DİYET CHEESECAKE
5 paket limon lifli diyet bisküvi, 70 ml light süt, 500 gram light labne peyniri, 20 gram tatlandırıcı, 4 adet yumurta, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, karanfil, tarçın, muskat, zencefil.
Üst katı için
250 gram light yoğurt, 2-3 damla vanilya esansı, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 2 çorba kaşığı tatlandırıcı, az miktarda muskat cevizi
Bisküvileri parçalayıp ezerek un haline getirin. Sert hamur kıvamına gelene kadar süt ilave edin. Tarçın, karanfil, zencefil, muskat karışımından 1 çorba kaşığı ilave edin. Hamuru yoğurup hafifçe yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Labne peynirini bir kapta yumuşatın. Tatlandırıcı, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyu ekleyip karıştırın. 2 adet yumurtayı çırparak karışımın içine ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurun üzerine aktarıp 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Light yoğurdun içine muskat cevizini rendeleyin. Vanilya esansı ekleyin. Limon suyu, limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı tatlandırıcı ilave edip karıştırın. Kremayla cheesecake’in üzerini kaplayıp 10 dakika daha fırında pişirin.
TARÇINLI DİYET MUFFIN
250 gran kepekli un, 25 gram tatlandırıcı, 10 gram kabartma tozu, 2 adet yumurta, 250 ml light süt, 10 gram tarçın, 120 gram light margarin, bir tutam tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın
Un, tatlandırıcı, kabartma tozu, tarçın ve tuzu kabın içine alın. Light yağı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Eritilmiş yağı bu sıvı karışıma ekleyin. Sıvı karışımı unlu karışıma ilave edin. Alttan üste doğru katlayarak karıştırın. Karışımı silikon kalıplara aktarın. Üzerlerine tarçın ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin(Pişirme sırasında fırının kapağını kesinlikle açmayın. Aksi halde muffinler çökecektir). Muffinleri isteğe göre yenilebilir süslerle süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder