Tarif: Çikolatalı Puding Nasıl Yapılır?


Vazgeçilmez çikolata ve tadına doyulmaz puding... "Çikolatalı Puding" nasıl yapılır diyenlere yardımcı olacak bir kaynaktır. Aynı zamanda kolayca yapılabilecek bir tariftir.
Malzemeler:
Yarım su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı nişasta veya 2 çorba kaşığı un
1/4 Su bardağı kakao
1 Tutam tuz
2 Su bardağı süt
Yarım Çay kaşığı vanilya

Yapılışı:
Şeker, un veya nişastayı, kakao ve tuzu bir kasede iyice karıştırın.
Bu karışıma yarım su bardağı sütü ilave edip tekrar karıştırın.
Sütün kalan kısmını kaynatın.
Karışımı kaynar sütün içine katarak ağır ateşte devamlı karıştırmak suretiyle kaynayıncaya kadar pişirin ve vanilyayı ilave ederek birkaç kez karıştırın.
Soğuduktan sonra kaselere döküp servis yapın.

Çikolatalı Puding Tarifi

NOT:
Daha lezzetli bir krema yapmak için içine 1-2 adet yumurta koyabilirsiniz.
Yumurta krema piştikten sonra katılmalıdır.
Yumurta koyduktan sonra 3-4 saniye ateşte karıştırın.
Lezzetini daha da arttırmak için kaynadıktan sonra içine 1-2 çorba kaşığı tereyağı da ilave edebilirsiniz.
Çikolatalı pudinginiz hazırdır. Pudingi süslemek ve servis etmek size kalmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net