Bilgisayarınızı hızlandırmanız için öneriler



Hızlı Bilgisayar
Artık bilgisayarlar her yerde.
Günümüzde hemen hemen her alanda bilgisayarlara ihtiyaç duyuluyor. İnsanoğlu işlerinin çoğunu bilgisayar vasıtası ile halleder oldu. Ancak işimizi gördüğümüz süre içerisinde en iyi verimi almak, zamandan tasarruf etmek istemiyor değiliz.

Bilgisayarın yavaş olması kimi zaman insanı çileden çıkartır. Öyle bir yavaşlık söz konusu olur ki çekilmez bir hal alır. Yavaş bilgisayar, stres nedenidir.

Bilgisayarınızın yavaşlığının birçok nedeni olabilir. Ancak öncelikle şunu bilmek gerekir; her bilgisayarın belirli bir hız kapasitesi vardır. Başka bir deyişle bilgisayarınız neyse size vereceği de en fazla o kadardır. Yani yazılmış olan öneriler bilgisayarınızın normalden yavaş olduğu durumlar için geçerlidir.

"Bilgisayarım yavaşladı, nasıl hızlandırırım?"
Bilgisayarının hızından şikayet eden kullanıcılara, bilgisayarlarından en iyi verimi almaları için sistem bakım ve onarımını ihmal etmemeleri önerilir.

Bu 5 basit adımla bilgisayarınızı hızlandırmanız oldukça kolaydır.

1- "Windows Güncelleştirmeleri"ni önemseyin: İşletim sisteminin güncelleştirmelerini aksatmadan yapmanız tavsiye edilir. Güncellemeler, gerek sisteminizin güvenliği gerekse bilgisayarınızdan en iyi verimi sağlamanız açısından önemlidir.

2- "Çalışan Uygulamalar"a dikkat et: Aynı anda birçok programı ya da uygulamayı çalıştırmak bilgisayar hızınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Aynı anda çalıştırılan programlar işlem belleğinin yoğun olmasına neden olur. Çok fazla bellek kullanan programların çalıştırılması da yavaşlığa sebep olur. "Windows Görev Yöneticisi"nin "İşlemler" kısmından bilgisayardaki bellek kullanımı takip edilebilir (Ctrl+Alt+Delete komutu ile görev yöneticisine ulaşabilirsiniz).

3- "Virüs Taraması" yapın: Virüsler ve zararlı yazılımlar,  hissedilebilir derecede yavaşlığa neden olur. Bilgisayarınızın hızını korumak için sisteminizde virüs olmadığından emin olun.
Bilgisayarınızın kullanımda olduğu süre içerisinde aktif bir anti-virüs programına sahip olmasına dikkat edin. Güncel bir anti-virüs programı kullanmanız güvenliğiniz açısından da önemlidir. Belirli aralıklarla virüs taraması yapmayı unutmayın.

4- "Başlangıçta Çalışan" programları kontrol edin: "Bilgisayarım çok yavaş açılıyor", "bilgisayarımın açılışı yavaşladı", "bilgisayarım açılışta çok yavaş" gibi şikayetleri olan birçok kullanıcı olduğuna eminim. Bu sorunun en büyük nedeni başlangıçta açılan gereksiz programlardır. Çözüm ise gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakmakla mümkündür (Başlat>Çalıştır> "msconfig" yazın ve sondaki "Başlangıç" sekmesine bakın. Windows'un açılmasıyla birlikte çalışmaya başlayan programların işaretli olduğunu göreceksiniz).

5- "Temizlik": Belirli aralıklarla bilgisayarınızda temizlik işlemi yapmanız bilgisayarınızın hızının korunması açısından yararlıdır. Kullanmadığınız gereksiz programları kaldırarak, kayıt defterini temizleyerek temizlik yapmanız mümkündür. Böylece bilgisayarınızda boş alan da yaratmış olursunuz. Bunun dışında "Windows Hatalarını Onarma" yoluna giderek tam bir performans sağlamanız mümkün olabilir (kayıt defterini temizleme ve kayıt defterindeki hatları gidermeniz için "CCleaner" programını kullanmanızı tavsiye ederim).
Bilgisayarınızın hızının muhafaza edilmesi adına belirli periyotlarla sisteminize bakım ve onarım yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net