New York - İnsanı kendine çağıran bir şehir


1600’lı yıllarda ilk koloniciler bölgeye yerleşip küçük bir kasaba kurarlar. Kasabanın adı New Amsterdam olarak koyulur. İlk zamanlarında Hollanda kolonilerinin elinde olan bu bölge, daha sonra İngiliz kolonililerinin eline geçer ve adı New York olarak değiştirilir. İşte, dünya üzerinde insanı kendine çağıran sayılı şehirlerden biri olan New York'a genel bir bakış...

New York

O gün bugündür New York şehri büyümüş, kalabalıklaşmış ve Amerika’nın, dünyanın "çok uluslu şehir" tanımının en iyi örneklerinden biri olmuştur. "Hiç uyumayan şehir" tanımlamasını da fazlasıyla hak eden New York’un ritmine ayak uydurmak zordur. Ancak şehri bir kere seven ve alışan insan ikinci kez gitmek için fırsat kollar.
New York Resimleri

New York eyaleti, beş bölgeden oluşmaktadır (Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn ve Staten Island). Şehri oluşturan bölgeler arasında Manhattan bir adım öndedir. Çünkü  New York’a gelen ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bölge genellikle Manhattan'dır ve “New York City” dendiğinde kastedilen bölge, Manhattan’dan başka bir yer değildir.

New York'ta Nereler Gezilir?
New York
'ta gezilip görülmesi gereken yerlerin başlıcaları şunlardır:
- Özgürlük Anıtı
- Ellis Adası
- Battery Park
- Museum of Jewish Heritage
- National Museum of American Indians
-
Wall Street: Manhattan’ın en ünlü sokaklarındandır.
- Ground Zero ( World Trade Center)
- Brooklyn Köprüsü
- South Street Seaport
-
Chinatown
-
Little Italy
-
Greenwich Village
- East Village
-
Times Square...
New York'ta bunların yanında gezebileceğiniz önemli meydanlar, parklar, alışveriş merkezleri; görebileceğiniz çeşitli müzeler, sanat harikaları bulunmaktadır. Hepsi ve daha fazlası için New York'a gidip gezmek, görmek şart.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net