Paris: Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler


Paris, Fransa'nın başkenti olmasından ziyade çok iyi bilinen bir moda şehridir. Aynı zamanda dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilir, Paris.

Paris Şehri Gece

Dünyadaki çiftlerin çoğu özellikle yeni evliler, romantizmlerini yaşayabilecekleri özel günlerde (sevgililer günü, evlilik yıldönümleri, balayı kutlamaları gibi) iyi vakit geçirmek isterler. Paris, onlar için gerçekten çok güzel ve özel bir kenttir. Tabiki sadece onlar için değil iyi bir tatil geçirmek isteyen turistler için de aynı şeyi söylemek mümkündür. Çünkü saat kaç olursa olsun, Paris'te herkese uygun bir etkinlik bulmak mümkündür.

Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerler nelerdir?
Nefes kesen ve dünyaca tanınan tursitik yerleri gezmeniz tatilinizi daha eğlenceli ve unutulmaz kılacaktır.

- Eyfel Kulesi
Kim bu çok ünlü kuleyi bilmez? Paris'e gittiğinde de görmez ki?
1889 yılında inşa edilen ve aynı zamanda Paris şehrinin simgesi olan bu kule, tüm Avrupa'nın en popüler yerlerinden birisidir. Paris'te de ilk görülmesi gereken yer olduğu söylenebilir.
Eyfel kulesine gidilebilecek en iyi zaman güneşin batmasından sonradır. Özellikle akşam saatlerinde, gece vaktinde gitmeniz tavsiye edilir. Çünkü kulenin ışıkları adeta şehrin ışıkları gibidir. Eyfel Kulesinin ışıklarla olan görüntüsü, mutlaka sizde hayret uyandıracak ve size ayrı bir zevk verecektir.

- Notre Dame Katedrali
Paris'in ünlü simgeleri arasında sayılan katedraldır. Aslında Gotik dönemin başyapıtı ve birçok Fransız roman ve tarih kitaplarının simgesidir. Tarihten de hatırlanacağı gibi Napolyon, tacı burada giymiştir.

- Le Moulin Rouge
Bir kabaredir.
Yetişkinlerin gece yapabileceği etkinlikler arasında sayılabilir.
Moulin Rouge, üzerindeki kırmızı yel değirmeni ile dünyaca ünlüdür. Bu yüzden "Kırmızı Değirmen" olarak da bilinir.
Yıl boyunca yetişkinlere yönelik orijinal eğlence programlarını ve ünlü kan-kan dansını görmek isteyen pek çok turisti ağırlar.

- Disneyland Paris
Çocuklar için gerçekten çok güzel bir yer olduğunu söylemek mümkündür. Çocuklarınızla gezebilir ve gezerken onların eğlenmesini sağlayabilirsiniz.
Sadece küçük çocuklar için değil her yaştan insanın gezip görmek, dolaşmak, eğlenmek istediği yerlerden biri olduğunu da unutmamak gerekir. O bakımdan çocukluğunuzu yeniden yaşayabileceğiniz dünya üzerindeki sayılı yerlerden bir tanesidir.

- Louvre Müzesi
Paris'te müzeler, gezilmesi gereken yerlerdendir. Louvre Müzesi de en popüler müzelerden birisidir. Cam bir piramit şeklinde olan bu müze, bir sanat müzesidir. Müzenin görüntüsü büyülenmenize yetecektir.
Louvre, binlerce yıllık çeşitli koleksiyonları ile ünlüdür. Mona Lisa, Semadirek ve Venus de Milo Victory gibi ünlü sanatçıların, sanat eserleri yer alır.


Paris'te gezilebilecek yerleri sınırlandırmak mümkün değildir. O bakımdan yeterli vaktiniz varsa diğer önemli, ünlü yerleri de görmeniz önerilir.
Château de Versailles, Musée de Cluny, Musée d’Orsay, Grande Arche, Jardins du Luxemburg, Place des Vosges, Montmartre, Paris Opéra, Centre Georges Pompidou, Palais-Royal, Place Charles de Gaulle, Place de la Concorde, Avenue des Champs-Élysées, Île de la Cité ...

Paris'i -uygun bir fiyata bulabilirseniz- şehir turları ile gezmek en iyi olanıdır.
Bu her zaman için geçerlidir. Şehir hakkında, gezdiğin gördüğünüz yerler hakkında bilgiler edinmeniz, harcadığınız zamanın verimli geçmesi açısından önemlidir.

Paris konulu bir başka yazı: Sevgililer Günü Paris’te güzelmiş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net