Parmaklarınız ve Siz


Parmak Uzunluğu

Daha önce parmaklarımın uzunluğuna hiç dikkat etmemiştim. Fakat üstteki resimle karşılaşınca parmaklarıma bakma gereği duydum. Resim, geyik muhabbeti gibi dursa da resmi gördükten sonra insan meraklanıyor, gey miyim maço muyum diye. Çok şükür maçoymuşum. Yüzük parmağım, işaret parmağımdan daha uzun görünüyor. İyi ki eşit değiller.

İşin espirisi bir yana parmak uzunlukları gerçekten bir takım özelliklerimizi yansıtıyormuş. Resmi gördükten sonra birkaç arama yaptım ve parmak uzunlukları ile ilgili bir dizi araştırmaların olduğunu gördüm. Kanada'da, İngilitere'de birçok yerde üniversitelerde yapılan araştırmalara göre parmak uzunluğu insanın kişiliği, hormonları ve kabiliyetleri ile ilgili bilgiler veriyormuş.

Araştırmalara göre parmak uzunluğu, erkeklerde idrak kabiliyeti ve sperm sayısına; kadınlarda ise spora yatkınlık gibi konularda ölçü olarak gösteriliyormuş. Bunun yanında agresiflik, Fakat bunlarla da sınırlı değilmiş. Araştırmalar o kadar ileri gitmiş ki parmaklara bakılarak neredeyse her şey söylenmiş, kitaplar yazılmış. Hepsi bir genellemeden, olasılıktan ibaret olsa da gerçekten çok ilginç.
Konuyla ilgili İngilizce ve Türkçe içerikli linkler:
- Parmak uzunluğu prostat kanserine işaret
- İşte parmak yapınıza göre kişiliğiniz
- Parmak uzunluğu kişiliği etkiliyor
- Parmak uzunluğu cinsel hormon göstergesi
- What your finger length tells about you
- Boys, look at your fingers now
Konu hakkında araştırma yapanlar veya konuya ilgi duyanlar bu linklerden yararlanabilir. Araştırmanıza yardımcı olabilecek, merakınızı giderebilecek faydalı linklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net