Gizli Dosyaları Göstermeme Sorunu ve Çözümü


Baş belası Malware (Kötü Amaçlı Yazılım), Spyware (Casus Yazılım) ve çeşit çeşit virüsler ...  Bilgisayarların bu azılı düşmanları, çoğu zaman baş belalarımız olmuştur. Sizi bir virüs türüyle ve bir de onun panzehiri olan bir küçük program ile tanıştıracağım.

gizli dosyalar

Bilgisayarım / Araçlar / Klasör Seçenekleri > Gizli Dosyaları Göster - Gizli Dosyaları Gösterme

Gizli Dosya Virüsleri ne oluyor? :  Bilgisayarlara taşınabilir bellekler ile bulaşan ve insanı deli eden virüstür. Bulaştığı bilgisayarı abluka altına alır ve hissedilebilir bir yavaşlığa neden olur. Sistem dosyalarınız bu virüsler yüzünden büyük bir risk altına girer. Ayrıca Gizli Dosyaları Göster seçeneği seçili olmasına rağmen veya seçmenize rağmen sürekli otomatik olarak Gizli Dosyaları Gösterme seçeneği seçilir. Yani bu virüsler gizli dosyalarınızı görmenizi engeller. Bu nedenle bu ismi almışlardır.

Gizli Dosya Virüslerinin isimleri nelerdir? : Bu konuyla ilgili belli başlı, bilindik virüs isimlerini araştırdım ve bir liste çıkardım. Liste aşağıdaki gibidir.
n.com Virüsü, amvo.exe Virüsü, kavo.exe, tavo.exe, copy.exe, sxs.exe, bittorent.exe, hldrr.exe, rvhost.exe, ckvo.exe, ravmon.exe, mdm.exe, svchost.exe
Bu isimler dışında farklı isimlerde kendilerini gösterebiliyorlar. Genellikle varlıkları gizli dosyaları göster - gösterme durumundan sonra anlaşılıyor. Vakit geç değilken müdahale etmek gerekir. Yoksa küçücük bir virüs parçası yüzünden format atmak zorunda kalabilrsiniz. Ve hatta Bilgisayarım çöktü diye söylenir durursunuz.

Gizli Dosya Virüslerini Nasıl Temizlerim? :Virüs programlarıyla çözüleceğini sanmıyorum. İster Kaspersky ister Nod32 olsun. Bunlar anti-virüs programları oldukları için virüs tabanlıdırlar. Bu tür virüsçükleri tanıyamazlar. Bu nedenle bu tür durumlarda sadece trojan, spy temizlemek için yazılmış programları kullanmak daha mantıklıdır.

Bu tür virüsü veya virüsleri 3 MB'lık bir program ile temizlemeniz mümkündür. Bu virüs bizzat bana bulaştı ve ComboFix programı ile yüzde yüz sonuca ulaştım. 3 farklı zamanda bu virüsle karşılaştım ve üçünde de bahsettiğim program ile çözdüm. Programı indirmek için tıklayınız:  ComboFix.rar
Programı WinRaR ile çıkarıp, çalıştırabilirsiniz. İşlem bittikten sonra yaptığı işlemin kayıtlarını tutar, otomatik log oluşturur. Log dosyalarını rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.

9 yorum:

hasan dedi ki...

eğer olursa allah razı olsun...

hasan dedi ki...

helal olsun valla oldu çok saol!!!

NameLeSS dedi ki...

dostum sadece gizli dosyalar degil harddick iconuna tıkladıgımda yenı pencere acıodu oda gıttı bı kac tane daha sorun vardı bunun gıbı onlarda gıttı cok tesekkurler emegıne saglık...

syavuz dedi ki...

kardeş emeğine sağlık

MeR@K dedi ki...

saol ya böyle kac dosya kaybettim ben

admin dedi ki...

Bu program, Internet Explorer anasayfasını değiştirememe gibi değişik problemlerde de başarılıdır. ComboFix, olmazsa olmazlarımdan ...

huso dedi ki...

Gerçekten işe yarıyor Çok Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

erhan dedi ki...

gerçekten işe yaradı teşekkür ediyorum

TAYFUN dedi ki...

programı indirdim ama yapamadım nasıl olduğunu anlatabilirmisiniz

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net