Fulya ve Mert: İntikam Oyunları


Son günlerde internet alemini meşgul eden bir videodur. Fulya-Mert-Begüm isimleriyle anılmaya başlayan, "Eski sevgilime kapak olsun" diye yayılan bu video sadece interneti değil ana haberleri bile meşgul etti. Ana haberler bu videoyu haber diye verdi . Öyle bir verdi ki insanlar videonun gerçek olduğunu sandı. Ne yapsınlar bunu haber olarak hazırlayanalar da inanmış demek ki.



Üstteki video "Fulya ve Mert: İntikam Oyunları" serisinin ilk bölümü yani ilk reklam olan "Fulya'nın Mert İntikamı" dır. Kız öyle oynamış ki inanmamak mümkün değil. Ama çekimin o kadar kaliteli olması, ışıklandırmanın ve sesin o kadar iyi olması bir stüdyo ortamını akla getiriyor. Diyeceğim odur ki bu bir "reklam" dır. Acaba bunu haber olarak veren kişiler bunun reklam olduğunu anlayınca ne yapacaklar merak ediyorum. Acaba yine "haber olsun da ne olursa olsun" diyerek bunun sahte çıktığını mı söyleyecekler, ikiye mi katlayacaklar. Gerçi bunun bir "Viral Reklam" olduğunu anlamışlardır. Çünkü bunun gerçek olmadığı, bir reklam olduğu haber olmaya başladı bile: Videodaki aldatma hikayesi sahte çıktı! eBay, Türk medyasını işte böyle ters köşeye yatırdı.
Viral Reklam nedir? Nasıl bir şeydir diye merak edenler buradan bakabilir: http://tr.wikipedia.org/wiki/Viral_reklam
Bu, eBay'ın yani Türkiye'deki adıyla ya da şirketiyle diyelim gittigidiyor.com'un bir oyunudur. Anlayacağınız her şey senaryodan ibarettir. Bir milyoncu olarak bilinen "Fulya Timur" ismi de yalan olabilir. Sadece bir reklam. gittigidiyor.com'daki ürünlere dikkat çekmek için yapılmış bir reklamdır. Amaçlarına ulaştılar mı bilemiyorum. Bu videoya inanan birçok insanı gördükten sonra merak edip gittigidiyor.com'a bakanların olacağını da hesaba katmak gerekir. Çünkü videoda İzmirli Fulya, intikam nickinden bahsetmiş. İşte o "intikam" gittigidiyor.com'daki kullanıcı adıdır: http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=intikam . Haberin ayrıntılarında her şey mevcuttur. Haberde "intikam"  nickinden, eBay'ın aynı şekilde İspanya'da yaptığı Manu&Laura reklamına kadar her şeyi bulabilirsiniz. Manu&Laura olayından da anlaşılabileceği gibi bu videonun ikinci bölümü yani "Mert'in Fulya İntikamı" da vardır. Yine internette böyle bir video var:  Sigaralı Mert falan. Ama reklam filminin ikinci bölümünün o olduğuna inanmıyorum. Bu olayla birlikte Mertler çoğaldı. Ama en güzelini paylaşmak istiyorum. Bu reklam filmini çok güzel eleştirmiş mi diyeyim, dalgaya mı almış diyeyim; süper olmuş:  Fulya'ya Cevap Veren Mertlere Zam Geldi
ekşi sözlükte bu konuyla ilgili yapılan yorumları görmenizi tavsiye ediyorum: fulya timur ve eski sevgilinin eşyalarını gittigidiyor'da satmak
Bu yazıyı, bu reklamı daha da meşhur etmek amacıyla yazmadım. Hala bunu bilmeyenler için, bu konuda bilgilenmeleri amacıyla yazdım. Umarım bu olay daha da dallanıp budaklanıp moda olmaz. Düşünsenize ortalık bu tür reklam videoları- viral reklamlar - ile kaynıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net