First Boot Device, HDD seçilidir. O yüzden BIOS'a girmene gerek yok. 2. yöntem, işine yarayabilir. Sorunla nasıl karşılaştığını falan yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

Muhammed Ata dedi ki...

Dershananeme geç kaldığım için bilgisyarı direk powerdan örttüm.. ertesi gün açtığımda C sürüsünü gözden geçirdi ve tam açılış ekranında (kullanıcılar gelmeden hemen önce) dondu. belki 10 kere res attım her zaman aynı yerde dondu.. sonra bilgisayarı kapattım yeniden açtığımda bu yazıyla karşılaştım ve hiç bir şey yapammıyorum..

admin dedi ki...

HDD'nin güç veya veri kablosunda bir sorun meydana gelmiş olabilir. Acaba ikinci yöntemi denedin mi?

Muhammed Ata dedi ki...

Hocam biliyorum senib başını çok ağrıtıyorum ama sorun donanımsal olduğu için pek bir şey yapamamıyorum..Resimli bi anlatım yaparmısın ? :S

admin dedi ki...

Önemli değil, her zaman yardımcı olmak isterim. Fakat bilgisayar donanımlarıyla aran iyi değilse, yazımda da belirttiğim gibi profesyonel birisinden, birebir yardım alman daha mantıklı. Olmazsa bir servise götür derim. Sonucundan da bizleri haberdar edersen sevinirim.

Muhammed Ata dedi ki...

Şimdi açıkcası bilgisayarı sürekli kurcaladığım için cezalandırdım :) Babam Teknik servise götürmüyor ve internete leptoptan bağlanıyorumm. Bugun kasayı açtım hangi kabloyu sökeceğimi bulamadım.. Bi HDD'den çıkan SATA kablosunu gördüm. Onun yenisini alsam düzelir mi :)

admin dedi ki...

Yenisini almadan önce 4.yorumdaki - Ekleme - kısmını oku ve uygula. Uçlarını değiştirme ..

Muhammed Ata dedi ki...

Yok hayır olmadı, o zaman ben yeni bir SATA kablosu alıyorum..
Birde temazszlık varsa kabloyu değiştirin dediniz. Peki temassızlık yoksa kablonun bağlandığı ana kartı mı değiştirmeliyim :S

admin dedi ki...

Görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Çıkartılabilir tüm kabloların uçlarını değiştir dene. 3. mesaja bakarsan ram ile de alakalı olabilir. Eğer sonuç alamazsan kablo almak çözüm olmayabilir. Çünkü hdd'de ya da başka bir donanımda hasar meydana gelmiş olabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu alternatif çözümler üretmektir. Mesela hdd'ye elektrik gelip gelmedğini ölçmek, hdd'yi başka bir bilgisayarda denemek gibi ...

erol gül dedi ki...

selam arkadaşlar..bu yazdıklarınızın hepsini denedim..kabloyu bile değiştirdim..ama bir türlü..xp başlatılmadı..cd-dwr başa alıyom bir türlü format yemiyor..daima reboot and select..falan yazıyor..acaba hard disk de sorun olabilirmi..

admin dedi ki...

Harddiskte sorun olma olasılığı yüksektir. HDD'den şüpheleniyorsan, HDD'nin sağlam olup olmadığını kontrol etmelisin öncelikle. Başka bir bilgisayarda deneyerek bunu yapabilirsin.
Format atmak istiyorsan da CD'yi okutman için bilgisayar açılırken F8 tuşuna bas. BIOS'tan görmüyorsa bu şekilde deneyebilirsin.

Şahin dedi ki...

çok teşekkür ederim allah razı olsun

gökalp dedi ki...

bugün bende oldu pcden ses çıkıyordu kasayı açıp fana elimi değdirdim pc reset attı ve açılırken

“Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key”
ahatsını verdi fanın kablosunu çıkartıp yeniden taktım oldu pc açıldı

berkan dedi ki...

Çok açıklayıcı bilgi paylaşımı yapmışsın teşekkür edrim arkadaşım..Sağolasınn

ulaş dedi ki...

slmlar şuan aynı sorunu bende yaşıyorum evde 3 bilgisayar var biri laptop 2 si masaüstü yalnız benim sorun yaşadığım masaüstü ve sata hdd var diğer masaüstünde de IDE hdd var yani hdd yi diğer bilgisayarda deneyemiyorum elektrik geldiğinden eminim çünkü içindeki göz hareket ediyor yalnız hdd takılıyken bios ta firs boot olarak sadece floppy ve cd room görüyor bu bilgisayarı 1 gün içinde yapmalıyım emanet ne önerirsiniz? çok acil cvp bekliyorum

admin dedi ki...

İlk sorum: "Yazıyı tamamen okudunuz mu?"
İkincisi ise "First Boot olarak Flopy yerine Hard Disk'i seçmeyi denediniz mi?"

Eğer ilk aygıt olarak HDD seçilmesine rağmen aynı hatayı alıyorsanız yazıdaki ikinci yöntemi denemelisiniz.

ulaş dedi ki...

evet tüm yazıyı okudum biosta first boot ta hdd seçeneği yok sadece floppy ve cd room var ayrıca bilgisayarı açıyorum sacede fandan ses geliyor ekrana hiç bişey gelmiyor hdd nin anakart üstünde takılı olduğu yere ve kabloya hafif temasta bulunuyorum bip sesi gelip bilgisayar açılmaya başlıyor ama yine reboot and select proper boot device hatasını veriyor kabloyu değiştirsem çalışır mı ??

admin dedi ki...

Öncelikle kablonun uçlarını değiştirmeyi deneyin eğer denemediyseniz? Bu konuyla ilgili 4 numaralı yoruma bakabilirsiniz. "- Ekleme -" diye bir kısım var. Yazıya eklemeyi unutmuşum. O çözümü görmediğinizi düşünüyorum.
Eğer bir sonuca ulaşamadıysanız farklı bir kabloyla denemenizde tabiki fayda var. Sanırım bilgisayar, HDD'yi görmüyor. HDD'yi görmemesi kablodan kaynaklanabilir. Başka bir şeyden kaynaklanıyor olmaması için umarım öyledir diyorum.

osman dedi ki...

admin bu sabır dolu yardımlarından dolayı sana çok çok teşekkür ediyorum helal olsun bukmadan herşeye cevap veriyosun bense problemimi anladım hocam sana kolay gelsin bende başlıyayım...

fatih dedi ki...

bendede aynı sorun vardı çok sinir bozucu bir durumdu bununola ilgili çözümle alakalı bilgi bulamamıştım şuan buldum ama sorun olmadığı için deneyemiyorum ama gerçekten yardımcı olmaya çalışan birileri varmış be teşekkürler admin

cem dedi ki...

benim pc açılıyor onda bi problem yok ama FORMAT ATAMIYORUM bios ayarlarınıda yaptım şayet aynı sonucu aldım lütfen yardım!!!

admin dedi ki...

1st Boot Device olarak "CD/DVD" seçili ise bilgisayarın açılışta XP CD'sini görmesi lazım (Bu ayarı doğru yaptığından emin misin?). Eğer görmüyorsa CD'de problem olabilir. İlk önce başka bir XP CD'si ile denemeni tavsiye ederim. İkinci olarak sürücülerin problemsiz olduğundan emin olmalısın. Çünkü "CD/DVD sürücüsü"nde sorun olma olasılığı yüksektir.

Gökhan dedi ki...

1st Boot Device olarak “CD/DVD” seçili ise bilgisayarın açılışta XP CD’sini görmesi lazım (Bu ayarı doğru yaptığından emin misin?). Eğer görmüyorsa CD’de problem olabilir. İlk önce başka bir XP CD’si ile denemeni tavsiye ederim. İkinci olarak sürücülerin problemsiz olduğundan emin olmalısın. Çünkü “CD/DVD sürücüsü”nde sorun olma olasılığı yüksektir... demişsiniz

1st yi hdd olarak neden deqıstıremıyorum hdd sata ydı ıde yaptım deqıstırdım..actım bu hatayı verdı sonra fırst boot devıce yı cd yaptım formata qectım takılmadan kurdum xp yı hdd yı qordu sonra pc yı ılk acıp kapadım sorun olmadı ıkıncıye kapadım 5 dk sonra qelıp actıqımda tekrar bu sorunuu verdı her yolu denedım temızlemeyı bırak kasayı bastan daqıtıp topladımıde kablolarım o kadar eskı deqıl ama bozuk olabılır slotların bozuk olduqunuda dusunmuyorum ama denemek lazım ram olayıda kafamı kurcalıyo ondan da olabılır bence bıostan dıyorum cunku ılk kez karsılastım sevmıyodum zaten asus harbı işe yaramazmış bıktırdı ya bakmadıqım denemedıqım sey kalmadı hdd yı ıde yaptım hala 1st floopy dıo hdd yapcam ole bı secenek yok kaRT okuyucu olduqu ıcın ya onu secebılıosun yada floopy yanı sata varmıs qıbı dısket mı takcam bende delırttı benı atacam camdan en son hocam bı yorum banda

Master dedi ki...

Ayni Sorunu bende yaşiyorum Ama Şöyle bişi Var Kaboloda fln sorun yok pc ye başka Hard disk taktiqimda Çalişio Bozuk olan Hdd yi Harici bi şekilde görüyo o zaman hicbir problem görünmüyor Bunu nasil çözcez ?

admin dedi ki...

@Master
Problemi keşke biraz daha ayrıntılı yazsaydın.
Anladığım kadarıyla cevaplıyorum.
Sanırım diskin SATA. Sata disklerde master slave olmaz. Master Slave, IDE disklerde bulunur. Bundan dolayı Sata Diskleri, IDE disklerin göründüğü yerde göremezsin. Bu şekilde görünmesi normaldir.

Ramazan T. dedi ki...

Arkadaşlar bu hatanın 2 sebebi war. 1. si Hard Disk'le anakart arasındaki kablo arızası (KABLOYU ÇIKARIP DÜZGÜN Bİ ŞEKİLDE GERİ TAKARSANIZ AÇILIYOR). 2.'si Hard Disk arızası. (ARKADAŞIMDA DA OLMUŞTU. HARD DİSK'İ DEĞİŞTİLER). Ben Win7 yükledikten sonra oldu. . önce böyle bişey yoktu. O da sürücüleri otomatik güncelliyor ya belki ondan kaynaklı bazı sistem dosyalarını yüklemiyordur. XP yükleyince böyle bi problem olmuyor. Win7'de de ilk başta sorun yok ama bi süre sonra (1 ay falan gibi) oluyor. Çözemedim. Her seferinde format atıyorum düzeliyor. Donanımsal deil o zaman... :S

admin dedi ki...

@Ramazan T.
Sorununun Windows 7 ile alakası olmadığını düşünüyorum. Windows 7 kurulu iken bu problemin açığa çıkmış olabilme ihtimali var. Tesadüf olabilir. Sonuçta net bir etken yok. 1 ay normal çalışması ve sonra hatayı vermesi bana göre Windows 7 ile alakalı bir durum değildir.

Ferhat dedi ki...

Selam arkadaşlar aynı yazıyı bende alıyorum,ama benim hatamdan oldu hep..bıostan herşeyi disabled yaptım.pc açılırken hep ddgnz yazı çıktı,ne klavyedn bi tuşa dokunablyorum,nede del tuşuna bsılarak bıos ayarlarna greblyorum.anlıcanız herşey disabled oldu klavyede,ne yapcgmı şşrdm.yardım

can dedi ki...

Advanced BIOS Features adlı bir ekran bulamadım ?

admin dedi ki...

@Ferhat
Büyük ihtimal bios ayarlarıyla oynadığın için bu hatayı alıyorsundur. Bios ayarlarını sıfırlaman sorununa çözüm olabilir. Bios pilini çıkart, 2-3 dakika bekle ve pili tak. Bundan sonra bios ayarlarına ulaşabilmen gerekiyor. Aygıt seçimi ile ilgili ayarları kontrol et. Ayarlar yazıdaki gibi ise "Reboot and Select proper Boot device or..." hatasını vermemesi lazım.

@can
İlgili ayar farklı yerde olabilir. Anakartının markasını-modelini söylersen yardımcı olabilirim.

sadullah dedi ki...

slm admin kardeşim ya bu hdd warya kasayı açıom ama hbi kablo war 3 tane takılı değil birinin üstünde şöle yazıor reset birindede power birindede speaker aynı hata war reboot hatası lütfen bi yardım

inanc dedi ki...

bendede aynı hatayı alıodum hata baya bi uzun süredir alıodum ama ara sıra alıodum ve pc nin fişine çekip bi 10 dk bekleyip tekrar actımı düzelio su son sıralarda sürekli almaya basladım ve pcyi 1 2 kere kapatıncada düzelmio pc acabilmek için bqn 2.5 saat urastım en az 10 kere pci acıp kaptım acıp kapamak sorun deilde fişini çektigim için pc zarar weriyom ayrıca bnde format atılıo bi sorun olmuyor formatta

admin dedi ki...

@sadullah
Sanırım bu konuda pek fazla bilginiz yok. Eğer yeterli bilgiye sahip değilseniz hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim. Bu konuda bilgili bir kişiye danışmanızı öneririm.

@inanc
HDD'niz veya HDD kablolarınız arızalı olabilir.

furkan dedi ki...

birden bire oldu bu ya dwd okuyucum bozuktu sony aldım bi tane bağladım o ara yanlışlıkla hdd sata girişini söküp taktım ve kasayı 5 sn arayla açıp kapandı power ondan sonra bu hatayı alıyorum sony dwd görüyo bios floppy de var fakat HDD Yok nasıl yok anlayamadım hdd ye güç veren kabloyu cd okuyucuya takınca cd çalışıyo yani güc var sata kablo aldım yeni sorun ya HDD BOZUK YADA BİOSTAN GÖRMÜYO ikisinden biri kablolar yeni

admin kardeş bende de aynı hata press key neyin bişiler yazıo kablolarda sorun yok takınca cdrom kiyle değiştirdim cd rom görüyor fakat hdd bağlıyorum görmüyor kabloları yeni aldım gene görmüyor yalnız ilk yazdığını yapmadım netteyim eve gidince bi deniyim bios ayarlarından biosta hdd görmüyo bende

djeyup34 dedi ki...

arkadaş aynı şeyler bende oldu hala uğraşıyorum
ama kaployu sökmedim bir kaç sefer oldu hep aynı hatayı yapıyor

mehmet dedi ki...

benim daha temel bir sorunum var sanırım aynı hatayı veriyor bilgisayarım (reboot zırvalığı) ancak açılırken del e bastığımda 'advanced bios features'seçeneği yok bende, main, ai tweaker,advanced, power, boot,tools ve exit çıkıyor oradan bios features 'ı bulamadım. diğer kablo değişiklikleri vs. hepsini denedim ama olmuyor hata devam ediyor. bir de boot seçeneğinden boot ayarlarına girince çıkan 4 seçenekten 1. yi HDD yapın deniyor başka başka sitelerde ama ben de HDD diye bir seçenek de yok. Hard Drive, Floppy bişey,Cd rom, Atapı bişey çıkıyor...ben bu işlerden pek anlamıyorum (belli olmuştur:)ve çok acele halletmem gerek bu sorunu, lütfen yardım edin, kolay gelsin

admin dedi ki...

@mehmet
İlgili ayar "Advanced Bios Features" seçeneği olarak görünmeyebilir. Bios ayarlarının arayüzü, anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. Boot seçeneğinden aynı ayarlara ulaşabilirsin.
First Boot Device, Hard Disk ( Hard Drive ) olarak seçilmelidir.

fredy dedi ki...

bende de aynı sorun var malesef. herzaman olmuyor ama haftada bikaç kez pc açılışında disk hatası reboot and select proper boot device hatasi geliyor. arka kabloları cıkartıp 5-10dk sonra takıp açtıgımda normal açılıyor. birde pc'yi normal başlattan bile kapatsam her açılışda D: ve C: sürücülerini tarama yapiyor ve C: de genelde bir sürü çapraz bağlantı diye hata buluyor ve daha sonra açılıyor.

serap dedi ki...

Bnm pc markası MSI ve donmaya başladı sonradan kapanıp mavi ekranda hata verdi.yeniden başladığında disk okuma hatası ctrl+alt+del çıktı yapınca yine “Reboot and Select proper Boot device or…” die bi hata verdi.bizim pc 10 defa servise gtti ama aynı sorundan geldiğinde en fazla bir hafta çalıştı.en sonunda içindeki herşeyi değişti geldi.yine aynı sorun.yardımcı olablirmisiniz??

admin dedi ki...

@fredy
Büyük ihtimal sorunun kablolardan kaynaklanıyordur. Umarım HDD sorunlu değildir. Önce kabloları sonra da HDD'yi değiştirip denemende fayda var.
Açılışta diskleri tarama durmu ise başka bir problemden kaynaklanmaktadır (Eğer CHKDSK'ten bahsediyorsan, çözümü kolaydır). Sorununla ilgili Google'da arama yaparsan uygun bir çözüme ulaşırsın. Eğer çözüm bulamazsan lütfen bana bildir.

@serap
Mavi ekran hatası genellikle donanım uyuşmazlığına işarettir. Anladığım kadarıyla HDD'nizde problem var. Bu durumda, disk okuma hatasının HDD'den kaynaklanma olasılığı yüksektir. İçindeki her şeyi değişti demişsiniz ama HDD'niz veya HDD kablolarınız değişti mi bilmiyorum. Bu konu hakkında yeterli bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

serap dedi ki...

ilginiz için teşekkür ederim.ama bizim bios ayarlarında first boot device gibi bi alternatif yok.öle olsa hdd oraya getircez.galiba sorun orda ama öle bi seçenek yok.nasıl düzeltebliriz??
bize mavi bi ekranda gelen hata şu
"Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı
KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR
bu durdur hatası ekranını ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın.bu ekran yeniden karşınıza çıkarsa aşağıdaki adımları izleyin.
yeni tüm donanımları veya yazılımların doğru yüklenmesini sağlayın.bu yeni kurulumsa, gereksinim duyabileceğinmz windows güncelleştirmelerini donanım veya yazılım üreticinizden isteyin.
sorun devam ederse,yeni yüklenen tüm donanım veya yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın.önbelleğe alma veya gölgeleme gibi BIOS bellek seçeneklerini sevre dışı bırakın.Bileşenleri kaldırmak veya devre dışı bırakmak için.Güvenli modu kullanmanız gerekirse; bilgisayarınızı yeniden başlatın f8 tuşuna basarak önce gelişmiş başlatma seçeneklerini sonra güvenli modu seçin.
teknik bilgiler:
***STOP:0x00000077(0xC0000185, 0xC0000185,0x00000000, 0x027D9000)
fiziksel belleğin dökümüne başlanıyor"

bu hatadan sonra yine disk okuma hatası ve reboot... hatasını veriyo.10 defa gitti servise hala aynı hatayı vermeye devam ediyo.bu sorunu nasıl halledebiliriz???

admin dedi ki...

@serap
BIOS menüsü farklı olabilir. Şu adımları takip edebilirsiniz (MSI için):
Advanced BIOS Features > Boot Sequence (en altta olması lazım) > 1st Boot Device [HDD olarak değiştirin] > Kaydedin ve çıkın. ; Düzelmezse ;
+
Ben hala şunu merak ediyorum. Kasa içindeki her şey değişti demiştiniz. HDD, HDD kabloları, anakart ve RAM buna dahil midir? Değişen veya değişmeyen şeyleri yazmanız mümkün müdür?
+
KERNEL hataları genellikle RAM'den kaynaklanır. RAM'in yerini değiştirmeyi ya da takıp-çıkartmayı deneyebilirsin. Umarım RAM bozuk değildir.
Ama daha önce dediğim gibi HDD'nizin bozuk olma ihtimali de vardır.
+
Ayrıca Microsoft sayfasında bu sorun ile ilgili şu yazmaktadır:
0xC0000185 veya STATUS_IO_DEVICE_ERROR: SCSI tabanlı aygıtların uygun olmayan biçimde sonlandırılması veya bozuk kablolaması ya da iki aygıt aynı IRQ değerini kullanmaya çalışıyor. (http://support.microsoft.com/kb/315266/tr)

Umarım Advanced BIOS Features ayarından sonra düzelir. 1st Boot Device olarak seçilen aygıt arızalı ise açılışta sorun yaratıyor olabilir. O yüzden ilgili kısım HDD seçildiği zaman (HDD sağlamsa) sorun yaşanmaması lazım.

serap dedi ki...

ilginiz için gerçekten teşekkür ederim
BIOS ayarlarına girdim.
Advanced BIOS Features > Boot Sequence > 1st Boot Device
buraya kadar tamam.
1st Boot devicede=SATA:4M-SAMSUNG işaretli değiştirmek için girdiğimizde üç seçenek var.bunlardan
1.SATA:4MSAMSUNG HD321KJ
2.CD/DVD:PS-HL-STDVD-RAM GSA-H
3.Disabled

HDD die bi seçenek yok nasıl getirebliriz???

admin dedi ki...

@serap
İlgili ayar doğruymuş. "SATA:4MSAMSUNG HD321KJ" olan HDD'dir.
Diğer ihtimaller için bir önceki mesajımı inceleyebilirsin.

Oğuzhan Yanmaz dedi ki...

Abi aynı sorun bende de vardı.Sölediğin ilk yöntemi uyguladım ve oldu.Aslında basit ama saatlerdir uğraşıyodum.Çok saolasın...

Kamil çalık dedi ki...

Bu hatanın ben de ortaya çıkışı çok daha ilginç.Öncelik NTLDR eksik hatasından sonra format atayım dedim.Formatı atarken C ve D yi sildim ve tekrar kurucakken bilgisayari yanlışlıkla resetledim.Ancak geri açıldığında bu hata bende de oldu.(Xp cdisini takmama rağmen).Biosdan boot deviceleri seçtim ancak yine de olmadı.Teknik servise götürmek benim yapcağım en son şey.Acaba başka bir çözüm yolu var mı?
//
Bu arada HDD IDE

ali dedi ki...

s.a ben ark. için söktüm dwd rw şimdi taktım pc ye tekrar ne oldu bilmiyorum kablolarıda iyice taktım ama bu bahsettiğimiz hatala karşılaştım. bugun aksama kadar normal çalışıyordu pc ama ark lazımdı dwd cıkarttım vedim onda calıstı hersey normal. eve geldim tekrar pc ye bağladım dwd rw actım pc yi bu hata karşıma cıktı. yardım edermisiniz benim biosa girdim
advaced power BOOT tools exit menüleri var yukarda.

boot seçtim sonra boot device priortity seçtim orda 1. bootbot device de = hard drive seçiliydi

2 boot device = atapı cd rom seçiliydi

yardımcı olursanız minnettarım vallahi başka pc den giriyorum lütfenn ????????
//
neyse arkadaşlar bende kendim hallettim sorunumu. kabloları bayagı bi uğraştırdı iyi takmak lazım ters felan taktıgımı farkettim sorun düzeldi düz takınca ama bayagı ugrastım yani. kolay gelsin şimdiden :D bu sorunu olanlara

admin dedi ki...

@Kamil çalık
Büyük olasılıkla HDD'nizde problem vardır. Bunun dışında IDE kablosu sorunlu olabilir. Ayrıca bu iki şey daha önce karşılaştığınız "NTLDR Eksik" hatasının da sebebi olabilir.

cem dedi ki...

win7 ve vistada format atarken çıkıyor bu yazı.sorun ne olabilir. anakartım:p5ld2 x-1333

admin dedi ki...

@cem
Format atmak istiyorsan, BIOS ayarlarından "İlk Aygıt" olarak CD-ROM'u seçemelisin (Bu sefer HDD yerine CD-ROM seçilmeli).
Advanced BIOS Features kısmına gir. First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak CD-ROM'u seç.
Ayrıca "16" numaralı (F8 tuşu ile ilgili kısma) yorumuma bakabilirsin.

kemal dedi ki...

bu sorun bendede oluyor
//
ama benımkı ayrı arkadaş lar ben güç kaynağını soktum perwanesı bozuqtu kamyom gibi ses yapıorda perwanete kalem sokaraq susturuyodum we o gun güç kaynağını söktum bu temızledm güzelçene taqtıdım açtım gene aynı ses yaptı sınır oldum gene soktum temizledim taqtım bu sorunla karşılaştım we bılgisayarı açamıorum
//
Önceden 1 sorunum wardı şindi 2 sorun we buqun ewe gittiğimde gene deniçem ama inş olur

emine dedi ki...

benim pcde aynı hatayı verdiya.bıosta hddyi ve cd rom görmüyo ne yapabilirim.

kemal dedi ki...

arkadaşlar 1 hafta sonra sorunu sonunda buldum hard disk yanmış yenı hard disk taktım format attım we çalıştı
//
emine arkadaşım hard disk ini gözden çıkar artıq we yenı hard dısk bul taq we format at çalış inşlah

ademm dedi ki...

admın kardes bende fırst boot devıce da hdd dıe bı secenek yok.boot secenegıne gırınce
1st floopy drıve
2st PM-WDC WD1600BB-00GUC0
3rd TSSTcorp CDW/DVD SH-M522C gelıo
advanced secenegınde de hdd dıe degıstırebıcegım secenegı kapsayan kısım yok.Ne yapmam lazım
//
sunuda solemem gerekıyor mesela 1st ye gırınce cıkan secenekler ustte yazdıgım gıbı floppy drıve , PM-WDC .... ,TSSTcorp ..... , disabled dıe 4 secenek gelıo. 2nd ve 3rd ye gırıncede aynı secenekler gelıo.fırst boot da bu seceneklerden hangısını seccem admın cok acıl yardım pls

admin dedi ki...

@ademm
"PM-WDC WD1600BB-00GUC0" olanı seçmelisin. Çünkü Floopy Drive, disket; TSSTcorp CDW/DVD SH-M522C, CD/DVD - ROM içindir.

baran dedi ki...

Yardımcı olabilirmisiniz...Ben Advanced Bıos Features kısmını bulamıyorum Del e bastıktan sonra Main Advanced Power vb. kısımları cıkıyor.İlgilenirseniz m.olurum en kısa zamanda mesajınızı bekliyorum...

SEFACAN dedi ki...

admin bilgiler güzel yalniz bu olayi ben netbookta yaşıyorum..biostan hanlişlikla HDDyi sildim ne pil çıkarabilirim ne hdd kablolariyla oynayabilirim biosta HDD artik gözükmüyor ne yapacagimi bilmiyorum saygilar.

admin dedi ki...

@baran
"41" ve "42" numaralı yorumları incelemeni öneririm.

@SEFACAN
BIOS ayarlarını karıştırmış olabilirsin.
O yüzden öncelikle "SATA Configuration" kısmını gözden geçirmelisin. Sorununla ilgili olarak şu sayfayı incelemende fayda var (Özellikle son mesaj) : ....donanimhaber.com/m_21949638/tm.htm

baran dedi ki...

Admin ilgin için çok tesk ederim.Gene olmadı benım bilgisayarın ıcındekı 4disli kablo fln var onları nereye baglıcağımı bılmıyorum.Acemiyimde Oyuzden 4disli kabloyu nereye takcağımı söleyebilirmisin?.İlgilenirsen cok m.olurum

admin dedi ki...

@baran
Hangi kablodan bahsettiğini tam olarak anlayamadım. O yüzden yanlış bilgi vermek istemem.
Ayrıca bu konuda fazla bilgin yoksa özellikle kasa içerisini karıştırman doğru olmaz.

baran dedi ki...

Admin...Kablonun bir kısmında Serial ATA diğer kısmındada Amphenol yazıyor bunlar yazan siyah bir kablo tam olarak nereye takacağım sölersen çok memnun olurum.En kısa zamanda mesajını bekliyorum.

furky dedi ki...

benim bios setup görüntüsü öyle değil..
açılırken F8 basıyorum ama daha değiik bişeyle karşılaşıyorum.
ilgilenenler olursa sevinirim.
ve 1st 2nd boot device yerlerini buldum fakat isimler baya bi değişik.
1st boot device : SM-HL-DT-ST
2nd boot device : 1st FLOPPY DRiVE
2sinin yerlerini de değiştirdim.
Ama bişey olduğu yok.

ibrahim dedi ki...

EMEGİNE SAGLIK KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLASIM DEDİGİN GİBİ KABLONUN YERLERİNİ DEGİŞTİRDİM VE HDD'Sİ OKUYOR VE HİÇ BİR PROMLEM KALMADI. ALLAH RAZI OLSUN!

admin dedi ki...

@baran
Sanırım kablo bağlantılarıyla ilgili problemin var. Harddisk kablo bağlantılarını şu sayfadan inceleyebilirsin:
http://www.ayniyer.com/donanim-dunyasi/5038-harddisk-ve-cd-rom-nasil-baglanir.html

@furky
"Boot Device" seçeneklerini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca daha açıklayıcı bilgiler verirsen sevinirim.

ALİ dedi ki...

Ben bu söylenenlere girdim fakat bios ayarlarında fotodaki gibi birseyle karşılaşmadım ve ayrıyetten funky arkadaşımızla aynı sorunu yaşıyorum.

baran dedi ki...

Admin.Cok tesekkur ederim ilgin icin yaptim calisti bilg.

sinan dedi ki...

Ben de resimdeki hatayı aldım ancak bilgisayarın arkasındaki açma kapama düğmesiyle hallettim:d

serap dedi ki...

Allah sizden razı olsun gerçekten çok yardımcı olusunuz bizlere size bi sorum olcak bizim monitör görüntü gelmior markası samsung syncmaster920nw 3 açtığımızda 3 sanielik bi görüntü gelior ve sonra gidior monitörün açma kapama düğmesine bastımızda yine aynı 3 sanielik görüntü ve gidior bu arada pc yeni monitör 2 yılık teşekkürler
//
merhaba adminim.bnm monitörde bi sorun var.pc açılırken açılıyo normal açılır gibi.ama 3 saniye sürüyo açık kalması sonra ekran kararıyo.ekranın açma kapama tuşuna basıp kapatıp açarsak geliyo ama yine 3 saniye kadar kalıyo sonra yine kararıyo.kapatıp açmak gerekiyo.bunun nedenini ve nasıl düzeltmemiz konusunda yardımcı olurmusunuz lütfen...

admin dedi ki...

@serap
Ekranı başka bir bilgisayarda deneme imkanınız varsa deneyin. Eğer yine aynı sorunla karşılaşıyorsanız "Ekran"da bir arıza vardır. Büyük ihtimal ekran bozulmuştur. Bu durumda servise göndermeniz en mantıklı olanıdır.

mehmet dedi ki...

mrb bnm pc de aynı hatayı veriyo “Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key” herseyi denedim ama bi türlü yapamadım caba bana yardımcı olurmusun sırf hard diski görmüyo diye yeni bi hard disk aldım bugun ama ondada aynı hatayı veriyor anlamadım yardımcı olurmususunuz
anakartım asus P5PL2

mehmet dedi ki...

şimdi o yazı çıkmıyo bi tre "-" işaret war siyah ekran üzerinde yanın yanıp sönüyo hard diski yeni aldı sistem kurulu değil onu kurmaya çalısıyorum ama formaat cd sini görmüyo sürekli o isaret çıkıyo yardımcı olailirmisin

admin dedi ki...

@mehmet
Son yazdığın mesaj HDD'nin göründüğü anlamına gelebilir. Ama HDD yeni olduğu için sistem kurulu değil ve bu yüzden bahsettiğin o yanıp sönen "-" işaretini görüyorsundur (Muhtemelen sende "First Boot Device" olarak HDD seçilidir. CD'yi görmesi için CD-ROM seçilmelidir. Ayarlar için yazıyı incelemelisin).
BIOS'a girip "First Boot Device" ayarlarını uygun şekilde yapman gerekir.

Çağrı dedi ki...

İyi günler... Yazılarınızı baştan aşağı okudum. Bütün tavsiyelerinizi denedim. Belki yanlış yada eksik birşey yapmışımdır diye tekrar sorunu belirtmek istiyorum.
Bilgisayarım normal şartlarda gayet düzgün çalışıyor. Ancak oyun açtığım zaman yaklaşık 10 dk sonra fanlar yavaşlamaya başlıyor ve ekran gidiyor. Bir süre bekliyorum o halde pc kendini tekrar başlatıyor ve bu reboot olayı çıkıyor ... ( press a key flan varya... )
Ekran kartının sıcaklığını kontrol ettim max 75 C oluyor. Bu ısının normal olduğunu düşünüyorum çünkü bir çok yerde 125 C nin ustu tehlikeli diyorlar.
Problem sanki ekran kartı ısısından kaynaklanıyor gibi ama öyle değil ... ve üstüne birde HDD problemi verince kafam allak bullak oldu yardımcı olursanız sevinirim TEŞEKKÜRLER

Çağrı dedi ki...

İyi günler. Dün burada birşey paylaşmıştım ancak silinmiş... Neden öyle oldu bilmiyorum fakat tekrar paylaşmak istiyorum.
Bilgisayarım normal şartlarda düzgün bir şekilde çalışıyor ancak oyun açtığım zaman 10 dk sonra fanlar yavaşlıyor ve ekran gidiyor. Bir süre o şekilde bekliyorum ve PC kendini tekrar başlatıyor ve reboot hatası veriyor.
İlk olarak ekran kartında sıcaklık problemi olduğunu düşündüm fakat baktığımda en fazla 75 C ye çıktığını gördüm. Bir çok yerde 125 C nin üstü tehlikeli diyorlar. Problem ekran kartı değil. Sizin tavsiyelerinize uydum fakat hiçbiri çözüm getirmedi. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

admin dedi ki...

@Çağrı
Yazılanlar onaylandıktan sonra yayınlanmaktadır. Bu yüzden öncelikle yazılanların silinmediğini söylemem gerekir.

Oyun oynarken bu sorunun yaşanması ve ekranın kapanması gibi durumlar sorunun ekran ya da ekran kartında olduğuna işaret ediyor. Düşük ihtimal olsa da iki durum da söz konusu olabilir.
Bir başka ihtimal ise ekran kartının veya işletim sisteminin her oyunu desteklemiyor olmasıdır. Bu yüzden "uyumluluk" problemi olabilir. Özellikle Windows 7 işletim sisteminde oyunlarla ilgili bu tür sorunlar yaşanmaktadır.
Bilgisayarın sistem özellikleri, işletim sistemi ve oynadığın oyun hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Çağrı dedi ki...

Yanlış anlaşılma yüzünden özür dilerim.
ATI Radeon HD 3600 series ekran kartı, pentium(R) 4 CPU 3ghz - 2gb ram
Dün gece ekran kartımla ilgili bi kaç araştırma yaptım. 400 W ile 550 W arası enerji gerekiyor gibi bir yazı okudum fakat benim güç kaynagım 220 W . Ondan kaynaklanıyor olabilir mi dicem fakat bu seferde aklımı karıştıran olay PC kapanıp açıldıgında reboot hatası neden versin ?
//
Söylemeyi unuttum... Windows XP service pack 2

ömer dedi ki...

admin benim pc 6 yıllık yani biosu fln baya eski...pcyi açıyorum reboot......işte bu hatayı veriyo bende reset çekiyom pcye hata vermiyo açılıyo direkt nasıl oluyo anlamadım valla bi cevaplarsan sevinirim...

Eren dedi ki...

@Mehmet, benimde ana kartın modeli P5PL2. 3 hdd var hepsini denedim aynı hata. Kabloları değiştirdim olmadı. Ram yerlerini değiştirdim olmadı. Halende olmuyor. Yorum tarihin eski nasıl halledebildin mi?

Musa dedi ki...

admin bey bnde first boot yok 1st boot war o olması lazım first boot ama ordada HDD diye bir şık yok n eyapmam laızm ltfn yardım pls?

Eren dedi ki...

#83 numaralı yorumda sorunumu dile getirmiştim. Ana diski (C) Sata 1 bağlantısı ile bağlamadığım için bu sorunu yaşıyormuşum.

admin dedi ki...

@Çağrı
Kablo bağlantılarını iyice kontrol etmeni tavsiye ederim. HDD bağlantılarını gözden geçir. Hem DATA kablosunu hem POWER kablosunu kontol et.Gerekiyorsa çıkar-tak. Büyük olasılıkla kablolarda bir bağlantı sorunu vardır.

@ömer
Yazı içeriğini ve yorumları incelemeni tavsiye ederim.

@Musa
Tahmin ettiğin gibi First Boot, "1st Boot" demektir. Eğer HDD kablolarında bir sorun varsa bilgisayarın HDD'yi görmemesi yani seçenekler arasında HDD'nin olmaması normaldir. Bunun dışında HDD farklı bir ad(HDD'nin marka-modeli) ile yer alıyor olabilir(SATA:4MSAMSUNG HD321KJ gibi). First Boot seçeneklerini yazarsan yardımcı olabilirim.

@Eren
Duyarlılığın için teşekkür ederim.

baran dedi ki...

Admin.Benim bilgisayarım sürekli donmaya basladı.Metin2 adlı bir oyun oynuyorum online.Pek birseyde deil 700Mb falan birşey istemiyor.Bilgisayar ekran kartım 512mb,G Force 8500 GT Invıdıa Çip Setti.Napmalıyım nerde sorun var mesaj atarsan sevinirim.

admin dedi ki...

@baran
Birçok nedeni olabilir. O yüzden net bir bilgi veremeyeceğim. Ancak Metin2 gibi online oyunlarda meydana gelen donma sorunlarının genelllikle internet bağlantısıyla alakalı olduğu söylenir. İnternet bağlantının hızı veya hız verimi ile ilgili sorun yaşıyor olabilirsin.
Metin2 oyunu üzerine kurulmuş frm sitelerinde mutlaka işe yarar bir şeyler bulursun. Oyun ile ilgili destek veren sitelere bakmanı tavsiye ederim.

CEM dedi ki...

admin kardeşim benim şöyle bi sorunum var ... Bilgisayar çok yavaş açılıyor açıldıktan sonrada 1 kaç dakika zorlana zorlana çalıştıktan sonra donuyor bazen resetliyor kendini...format atmaya çalıştım önyükleme yaptıktan sonra xp kurmak için enter bölümünde enter ladıgımda sabit disk takılı değil gibi birşey diyor saçma değilmi bilgisayar zorda olsa masa üstüne giriyor. sorun ne olabilir lütfen yardımcı olabilirmisin ha ayrıca bios a girmek için del tuşuna basın diyor basiyorum del yinede biosa girmiyor kafam karıştı lütfen yardımcı ol kardeşim

hakan dedi ki...

Ya hacam benim pc windos7 bilgisayar normal bir sekilde her zaman acılıyor ama bu son zamanlarda usteki yazfıgınız hatayı vermeye baslıyor devamlı acaba neden bilgisayrı 2 aydır almısım ama suan kadar sorunsuz calıstı ama son zamanlarda reboot device ahatsı vermeye basladı yani sizin bahsettiginiz hatada bott ayarlarında bisey yapmam lazımmı lutfen cozum bazan pc kapanmaya baslıyor sonra acılıp yine aynı hatayı veryor sizce ne yapmalyım acele cevap hacam

admin dedi ki...

@CEM
Herhangi bir bağlantı sorunu olabilir. Çünkü anlattıkların tipik bir bağlantı problemine işaret etmektedir.

@hakan
Bağlantı konusunda bir problem yoksa işletim sisteminden kaynaklanan bir sorun olabilir. İşletim sistemi ile alakalı bir uyumluluk problemi de yaşıyor olabilirsin (Bilgisayarı aldığında Win7 mi kurluydu?).

baran dedi ki...

Admin bilgisayar su hatayı veriyor boot device and press a key hatasını veriyor cozumunu solersen cok mutlu olrum birisi fırs boot device secenegini hard dısc yapmamı soledı yaptım ama gene olmadı.

admin dedi ki...

@baran
Sorunun çözümü için yazı içeriğini ve yorumları incelemelisin. Olası çözüm yolları ve alternatifler mevcuttur.

hakan dedi ki...

Ya hacam benim pc windos7 bilgisayar normal bir sekilde her zaman acılıyor ama bu son zamanlarda usteki yazfıgınız hatayı vermeye baslıyor devamlı acaba neden bilgisayrı 2 aydır almısım ama suan kadar sorunsuz calıstı ama son zamanlarda reboot device ahatsı vermeye basladı yani sizin bahsettiginiz hatada bott ayarlarında bisey yapmam lazımmı lutfen cozum bazan pc kapanmaya baslıyor sonra acılıp yine aynı hatayı veryor sizce ne yapmalyım acele cevap hacam bu yorumuz yazmıstım


benim pc windows 7 acılısta o hatayı verdi hocam ben suan bir bilgisayarcıya soram suan nete giremedigim icin bi cafede yazyorum bu yorumu baglantı sorunu olacagını soylemissiniz ama baglantıda sorun olacagını sanmıyorum en son size yorum yazdıktan sonra calıstı yine ama bu son zamanlarda yine hata vermeye basladı bi bakalım bilgisayrcı ne cevap verecek ona gore haraket edelim

admin dedi ki...

@hakan
Ben yine de bağlantıda sorun olabileceğini düşünüyorum. En iyisi bağlantı noktalarını kontrol et. Böylece bağlantıdan, temassızlıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olabilirsin.

semih dedi ki...

saat sabah 8 den buyana bu hata ile ugrasıyorum. size gördüğüm bütün detayları anlatıcam baştan. bunu çözenede helal olsun gardaş. şimdi problem ben bu dediğin hatayı hdd yi bagladımga veriyor bende 2 tane sata 80 ve 200 gb lık hdd ler. sorun veren 200 lük :) sistem 80 gb lkta kurulu. gayet prof bir şekilde açılıyor her işlem yapıyor. ben sistem acıkken 200 giga yı taktım aygıt yöneticisinden takılı olan uygulamaları güncelledim ve gördü. herşey normal şekilde çalıştı suanda ağdan oyun kopyalıyorum gayette hızlı. ammavelakin gardaş ben bu 2 hdd yi takp açtıgımda böyle dandik hata çıkyor. dellendim çözüm bulamadım.. hdd nin ön belleiğimi bozuk neyi var yok yok kafayı yicem :D

admin dedi ki...

@semih
Muhtemelen hata sonradan taktığın HDD'den kaynaklanıyor. Yani senin de dediğin gibi HDD bozuk olabilir. İmkanın varsa o HDD'yi başka bir sistemde dene. Böylece sorunun çözümü için bir adım atmış olursun. En azından HDD ile ilgili kesin bir yargıya ulaşırsın.

ferhat dedi ki...

Allah razı olsun abi sayenizde hallettim , elinize emeğinize sağlık .

Ertugrul dedi ki...

Kafayı yiyeceğim yaa saatlerce uğraştım internette araştırdım. Hiçbir çözüm bulamadım. Bilgisayarım laptop (ASUS f3sv) oldugu icin 2. cozum ben de işe yaramıyor. Aslında bu sorun şöyle oluştu. 6GB ekstra yer kazanmak için diskimde zannedersem recovery icin ayrilmis bir parca vardi. paragon partition manager programi ile partition oluşturdum tam formata geçmişti ki mavi ekran geldi ve windows 7 kapandı ve sonra işte bu siyah ekran "reboot and .... a key". Acaba en azından D surucumdeki (C'den vazgectim) dosyalari kurtarmanin ve bilgisayarimi duzeltmemim bir yolu var mı.
+
Ya benim sorunum da bu. Bilgisayarda mavi ekran çıktı sonra da bu problem. BIOS'da Harddisk'im gozukuyor. Ancak ne Windows açılıyor ne de format atılabiliyor. Acilen yardıma ihtiyacım var arkadaşlar...

admin dedi ki...

@Ertugrul
Sorun laptopta meydana geldiği için ikinci çözüm yolu senin için mantıklı bir çözüm yolu değil. Anlattıklarına da bakacak olursak hatanın tipik bir bağlantı sorunu olmadığını ya da temassızlıktan kaynaklanmadığını söylemek mümkün.
İşlemlerin yarıda kalmış. Hataya sebep olan şey yaptığın son değişiklik olabilir. Yarıda kalan işlemden dolayı işletim sisteminin dosyalarında değişiklik ya da eksiklik meydana gelme ihtimali var. Bu yüzden sistem normal olarak başlayamıyordur. Windows 7 DVD'nle ile işletim sistemini onarman seni çözüme kavuşturabilir. Ancak dosyalarını kurtarabilir misin emin değilim.
"Windows 7 - Başlangıç Onarma" konusunda şuraya bakabilirsin: http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/features/startup-repair

Sabri kuzay dedi ki...

mrb arkadaslar. Ben bi hastanede bilgi işlem sorumlusuyum. Başka bi sorun ararken reboot sorununun çözümünü aradığınızı gordum. sorun kesinlikle bios ayarlarında.Biostan harddiskinize girin.seçenek şu an aklımda degil ama en üstteki sseçenek hdd yada cdrom seçili ise onu auto yapın. Emin olun düzelecektir. Seçenek aklıma gelirse tekrar yazarım.

Semih dedi ki...

Bendede şuan aynı sorun var C: gayet normal çalışıyor ama 2. harddiskimde yani D: yi takınca bu sorunla karşılaşıyorum dediğin Advanced BIOS Features kısmına girecektim ama bende öyle bir alan yok bende Advanced var ordada dedikleriniz yok. Nasıl düzeltebilrim bu sorunu ? HDD kablolarının yerlerine değiştirdim C'ninkini D'ye D'ninkini C'ye taktım gene düzelmedi tekrar eski haline getirdim . Yardıma ihtiyacım var.Tüm önemli dosyalarımı D'ye yedekliyordum . Onlar giderse hepsini toparlamam çok uzun zamanımı alır.

admin dedi ki...

@semih
Tahminimce ikinci bağladığın HDD master olarak görünüyor. Harddiskte de işletim sistemi olmayınca bu hatayı alıyorsun. Normalde işletim sisteminin yüklü olduğu harddisk master, diğeri ise slave olur. Bu durumda sorun olmaz. Ayarları jumperlarla yapabilirsin. Eğer jumper ayarları konusunda pek bilgin yoksa işletim sisteminin kurulu olduğu HDD'yi primary kablosuna, diğerini ise slave kablosuna takmayı deneyebilirsin.

yunus dedi ki...

hocam benim sorunum hdd yani hdd cok veri gonderemediginden sorunu ekran kartına yöneltiyor bi bakrasanız sevinirim

EMRE dedi ki...

herkeze selamlar hocam bende aynı hatayı alıyorum ama Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key yazısı geliyor windows başlatılamıyor bide bilkisayardan cıt cıt cıt die sesler geliyor ve herşey donuyor kitleniyor bilgisayarın kasasını açtıgımda ekran kartına elleyemiyorum sıcakdan sankı kızaracak :D ve tüm kabloları cıkarıp takıyorum herşey normale dönüyor sorunun ne oldugunu hala nalamıs deilim nolur yardım edin kafayı yiyicemmm :(:(:(:(:(:(:(

admin dedi ki...

@yunus
HDD'nin ve ekran kartının marka - modelini yazar mısın?

@EMRE
Kasadan gelen seslerin birçok anlamı olabilir. Sorunla bağlantılı olarak kasadan gelen seslerin harddiskten kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Harddisk eskimiş ya da bozulmuş olabilir.
Mantıklı bir çözüm yolu için sesin tam olarak nereden geldiğinden emin olmak gerekir.
Ekran kartına gelecek olursam; ekran kartları genellikle sıcak olurlar. Bahsettiğin sıcaklık normal de olabilir aşırı da olabilir. Ekran kartının fanını kontrol etmeni tavsiye ederim.
HDD ve ekran kartının marka-modelini yazarsan daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirim.

gülşah dedi ki...

merhaba benim pc de çalışırken birden kapandı ve açıldı dediğiniz hatayı verdi.bios ayarlarına iriyorum fakat ne ilginçtirki advanced bölümğnde sizin gösterdiğiniz seçenekler yok.önceden vardı neden şimdi çıkmıyor anlamadım.Olan seçenekleri aynen sıralıyorum
USB Configuration
CPU Config....
Chipset
Onboard Device Configur...
PCIPbP
işte bende çıkan seçenekler sadece bunlar kafayı yicem :((( hayır en kötüsü herzaman yedeklediğim nalet şeyleri yedeklemedim ve herşeyim masaüstünde c de kaldı yaaaa
yardımınızı bekliyorum acilen

HAKAN dedi ki...

Mrb. bendede aynı sorun var abacim benim pc normal çalışırken yada oyunda iken birden bire bir kit kit kit diye bir ses alıyorum ver herşey kitleniyor.bende pc yi kapatıyorum ve acıyorum bios un saati var onu cıkartıyorum takıyorum harddisk in kablolarını cıkartıp takıyorum ve pc yi bi açıyorum “Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key” yazısı karşıma cıkıyor sorun nerde bi yardım edebilirmisiniz lütfennnn kafayı yiyicem valla

admin dedi ki...

@gülşah
BIOS ayarlarının yerleri BIOS'tan BIOS'a farklılık gösterebilir. BIOS ana menüsündeki seçenekleri yazarsan yardımcı olabilirim.

@HAKAN
HDD'de problem olabileceği gibi HDD haricindeki diğer donanımlarda bir problem olabilir. Örneğin; ekran kartında bir sorun varsa HDD'yi bu tür bir hatayla etkiler. Ancak HDD'den kaynaklanma ihtimali her zaman daha yüksektir.

settar dedi ki...

bilgisayarımı yeni aldım.2-3 kullandım düne kadar düzgün bir şekilde açılıp kapanıyordu.Ama şimdi bendede aynı sorunu veriyor.BOOT 1 de HDD seçili fakat yinede açılmıyor.HDD demi sorun vardır alır almaz bu sorunu vermesi şaşırttı...

salih dedi ki...

merhaba arkadaslar benım de bi sorunum var...ben pc ye format atmak istedim bıosa girdim bişiler yaptım sanırım sp3 dvd içinde hersey normal format attı herşeyi yükledi masaüstünü bile ayarladım.sonra dvd çıkardım yeniden başlattım ekranda o iğrenç yazı çıkıo yaa..Reboot and select proper boot device.....and a key.bu sorunundamı çözümü yine aynı şekilde bıosdan HDD olarak secme acaba onumu değştirdim eve gidince bakacagım ama bana yardım lütfen......

servet dedi ki...

arkadaşım laptoplarda nasıl olacak bu olay

admin dedi ki...

@settar
Bu sorun ile ilgili HDD'de sorun olma olasılığı her zaman vardır. Ancak bilgisayarı yeni almış olmanız temassızlık olma ihtimalini öne çıkarıyor. Bağlantıları kontrol etmenizde fayda var.

@salih
Yeni format atmışsın ama işletim sistemini onarmayı ya da yeniden yüklemeyi de deneyebilirsin. Muhtemelen işletim sisteminden kaynaklanıyordur. Diğer ihtimaller daha düşük gibi.

@servet
"Windows 7 - Başlangıç Onarma" ile ilgili olan 100 numaralı yanıtımı incelemenizi öneririm.

celal dedi ki...

arkadaşlar benim bi laptop var sata ama ben usb yarinden ıde olarak takıyorum fakat bilgisayar 15saniye içinde kapandıktan sonra mavi ekran çıkıyo bi türlü olmadı hep mavi ekranda kalıyo nedeni nedir bi söyleyi verseniz?

volkan dedi ki...

Merhaba hocam Aşağıdaki yazıyı alıorum daha sonra hiç bişi seçemiyorum. Bu ekranı esc tuşuyla geçtikten sonta reboot and select hatasını alıyorum :S

RAID BIOS Setup Utility (C) 2005 ULi Electronics Inc. www.uli.com.tw

Create Raid 0 Striping for Performance
Create Raid 1 Mirroring for Reliability
Create JBOD for integrated Capacity
Stripe Size 16K
Delete RAID Settings & Partition
Delete All RAID Settings and Partition
Rebuild RAID Array

------------------Drive Model-------Mode--------Capacity-----RAID Array/Type
Channel 0 Master: None
Channel 1 Master: None
Channel 2 Master: None
Channel 3 Master: None

----------------Capacity------RAID Type-----Stripe Size-----RAID Name
RAID Array A
RAID Array B
RAID Array C

admin dedi ki...

@celal
Mavi ekran hatası alıyorsan şuraya bakmalısın:
http://trksh.org/mavi-ekran-hatalarinin-sebepleri-ve-cozumleri.html

@volkan
Öncelikle harddisk kablo bağlantılarında sorun olmadığından emin ol. Bunun dışında BIOS ayarlarında bir sıkıntı olabilir. SATA, IDE, RAID seçiminde problem var gibi görünüyor.
BIOS > Advanced > "IDE Configuration" bölümünü kontrol et. Sanırım RAID seçili ve bundan dolayı sorun çıkıyor. SATA'yı seçmek sorunu giderebilir. RAID seçili ise IDE de yapabilirsin. Büyük ihtimalle bu bios ayarlaması ile sorun çözülür. Bir sonuç alamazsan BIOS ayarlarını default yapmayı dene.

Alpay dedi ki...

Hocam Merhabalar Hocam Ben Bu Sorunu Şöyle Yaşadım Pcde Pes 2010 Oynadıgım Zaman Oyun Takılıyor Reset Atıyorum Bu Hatayla Karşılaşıyorum 5-10 Dk Sonra Tekrar Açıyorum Pc Yavaşta Olsa Açılıyor Ve Sonra Gine Takılıyor Tekrar Bu Sorunla Karşılaşıyorum Çözümü Donanımsal Mıdır ? Bu Arada Yeni Ram Ve Ekran Kartı Aldım. Bunlar Yerinden Mi Oynadı ? Ve Pc Çöktüğündede Sürekli Bu Sorunla Karşılaşıyorum Yardımlarınızı Bekliyorum.

admin dedi ki...

@Alpay
Tahmin ettiğin gibi yerinden oynama gibi bir durum söz konusu olabilir. Donanımların yanlış takılması veya tam takılamaması bu tip sorunlara neden olur. Kasa içerisindeki tüm bağlantıları(özellikle ram, ekran kartı, harddisk bağlantılarını) kontrol et, gerekirse çıkarıp tekrar tak.

ahmetcalisan dedi ki...

Çok uyuz bir sorun yaa :) adam akıllı çözümü yok. :D

murat dedi ki...

arkadaşlar bende aynı hatayla karşılaşmıştım götürdüğüm tüm bilgisayarcılar olaya bi yorum getiremedi en son bıraktığım bilgisayarcıda hiç birşey yok diye 1 hafta sonra olduğu gibi verdi bilgisayarımı açılışta siyah ekrana düşüyordu bazen ama sıklıkla bu olay oluyordu çözüme ulaşamayınca kendim bişeyler denemek istedim kabloları kontrol ettim olmadı ramı çıkardım taktım soketleri söküp değiştirdim vs hiç birinden bir sonuç alamadım en son aklıma sonradan taktırdığım ethernet kartı geldi zaten anakartın üzerindeki ethernet kartını kullanıyordum normalde biri fazlaydı ve bilgisayarcı ilk formatında anakartın üzerindeki ethernet kartını aktif edemediği için sonradan ek birdaha kart takmıştı bi sonraki formatındada anakart üzerindeki kartı kurmuş ve bitane fazladan olmuştu o olay aklıma gelince fazla olan ethernet kartını çıkardım olay tamamen çözüldü bu gibi durumlarda sonradan takılan donanımlarıda gözden geçirmenizi tavsiye ederim

mehmet dedi ki...

admin allahına kurban :)

oktay dedi ki...

merhaba
yazının başındaki hatayı benim bilgisayarımda verdi. ilk seçenekte hdd seçili ama ikinci seçeneği uygulamayı bilmiyorum çünkü beniim bilgisayarım laptop. Açacağım ve kablolarını değiştireceğim bir kasa yok. Ayrıca alalı daha 21gün oldu. Sizce ne yapmalıyım?
şimdiden teşekkür ederim.

glbrk dedi ki...

biosa girmem gerekıormus sistem acılırken fakat del e basmama ragmen biosa gıremıorum sureklı ayn yazıyı tekrar tekrar onume suruor ne yapmam gerekır?

Ali dedi ki...

İş yerindeki pc de 200 gb lık harddisk takılıydı yetmediği için yanına 1 terabyte lık hard disk taktım. 1 terabyte olana format attık xp kurdum daha sonra 200 gb olan harddiski kasadan söktüm ve karşıma açılışta "Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key" böyle bir hata geldi sata harddisk var kasada iki harddiskte sataydı zaten.
ikiside bağlı iken pc çalışıyor ama 200 gb tı çıkıartınca ve ya sata girişlerinin yerlerini çıkartınca karşıma biraz önceki hata geliyo
ACİL YARDIM LÜTFEN!!!

admin dedi ki...

@murat
"Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key" hatasını alan laptop kullanıcıları için daha önce birkaç çözüm yolu önerdim. Yapılan yorumlara bakabilirsin. Örneğin; “Windows 7 - Başlangıç Onarma” ile ilgili olan 100 numaralı yanıtımı incelemeni öneririm.

@glbrk
BIOS menüleri anakarttan anakarta değişiklik gösterir. DEL tuşu değilse F2, F9 ya da F12 olabilir. Bilgisayar açılırken ekranda "BIOS" ya da "BIOS Setup" yazısını görmeye çalışın, hangi tuşla gireceğiniz yazar.

@Ali
Bilgisayara iki harddisk bağlandığında bu problemle karşılaşılabiliyor. Çözüme jumper ayarları ile ulaşılabilir. Daha önce bu konuyla ilgili bir kullanıcıya yanıt vermiştim: 103 numaralı yanıtıma bakabilirsin.

coşkun dedi ki...

merhaba ben internet üzerinden yeni aldım bilgisayar kutusundan çıkardım kurdum açtım bu hatayı veriyor ben bu hatayı biliyordum önceden ama yeni aldığım içinde kasayı açmak istemedim bu kurulum felan birşeyler yazıyordu en başında bilgisayarla beraber gelen vd ile ilgili birşeylermi yapıcam..

Yardım Lütfenn!!

omer bakirci dedi ki...

bilgisayarim acilmiyor. ekranda su yazili /windows/system32/config/system . esc tusuna basincada boot menu cikiyor ekrana... ne yapmaliyim? tesekkurler..

MUSA dedi ki...

arkadaslar bendede aynı bu sorun oldu yanlız ben dardısk kı boldum boldukten sonra d dıskını bırıncıl olarak ata dedım bana bı uyarı levhası geldı bırıncıl olarak atarsanız pcnız kapanabılır gıbısınden ve bende dıkkate almadım yanlız pc kapanmadı ama pcyı kendım kapattıktan sonra tekrar acmak ıstedım ve onume en ustekı yazı geldı her hangı bı tusa bastıgımda aynı yazıyı alta atıyor sonra o yazıyı turkceye cevırdım ve ön yükleme noktası secmelısınız gıbısınden bı yazı bu ısten anlayan bı arkadasıma gosterdım harddıskı gormuyor dolaysıyla ısletım sıstemını gormuyor dedı bende napabılırız felan format dedı pcnın garantıs oldugu ıcın ben oralara hıc gırmeyelım dedım sonra pcyı f tuslarından yaralanarak ayar yapmaya calısıcaktı kı f tuslarından sadece f2 tusu ıslec goruyordu oda pcnın bıos ve boot ayarlarına gırıyor yukardakı arkadasın anlattıgını yapmaya calıstım hardısk veya cd yoluyla acma ama olmadı yıne aynı hatayı verdı dolayısıyla ıyıce telaslandım neyse ve benım sıstemım wındows 7 home basıc oyuzden yukardakı mavı ekrandakının bıraz farklısı cıktı onume ama boot ve bıos ayarlarını buldum ama hıc bı sekılde acamadım pc yı pcnın markası asus k52jc lutfen yardım servıse gondersem bakarmı garantılı 3 ay oldu pc yı alalı hıc bır cd felan verılmedı YARDIMMMM!!!!!!!!!

emrah dedi ki...

normalde pc çalışıyor ama ben iki harddiks kullanmak isdiyorum ikinciyi taktımmı bu hatayı veriyor çıkardımmı normal çalışıyor yardımcı olursanız sevinirim

admin dedi ki...

@coşkun
Verilen CD/DVD ile işletim sistemini onarmayı ya da yeniden yüklemeyi deneyebilirsin.

@omer bakirci
İşletim sisteminde bir problem olabilir. Windows'un çökmüş gibi görünüyor. İşletim sistemini onarmayı ya da bilgisayarına format atmayı denemekte fayda var. Formattan sonra aynı hatayı alırsan harddiskinden şüphelenebilirsin.

@MUSA
Bilgisayarı servise göndermen senin için daha faydalı görünüyor.

@emrah
Daha önceki yorumları incele lütfen. 103 numaralı yanıtıma bakabilirsin.

murat dedi ki...

malesefkibendede aynıu sorun oluyor ama ben takıp cıkardım calışmadı kobloyuda deştirdim calışmadı napmaklazım beyler acil yardım nolursunzuz :D sizlere güveniyorum yardım edenbana A E O BB

ugur dedi ki...

yah bnde bios yrı degisik firs boot device die bisi cıkmıyor bn npcam .. .s

admin dedi ki...

@murat
Harddiskinin bozuk olup olmadığından emin ol. Farklı bir bilgisayarda harddiskini deneyebilirsin.

@ugur
"First Boot Device" kısmı farklı bir bölümde bulunabilir. Çünkü bios ekranlarının, farklı anakart modellerinde değişiklik gösterme ihtimali vardır. Şu kısımlara bakmayı deneyin:
"Boot, Boot Device Priority" ya da
"Advanced BIOS Features" ya da
"BIOS FEATURES SETUP, Boot Sequence"

Onur dedi ki...

arkadaşlar windows 7 de aynı sorun benim başıma geldi,söylediklerinizin hepsini yapmama rağmen gösteremedim harddiski fakat sorunu şu şekilde hallettim kurulum cd nizi takın ve okumasını bekleyin ilk etapta hareketsiz olarak bir süre beklyecektir cihaz telaş etmeyin bekleyin sabırlı olun daha sonra normal yükleme prosedürleri gelecek karşınıza burda sistemde yüklü herhangi bir işletim sistemi görmediğini söyleyecek fakat ilerleyip açılış sorunlarını onar tercihini yaptıktan sonra bekleyin ve sisteminizi son diyerek tekrar başlatın windowsu normal olarak başlat dedikten sonra sorunsuz olarak eski sisteminiz karşınızda bu anlattıklarım win 7 64 bit işletim sistemi içindir diğer işletim sistemlerinde böyle bir sorunla karşılaşmadım umarım yardımcı olur yazdıklarım.iyi çalışmalar.

murat dedi ki...

hardisk kablosu hangisi

onur dedi ki...

eski bir makine var. HDD i bozulduğu için yenini aldım ve formatlama istiyorum ama bir türlü rom'dan başlatıp formatı başlatamıyorum bu yüzden sürekli bu hatayı alıyorum... bios menüsü 85-02 arası yapılmış bir bios bu yüzden farklı bir menü ile karşılaşıyorum ve nası yapıcağımıda anlamakta zorlanıyorum yardım edebilirseniz çok sevinirim

admin dedi ki...

@murat
Harddisk kablosu denilerek kastedilen harddiskten çıkan kablolardır.

@onur
Seninle aynı konuda sıkıntı yaşayan birçok kullanıcının olduğunu gördüm ve yazı içeriğinde bir düzenleme yaptım:

Ekleme

BIOS menüsündeki ayarların yerleri anakarttan anakarta değişiklik gösterebilir. İlgili BIOS ayarını belirtilen bölümde bulamadıysanız şu bölümleri bulmayı deneyin:
Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > {harddiskiniz}
Advanced BIOS Features > First Boot Device > {harddiskiniz}
Boot Sequence > {harddiskiniz}
BIOS FEATURES SETUP > Boot Sequence > {harddiskiniz}

Mehmet Eren dedi ki...

Çok teşekkür ederim adminim. Kabloları çıkarıp takınca sorun halloldu.

mehmet şentürk dedi ki...

bn yeni bir kasa topladım, montajdı zarttı zurttu yaptım bi boot dvdsi hazırladım ama bios ayarları tam olmasına rağmen setup başlamıyor bu ekran çıkıyor boot dvdsi weski pcmde gayet düzgün çalışıyor ayrıca eski xpboot dvdmi de denedim o da açılmıyor pcde kablolar zaten yeni bir sorun olduğunu sanmıyorum lütfen yardımcı olun

admin dedi ki...

@mehmet şentürk
BIOS ayarlarında "First Boot Device" olarak hangi aygıt görünüyor acaba? Başlangıçta Boot DVD'sini çalıştırmak istiyorsan konudaki bilgilerin aksine birinci önyükleme aygıtı olarak DVD-RW aygıtını seçmelisin.

kbr dedi ki...

Bu sorunla daha evvelden de birkaç kez karşılaştım ve en son dün başıma geldi, bugün de aynı şekilde. Erkekler bu konudan daha iyi anlıyor. :) Ama ben kız başıma da bir şeyler yapmak istiyorum ve formata para vermekten bıktım! Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bazen bu hatayı veriyor, bazen bilgisayar açıldığında görünen ilk ekran görünüyor ve gerisin geri kapanıyor. Bazen de belli bir süre açık kalıyor fakat birden mavi ekran çıkıyor hata veriyor. Birkaç kez de netim gitti. Bir de üçgen içinde ünlem çıktı. En iyisi ben şu pcyi çöpe atayım.

Mazlum dedi ki...

Bugun notebook kardesimdeydi. 160 GB lik USB harddiske format atmasını istedm. Formatı pcdeki harddiske yapmış. vd bu yazı çıkıyor sürekli. Dediğiniz gibi herşeyi yaptım olmuyor. lütfen yardım edn zaten pcden pek anlamam.

admin dedi ki...

@kbr
Öncelikle yazıyı dikkatlice okumanı öneririm. Sorun ve sorunun çözümü konusunda bilgi verilmiştir.
Ayrıca mavi ekran hatası ile ilgili olarak buraya göz atabilirsin: http://trksh.org/mavi-ekran-hatalarinin-sebepleri-ve-cozumleri.html

@Mazlum
Bilgisayara iki harddisk bağlı sanırım. İki harddiskli bilgisayarlarda bu problemle karşılaşılabiliyor. Çözüme jumper ayarları ile ulaşabilirsin. Daha önce bu sorunla ilgili birkaç yanıt yazmıştım. Bir kullanıcıya verdiğim yanıt için 103 numaralı yoruma bakabilirsin.

samet dedi ki...

benim sorunum pc hdd ve cd sürücüyü görmüyor Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key hatası veriyor hdd ye elektrik girişini taktıgımda pc hiç açılmıyor cd sürücüde çalışmıyor bıos cd ve hdd yi görmüyor ne yapmalıyım . . .

admin dedi ki...

@samet
Harddiski çıkarıp takarken elektrik besleme girişine zarar vermiş olabilirsin. HDD yuvalarında sorun da olabilir. Bunların dışında bir başka ihtimal de harddiskinin yanmış olabileceğidir. Harddiskini başka bir bilgisayarda deneme şansın varsa dene. Böylece sorunun harddiskten kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda kesin bir yargıya ulaşırsın.
Umarım diğer donanımlarda sorun yoktur.

samet dedi ki...

başka hdd denedim yine görmedi benim hdd yi başka pc ye taktım oda açılmadı hem hdd hemde anakartta problem olabilir mi bios a girdigimde hdd dışında işlemci rem bunları görüyor. . . .

admin dedi ki...

@samet
Büyük ihtimalle senin de dediğin gibi hem harddiskinde hem de anakartında problem var. Yine de anakartının sorunlu olup olmadığından emin ol.
İkisinin de sorunlu olması biraz garip olsa da bu ihtimal dahilinde bir durumdur.

enes dedi ki...

ilk önce hdd kablolarını cikartip takin acilmazsa kablo deistirip deneyin oda olmadı ram i kontrol edin oda olmazsa bios ayarlarını default yapın düzelir bunlarda olmazsa hdd yanmistir

Mehmet dedi ki...

Reboot and Select proper Boot device....hatasını bu gün aldığımda ilk baktığım bios setup idi. Ancak o da ne ? biosta hdd görünmüyordu bile..(seçme listesinde de yoktu ) dolayısı ile adminin 1. adımını pas geçmek zorunda kaldım. hardiski söküp evdeki diğer bilgisayara bağladım sağlam bi şekilde çalışıyordu. Yukarıda anlatılan ram sökme takma kabloları kontrol etme bios pilini çıkartma takma işlemlerini de yaptım ancak sonuç alamadım. Ne gibi bir ilgisi var bilmiyorum ama benim son sihirli numaram her zaman cpu yu takıp çıkartmak olmuştur. Onu da denedim ve işlem tamam :)))) Bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa önce teknik servise mutlaka götürün. Bittiyse çekinmeyin deneyin. ANCAK ACEMİLER İÇİN SÖYLÜYORUM SOĞUTMA FANININ ALTINDAKİ MACUNU SAKIN SİLMEYİN !!!!

efe dedi ki...

elime son 1 haftada 2 pc geçti. Ve ikisindede bu hata ekranını gördüm. Birisinde kablo çıkmıştı taktım ve düzeldi. Ancak diğerini ne yaptıysam çözemdim. HDD yi seçtim olmadı. bütün kabloları söküp taktım olmadı. Son çareyi şu şekilde buldum. Format attığım cd yi takıyorum sistem ilk başlarken cd den ön yükleme için bir tuşa basın diyor basmadan orayı es geçiyorum ve sistem açılıyor. Acaba format attığım cd den mi kaynaklanıyor bu sorun.. ??

admin dedi ki...

@efe
Doğrusu tam bir bağlantı kuramadım. Ama çok düşük de olsa bir ihtimaldir.

Can dedi ki...

Admin Lütfen yardım et bu yazı çıkıyo :S hdd tanımıo pc..bska bi harddiske taktk yne olmuo bios u çıkarıp Tekrar taktm yne olmuo kablolarını deişiorum yne olmuo :S Lütfenn yardımm

admin dedi ki...

@Can
Anakartında ya da kasa içerisindeki diğer donanımlarında herhangi bir sorun olabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurarak kasa içindeki parçaları kontrol etmeni öneririm.

İsmail dedi ki...

SeLam sayın admin bende aynı sorunla karşılaştım kasayı açtım cd-row taktim sonra karşıma bu yazı çıktı ne yapabilirim

admin dedi ki...

@İsmail
Bağlantılarını kontrol et, yanlış bağlama yapmış olabilirsin.

serkan saki dedi ki...

Arkadaşlar size kesin çözüm sunuyorum bu konuyla ilgili;
Tek yapmanız gereken şey BIOS pilini çıkartın ve 5 dakika bekledikten sonra takıp bilgisayarı çalıştırın..Bilgisayar açıldığında en altta F1 ve F2 seçeneği bulunan öğe çıkıcak..Siz F2 ye basın..İşte bu kadar sorununuz halloldu bu kadar basit..Rica ederim :)

ismail zor dedi ki...

öncelikle merhaba. sölediklerim inşallah sizlere fayda eder.
bildiğim kadarı ile yardımcı olmak istedim
cafe işletiyorum 44 adet makinam var çocuklar saolsun masadan kalkarken devamlı pc ye reset atıyorlar ne kadar kızsamda fayda etmiyor.
bu nedenle hemen hemen haftada 2-3 pc formatlamak zorunda yada ghost yapmak zorunda kalıyorum.
bu hatayı en çok aranızda alan benim sanırım. çeşitli şeyler deneyerek hepsinde de sorunu çözdüğümü belirtmek isterim. size basit gelicek belki ama en ilgincide HDD ye baglı olan vida lar.
çözümleri :

1-Hdd yi takarken kullanmış oldugunuz vidaları sökün varsa plastik vida kullanın. yoksa eger tek vida takın.
2-Pilin hemen yanında bios u sıfırlamak için kullanılan JUMPER vardır. o Jumperi sökün 30 sn sonra tekrar takın.
3-Ram in baglı oldugu slotu değiştirin. çift ram ve çift slotlu arkadaşlar ramların yerini değiştirin.
4-hdd ve sata ve güç kablolarını kontrol edin. aynı sorun devam ederse kabloları değiştirin.
5-bios dan açılış için birinci olarak HDD yi gösterin
6-bios u mutlaka güncelleştirin. (BİLMEYEN ARKADAŞLAR KESİNLİKLE DENEMESİN VEYA İYİCE BİOS GÜNCELLEMEYİ ARAŞTIRDIKTAN SONRA DENESİN.)
7-Hdd nin baglı oldugu sata kablosunun anakart üzerindeki yerini değiştirin
8-anakartın pilinde sıkıntı olabilir. pilini değiştirin.

arkadaşlar tavsiyelerim ve önerilerim bunlardır. her biri ile kesin çözüme vardım. başta da sölediğim gibi belkide içinizde en çok bu sorunu gören benimdir.

emre dedi ki...

Ya ben bilgisayarcıuya götürdüm hardiskin bozuk dedi doğrumu

admin dedi ki...

@emre
Bozuk olabilir. Bozuk olduğundan emin olman için başka bir bilgisayarda denemeni tavsiye ederim.

mete dedi ki...

Ya bende format atıcaktım ama cd rom um bozuktu yenisini taktım sata kablosunu anakrt hard disk ve cd rom a bagladım cd rom a baglayınca bu cıktı 1st boot device hdd olarak yaptım ayarları defult yaptım biosu sıfırladım gene düzelmedi bağlantıları kontrol ediorm her seferinde yeni cd rom a sata kablosunu baglayınca sorun cıkıyor cıkarınca pc acılıor cd rom u takınca gene cıkıor ne denediysem olmadı

gokhan dedi ki...

ana karttakı yuvarlak pılı cıkart pc ye reset at sonra kapa pılı tak pc yı calıstır sorun çözülür ;))

ben dedi ki...

ya ben önyüklemeyi yapıyorum sonra rest atıyor hani yine önyüklem e yapmak için bir tuşa basın diyo oranın geçmesini bekliyorum ama geçmiyor sebebi ne olabilir

Mücahit dedi ki...

Bıos pilini nereden çıkartabilirim acaba? Bilgisayarımda çok fazla ses çıkmaya başladı ve hala reboot hatası,yazısı geliyor.Yardım edersen sevinirim..

musa dedi ki...

sayın hocam benim şöyle bir sorunum var sata harddiskim var geçenlerde bilgisayar hatalı kapandı tekrar açtığımda harddisk ve cd room yoktu kasayı açtım ve kabloların yerini değiştirdim tekrar açtığımda sorunsuz bir şekilde açıldı bunu 2 kez yaptı aynı yöntemle düzelttim neden yapıyor olabilir acaba işletim sistemim win 7

mehmet toksoy dedi ki...

Hay allah senden bin kere razı olsun kardeşim benim
Sayende kasa taşımaktan kurtuldum
Sağol ve varol

cem dedi ki...

arkadaslar oncelikle cok tesekkur ederım bılgıler ıcın.hdd kaablolarımı cıkarıp taktım pc düzeldi.cok tesekkur ederım

ahmet dedi ki...

admin tşk. ederim ama olmadı bios ayarlarında nereyi düzeltecem onu anlamadım

mücahit dedi ki...

yardımlarınız için çok teşekkürler.

cirkincocuk dedi ki...

benım leptopu acınca
(yeniden başlatın ve önyükleme aygıtı doğru seçmek veya Seçilen önyükleme davice önyükleme ortam takın ve bir tuşa basın) yzıyor türkçeye cevirdim öyle yazıyor bılgisayarım sureklı aynı hatayı verıyor bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.

Şeyma dedi ki...

Slm... öncelikle söylemiş oldugunuz herşeyi birebir yaptım sata kablosunu degiştirdim hdd nin yenisini aldım fakat sorunu bi türlü çözemiyorum... başka neden kaynalanabilir ki :((( şimdiden tsk ederim vereceginiz cvp için.

onur dedi ki...

admın acıil yrdm edsen. . bios ayrlarını yptk formatı bslattık c yi boldk snra ynlslkla ark. reset tusna bastı ondan snraa acıyz ama ısletm sistemı ykleme hatası dio ne yapmamz lasım. .

muhammed dedi ki...

ya ben bu yukardaki şeyi yaptım ama delete tuşuna ne kadar bastıysam o ekran karşıma gelmedi neden acaba bi cevap verirseniz sevinirim

muhammed dedi ki...

yanlız benimki laptop masaüstü deil lütfen biraz yardım edin çok önemli

Yağmur dedi ki...

Sayın admin,
Öncelikle konuyu çok detaylı anlattığınız için teşekkür ederim. Benim sorunum da aynısı.Geçen hafta 2 kere elektrikler kesildi ve pc aniden kapanmış oldu. Sonra ......pres a key hatasını almaya başladım. Ne yaptıysam olmadı. Format attırdım. HDD kablolarını değiştirdim. Orda sorun çıkarmadı. Eve geldim taktım yine aynı uyarı. Pc açılıyor açılmasına ama 15 dakika uğraşıyorum. Hem o uyarı çıkıyor onu atlatırsam da donuyor. Güç kaynağını çekiyorum 5sn. sonra takıyorum, HDD kabloları çıkarıp tekrar takıyorum vs. ondan sonra çalışıyor. Çalıştığında gün içerisinde hiç sorun yaşamıyorum. Yaklaşık 18 saat pc açık.Sorunum sadece açarken yani. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bugün pc yi yine zorla açtım. Yarına BIOS ayarlarına girmeye çalışacağım. Sonucu yazarım teşekkürler...

metin dedi ki...

selam admin kardes benim sorunumda aynı reboot hatası yani yukarıdaki resımdekının aynısı. Elimde yedek calısam hdd var onu da takmama ragmen hdd gormuyor ve reboot hatası verıyor. Benim tahminim anakartta donanımsal bi hata var. Hdd lere dokunuyrum pc acarken hafif titriyor yani calısıyr ama aynı haata devam ayrıxa biosta ki boot device de hdd bile yok secmeye. Servisten baska yolu yokmu bunun :(

maydın dedi ki...

benim sorunum reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key_ hatası cd romu takmadıgım zaman bilgisayar normal açılıyo ama cd romu taktıgım zaman bu hatayı veriyo boot ayarlarını 1. inci hdd falan filan hepsini denedim ama durum yine aynı yardımcı olursanız sevinirim :)))

onur dedi ki...

ya arkadaşlar benm bıos ta öyle birşey yok bilgisayarı çok düşük bir msefaeden dusurdum laptopum varda teknıs servıse gonderıcemde teknık servsden once bı yardım edersn sevınırım

ahmet burak dedi ki...

Aynı hata bendede oluyor del tuşuna basıyorum fakat hiçbişey olmuyor ne yapmam gerekli admin

ilyas dedi ki...

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key
c yi biçimlerdinidim ama bu hata yınede cıkuyor neden acaba

nimda dedi ki...

aynı sorun bende de oldu asus eee 1000h modeli xp kurmak istedim .yönergeleri uyguladım ama hala çözüm yok..başka ne yapabilirim ..bilgisayarcıya götürmekten başka

nicksiz dedi ki...

kasanın kapağını açıp hardiskin kablosunu çekip taktım şuan kapaksız açıldı bilgisayarım çok saolun hepiniz

Gizem dedi ki...

slm ya ben bugün bilgisayarımı ilk defa açtım. Garip bir ses gelmeye başladı. Bilgisayarın içini açtım temizledim ve fanlarını kontrol ettim. Çalıştırdım gayet normal gidiyodu herşey. Oyun açtım oynarken görüntü takıldı ve ses tekrarladı. Reset tuşuna bastım ve bu hatayı verdi. Kapattım sorunu bulmak için öteki bilgisayar geçtim okudum ve bu siteyi buldum. Çözümü yapmak için geri açtım gayet normal çalıştı. Tekrar denedim herşeyi bilgisayarda ve tekrar takılıp sorunu verdi. Yardım!!!!

always dedi ki...

48 kadar sayıp hdd hatası veriyor.ne yapmalıyım

always dedi ki...

bios giriş için şifre istiyor nasıl kaldırabilirim

emin dedi ki...

bnm bıos ayarlarında hard disk yapmam gereken yerde hard disk filan yazmıyo çok farkıl şeyler var

tuna dedi ki...

cok sagolun cok isime yaradi

emre dedi ki...

Admin ben pc açılırken del tuşuna basıyorum ama baska bir sayfa cıkmıyo ekrana aynı ekran yardımcı olun lütfen

emre dedi ki...

Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > kardeş bu bölüme kadar geldim sonra 4 şık daha geldi han gisinie bascam yaa yardım acill şıklar 1st FLOPPY DRIVE-
CD/DVD:PS-OPTİARC DVD RW AD- 517-HARD DRIVE DİSABLED

şahin dedi ki...

slm ... adminim ben yeni bir hdd aldım içinde xp kurulu pcye taktım yine bu hatayı verdi biosdada görünmüyor hdd ama hdd saglam diger pc de denedim ikinci hdd olarak taktım donanım bulundu dedi açıldı ama öbüründe tek olarak kullanıyorum açılmıyor reboot hstssını veriyor kabloları denedim olardada sorun yok ana karta öbür hdd taktım yanlız öbüründe win 7 kurulu şimdi ben bu sorunu nasıl çözebilrim ilginizden dolayı teşekkürler :)

FFaCToRR dedi ki...

öncelikle böyle güzel bir paylaşım açtğınız için teşekkür edrim. beninm sorunumdaa biostaki boot sequence olan kısımda boot deviceler usb olarak görünüyor. usb:generıc usb sd reader , usb:generıc usb cf reader , usb:generıc usb sm reader , usb:generıc usb ms reader olarak yazıyor. bir anlam veremedim lütfen yardımcı olun

bora dedi ki...

benim sorunum pc hdd hi başka bir bilgisayara taktım sonta tekrar eski pc e taktım pc açtığımda siyah bir ekran enrgy yazısı.del:bios setup f9:xpressrecovery2 f12:boot menu end:Qflash.bunları ilk açılışda deniyorum mesela bios..prepare to enter setup... Ama bi şey olmuyor enterede basıyorum.olmuyor.acil yardımcı olursanız çok büyük iylik yapmış olursunuz.teşekkürler.

Emre dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş işime de yaradı sağ olasın.

PCKrallığI dedi ki...

Öncelikle admin bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.Benim PCde de böle bir sorun var.Fakat benimkinde bir değişik yazı yazıyor.PC acılırken resimdeki gibi yazı cıkıyor fakat a key yerine Boot Device yazıyor.Senin tavsiye attiğin tüm şeyleri denedim.Ama halla srun devam ediyor.Sonra PCyi tekrar acdım(reset attım)açılırkende delete tuşuna bastım ve BİOS menüsü açıldı.Senin dediğin gibi BOOT bölümüne geldim.Ne yazık ki HDD seçeneğini bulamadım.Bu konuda bana yardımcı olurson cok sevinir.Şimdi den en içten teşekkürlerimi iletiyorum.

ekin dedi ki...

Arkadaşlar .. Bende de Bu Hatayı Veriyordu .. Bu Hatayı Şöyle Çözdüm . ( Ram'in Bulunduğu Slot'u Çıkartım ( Ram )' i Çıkartım . Sonra . Yanındaki Diğer Slot'a Taktım . Sonra Pc'i Açtım . Bi kaç Yazı geçti Sonra . Windows'u Normal Olarak Başlat Ve . ( Önerilern ) Dosyaları Yenileme Geldi . Siz Siz olun . Normal Olarak Başlatmayın . Pc'nin Size Verdigi Önerilen'i Seçin . Daha Sonra. Pc'i Otomatik Olarak Onarmaya geçecek . Bu Onarma Bir Kaç Saat sürebilir . Bu Onarma Sırasın'da Pc Kendini 1 Kaç Kez Restart Atarbilir . Restart Attığında Endişe Yapmayın . Pc Bunu yapmak Zorundadır .

PCKrallığI dedi ki...

Yardım yok mu :????:( :( :( :(

mordak dedi ki...

bendekide ayni sorun yanlız F11 le giriş yaptığımda pc mi açabiliyorum formatı F11 le attım yanlız her açılışta F11 le bigisayarımı açıyorum yukarıdaki BİOS beim bilgisayarımda yok saygılar yardımlrınızı

emre dedi ki...

kablo çıkmıştır hard diskin kablosunu takın çalışır rahatınıza bakın bilgisayarcıya falan gitmeye gerek yok. Ek olarak bios ayarlarından first olarak hard disk i seçmenizde yarar var.

wolf dedi ki...

admin allah senden razı olsun. arkadaşlar bendede aynı sorun vardı. biosa girince first boot devicede ''1ST FLOPPY'' seçenegi vardı başka hiçbir seçenek yoktu. yani ne hdd nede cdroom'u görebiliyordum. bende donanımsal sorununu çzmeye çalıştım. disket sürücüsündeki kabloyu söktüm attım bilgisayar kendine geldi. cd room çalışmıodu çalışmaya başladı. her şey için çok teşekkür ederim :))

murat dedi ki...

laptota nasıl olacak

Yılmaz dedi ki...

Benim Sorunum Hdd 2 Takınca Bu hatayı weriyor Yardımcı olursanız sevinirim Hard Diskde sorun yok F8 e basım Normal hdd yi açınca bilgisayarımda Görünüyor Biostada görünüyor yanlın Boot ayarında secemiyorum Yardımcı olursanız sevinirim ;)

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 222   Yeni› En yeni»

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net