Tüp Bebek Aşamaları


Tüp Bebek
Tüp bebek, normal yollarla çocuk sahibi olamayan eşlerin yapay döllenme yoluyla çocuk sahibi olabilmesidir. Son yıllarda gelişme gösteren tüp bebek yöntemi, rağbet görmektedir.

Tüp Bebek Aşamaları
Tüp bebek yöntemini 7 aşamada incelemek mümkündür.

1- İlk görüşme
Tüp bebek yöntemindeki ilk aşama görüşmedir. Çocuğunuz olsun istiyorsunuz ama doğal yollarla bu pek mümkün görünmüyor. Bu durumda tüp bebek yöntemine başvurmak istediniz. Yapacağınız ilk şey bir uzmanla görüşmektir. İlk aşamada bir takım testler yapılır ve bunlar değerlendirilir. Bir tedavi planı belirlenir.

2- Hormonların baskılanması
Tedavi aşamasına geçilmiştir. Bundan sonra ilk olarak yapılacak olan kadının hormonlarının baskılanmasıdır. Döllenme şansını arttırmak için normal süreçte birden fazla yumurta üretilmesi sağlanacaktır. Kadının hormonlarının baskılanması ile de normal süreçte oluşabilecek bir riske karşı önlem alınmış olunur.

3- Yumurtalıkların uyarılması
Hormonların baskılanması yapıldı. Bu aşamada normal süreç baskılanmış oldu. Yumurtaların uyarılması ile daha fazla yumurta üretimi sağlanacaktır. Bu sayede döllenme şansı artmış olacaktır.

4- Yumurta toplama

Yumurtaların dışarıda döllenmek üzere toplanması aşamasıdır.

5- Döllenme fertilizasyonKadından alınan yumurtayla erkeğin spermlerinin labaratuvar ortamında döllenmesi sağlanır.

6- Embriyo transferi
Döllenme fertilizasyon aşamasından sonra döllenmiş yumurta elde edilir. Buna embriyo denir. Embriyonun rahime transferinden yaklaşık 12 gün sonra hasta gebelik testine çağrılır.

7- Gebelik testi
Tüp bebek yöntemindeki son aşama gebelik testidir. Yapılan testlere göre gebelik olup olmadığına karar verilir.

Tüp bebek fiyatları hakkında bilgi
Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olan tüp bebek yöntemi ülkemizde de son zamanlarda ilgi görmeye başlamıştır.

Peki tüp bebek yönteminin maliyeti ne kadar?
Tüp bebek yönteminin maliyeti hastaneden hastaneye değişiklik göstermektedir. Ortalama bir fiyat aralığı söylemek gerekirse tüp bebek fiyatları 5000-9000 lira arasında değişmektedir. Fiyatlar tedavide aksaklık olması halinde artabilir. Bunun yanında devlet ilaçların bir kısmını karşılıyor. Karşıladığı ilaçlar sosyal güvencenize ve raporunuzun olup olmama durumuna göre değişir. Bu durumda yaklaşık 1000-2000 lira daha az ödeyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net