Wordpress: Etiketler temada görünmüyor


Wordpress tag yani etiket sistemini kullanmak isteyenler tema ile ilgili sorun yaşayabiliyor. Wordpress'in varsayılan temasında yazı içindeki etiketleri görmenize rağmen yeni eklediğiniz bir temada etiketler gözükmüyorsa bu yazı probleminizi çözecektir. Veya etiketleri yazı altından ziyade başka bir yerde göstermek için yeni bir .php dosyasına tag fonksiyonunu sağlam bir şekilde eklemeniz gerekiyorsa bu yazı tam size göre.

Öncelikle the_tags Fonksiyonunun kullanım şekillerini hatırlatmak istiyorum. Unutulmaması gereken bir nokta ise bu fonksiyon Loop denilen yazı döngüsü ile birlikte çalışmasıdır. Etiketler yazıya özel oldukları için yazı döngüsü olmadan çalışmazlar. Bu nedenle etiketler gözükmez. Yazı döngüsü denilen hadise problemin çözüm noktasıdır, dikkat ediniz. Fonksiyonun kullanım alanlarından sonra bahsedeceğim.

Varsayılan Kullanım Şekli: Bu kullanım şeklinde etiketler birbirinden virgül ile ayrılarak görüntülenir. Neredeyse tüm wordpress siteleri bunu kullanmaktadır. Standartı da budur zaten. Kod ve önizlemesi aşağıdaki gibidir.
<p><?php the_tags(); ?></p>

wp etiket

Eğer Tags yazısı yerine Etiketler gibi istediğiniz bir şey yazmak istiyorsanız şu tarz bir şey yapabilirsiniz.
<?php the_tags( '<b>Etiketler:</b> ', ', ', '</p>'); ?>

wp etiket

the_tags fonksiyonunun en önemli kullanım şekli bu şekildedir. Codex'ten diğer kullanım çeşitlerine bakabilirsiniz. İngilizce olmasına rağmen resimli olduğu için anlaşılabilir olduğuna inanıyorum. Ama yine de takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖNEMLİ: İşin can alıcı noktası işte burasıdır. Yeni yüklediğiniz bir temada ya da .php dosyasında bahsedeceğim yazı döngüsü olmadığı için etiketler görünmemektedir. Sadece yukarıda verilen kodlarla olmaz. Kodlar single.php'de veya yeni eklenen .php dosyasında aşağıdaki gibi yer almalıdır.
<?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
<?php the_tags( '<b>Etiketler:</b> ', ', ', '</p>'); ?>
<?php endwhile; else: ?>
<p><?php _e('Üzgünüz, kriterinize uygun yazı bulunamadı.'); ?></p>
<?php endif; ?>

Birinci satır yazı döngüsünün başlangıcıdır. 3-5. satırlar ise döngünün bitişidir. İkinci satır ise the_tags fonksiyonun kullanım biçimlerini belirleyen kodun yer aldığı bölümdür.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anlaşılır bir şekilde problemin çözümünü sizlere ulaştırmaya çalıştım. Bu yazı döngüsü konusu göz ardı edilen bir konu idi. O yüzden bu konuya değinmek istedim. Herhangi bir sorununuzda yardımcı olmaya çalışırım. The Loop ile ilgili orjinal wordpress dökümanı için http://codex.wordpress.org/The_Loop sayfasını ziyaret edin. Kolay gelsin.

7 yorum:

ceng dedi ki...

aynı dert bendede var valla teşekkürler

kenan dedi ki...

Tag sistemi konusunda muzdariptin sağolun çok işime yaradı.
Peki bazı bloglarda şöyle bir şey var bu eklentimi acaba?, beğendiğin bir konu var ve kopyalayıp kendi bloğumda yayınlamak istiyorum kopyalayıp yapıştırdığım zaman otomatik kaynak:http://xxx.com gibi site yazısı çıkıyor.
Bunu eklentinin adı nedir ve ne nasıl entegre edebilirim.

ii günler

admin dedi ki...

@kenan
Şurayı incelemende fayda var: http://www.turktema.net/wordpresste-konularinizi-calanlara-karsi-ufak-bir-onlem.html

ayaz dedi ki...

Çok teşekkürederim. Bu yazısı sayesi etiketlerimi görünür hale getirdim. Ancak dikkat edilmesi gereken kodların yerleştirileceği alan temaya göre farklı yerlerde olabiliyor. Onuda deneme yanılma yoluyla çözdüm.

burak dedi ki...

sağol panpa

Serdar SEZEN dedi ki...

Kardeşim teşekkür ederim gerçi benim üstte kaldı etiketler birde birkaç değişiklik yaptım görüntü alamamıştım ama çıktıya on abak :) allah razı olsun . iyi çalışmalar

Ebru dedi ki...

Benimde etiketler üstte çıktı yaa nasıl sayfa içerisinde yazının altına alacağım :(

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net