Photoshop Benzeri En İyi 5 Program


Birçok bilgisayar kullanıcısı için Photoshop (tam adıyla Adobe Photoshop Creative Suite), fotoğraf ve resim düzenleme, işleme gibi işlerde vazgeçilmezdir. Photoshop, kullanıcı dostu, son derece özelleştirilebilir ve çok yönlü bir programdır. Ancak, inanılmaz pahalı bir programdır. Lisanslı bir program olmasının yanında kimi kullanıcılar tarafından programın boyutunun büyük olması nedeniyle tercih edilmemektedir. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı kullanıcılar, Photoshop programına alternatif olabilecek Photoshop benzeri programlar arar.

Alternatif programlar, çok fazla bilinmezler fakat kısa bir süre içerisinde kullanıcılar için vazgeçilmez olabilirler. İşte, bu tür programlardan En iyi Photoshop alternatifleri için buradaki programlar size yardımcı olacaktır.

1- GIMP (GNU Resim İşleme Programı): Açık kaynak kodlu bir programdır. Fotoğraf düzenleme işleminden en iyi verimi alabileceğiniz programlardan birisidir. Bu program, çeşitli efektleri kullanabilmenize olanak sağlar ve hemen hemen ihtiyaç duyduğunuz tüm özellikleri barındırır. Photoshop ile aynı araçlara sahip olduğu söylenebilir. Photoshop programı kadar eski olan bu programı ücretsiz olarak indirip, kullanabilirsiniz.

Photoshop Alternatifleri

Orjinal indirme linki: http://www.gimp.org/downloads/
Program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: inndir.com/The_GIMP-29948p.html


2- Paint.NET: Microsoft işletim sisteminin Paint uygulamasından doğduğu bilinmektedir. Paint kadar basit ve kullanıcı dostu bir programdır. En iyi ücretsiz Photoshop Alternatifleri içerisinde bir adım önde olduğu söylenebilir. Kolay ve sezgisel arayüz, katmanlar, sınırsız geri-ileri alma, özel efektler gibi geniş özellikleriyle fotoğraf düzenleme işleminde kullanıcıların ilk tercihlerindendir.

Photoshop Alternatifleri

Orjinal indirme linki: http://www.getpaint.net/download.html
Program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: inndir.com/Paint.NET-25318p.html


3- Photoscape: Resim ve fotoğrafları düzeltmek ve fotoğrafları geliştirmeyi sağlayan eğlenceli ve kolay bir fotoğraf düzenleme yazılımıdır. Kırmızı göz ayarı, birden fazla resimi aynı anda düzenleme ve adlandırma gibi özellikleri olan bir programdır. Photoscape, resim düzenleme aracı olarak kullanılmasının yanı sıra çok güçlü bir resim görüntüleyicisi olarak da kullanılabilir.

Photoshop Alternatifleri
Program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: inndir.com/Photoscape-40022p.html


4- PhotoPlus SE: Dijital fotoğraf düzenleme yazılımı ödüllü bir programdır. PhotoPlus, profesyonel resim düzenleyiciler kadar geniş özelliklere sahip ve kullanımı oldukça kolaydır. Kullanıcı dostu bu programı ücretsiz kullanmak mümkündür.

Photoshop Alternatifleri

Orjinal indirme linki: http://www.serif.com/free-photo-editing-software/
Program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: inndir.com/PhotoPlus-27667p.html


5- Inkscape: Daha çok Adobe Illustrator ve Corel Draw gibi yazılımların alternatifi olarak kullanılan bir vektörel çizim programıdır. Inkscape ile logo hazırlanabilir, çizimler yapılabilir. Özellikle afiş tasarımları için kullanılabilecek açık kaynak kodlu bir programdır.

inkscape programı

Orjinal indirme linki: http://inkscape.org/download/
Program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz: inndir.com/Inkscape-32254p.html
Adobe Photoshop programı yerine kullanılabilecek ücretsiz yazılımları 5 taneyle sınırlandırmak mümkün değildir. Photoshop ile yapılabilecek pek çok şeyi başka programlarla da yapabilirsiniz. Photoshop alternatifleri olarak bu programları da kullanabilirsiniz:

Splashup, FotoFlexer, PhotoLine, Seashore, Artweaver, Krita, Pixen, PhotoFiltre, PaintStar, Pixia, Active Pixels, ChocoFlop, Photo Pos Lite, CinePaint, Xara Xtreme

2 yorum:

Ali Ege dedi ki...

Çok teşekkür ederim güzel bir paylaşım..

mert giray dedi ki...

adamsiniz laynnnn.. saygılar

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net