Japonya ve Deprem, Tsunami


Dünya'nın en şiddetli depremlerinden biri Japonya'da yaşandı. Depremin büyüklüğünün 8,9 olduğu söyleniyor ancak net değil. Net bilinen tek şey;
11 Mart 2011 - Japonya Depremi
'nin yüzyılın en şiddetli depremleri arasında yer aldığıdır.
Diğer şiddetli depremler:
1960: ŞİLİ - 9,5
1964: ALASKA - 9,2
2004: ASYA - 9,1
1952: SSCB - 9,0
1906: EKVADOR - 9,8
1965: ALASKA - 8,7
2005: ENDONEZYA - 8,6
1957: ALASKA - 8,6
Televizyon kanallarından izlediğim, internet haberlerinden okuduğum, resimlerden gördüğüm kadarıyla Japonya'yı yıkan deprem değil, tsunami... Depremin ne kadar şiddetli olduğu ortada, çok açık bir şekilde görülmekte. Ancak dikkatlerin çekilmesi gereken nokta, depremden dolayı yıkılan binaların olmamasıdır. Bir deprem bölgesi olan Japonya'nın depremleri ne kadar önemsediği, depremlere karşı ne derece hazırlıklı olduğunu görüyoruz.
Pray for Japan
Deprem anında Japon halkının ne kadar sakin olduğunu görmek haberleri izlediğimiz kadarıyla mümkün. O kadar sakinler ki deprem anını kameraya bile almışlar. Onların depreme alışık olduğu bir gerçek. Ancak Japon halkının depremle yaşamayı bilmesi kadar gerçek olan bir şey var. O da tsunaminin ne kadar ürkütücü olduğudur. Tsunaminin (depremin değil) oradaki insanlara yaşattığı panik, Japonya'ya verdiği zarar görülmektedir.

Atlatılması kolay bir olay olmasa gerek. Allah yardımcıları olsun!
Yaşanılan her olaydan bir ders çıkarmak gerekir. Daha doğru bir ifade ile kendimize bir pay biçmeliyiz. Bu olay belki bizim başımıza gelmedi ama insan bu ihtimali düşünmeden edemiyor. Düşünsenize böyle bir felaketin ülkemizde yaşandığını. Gerçekten insan düşünmek bile istemiyor (Allah korusun!). Sorgulanması gereken depreme birey olarak, ülke olarak hazır mıyız?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net