Singapur: Gidilesi ve görülesi bir yer


Singapur Haritası
Singapur, Güneydoğu Asya'nın en küçük ada ülkesidir(Belki de en küçük ve en refah bir adalar ülkesi denilebilir). Tropikal bir iklime sahip olan Singapur(diğer adı Lion City; Aslan Şehir, Aslanlar gibi anlama gelimektedir), Endonezya ve Malezya toprakları arasında yer almaktadır. Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir. Parlementer demokrasi sistemi ile yönetilen bu küçük Asya ülkesinin nüfusu yaklaşık olarak 5 milyon kadardır.

Şirin ülke Singapur, birçok özelliği ile dünyanın yaşanabilir ülkelerinden bir tanesidir. Gidilesi, görülesi yerlerin de başında gelmektedir. İmkanım olsa da gitsem dedirten bir çekiciliği vardır. Singapur'u tanıdıkça insanda hayranlık oluşturuyor. Bu bakımdan gezmek, görmek, yaşamak için oldukça uygun bir ülkedir. Düzen(Singapur'da 60/40 kuralı var. Ülkede her ırktan insan olmasından dolayı, devlet herhangi bir kutuplaşma ihtimaline karşı her yerleşim alanına yaklaşık olarak 60% Çinli, 30% Maley ve 10% diğer ırktan insan yaşaması şartı koymuş. Bu şart iş yerleri içinde geçerliymiş) ve zenginlik(ticaret ve turizm en önemli gelir kaynaklarındandır) abidesi olarak da bilinir.

Singapur, adeta bir masal ülkesidir. Ülkede sakız çiğnemek, satmak hatta bulundurmak bile yasak. Yasağın sebebi ise çevre kirliliğini önlemekmiş. Bu yasak şu an ne durumda bilemiyorum(Daha önce yasağın hafifletildiğine dair bir şeyler okumuştum: Çiğneyebileceğin kadar sakız gümrükten geçirilebiliyormuş) ama gerçekten çok ilginç. Yerlere tükürmek, sokağa çöp atmak, belirlenmiş yerler dışında sigara içmek gibi fiiller yasaktır. Kurallara aykırı davrananlar ağır cezalarla kaşılaşabiliyorlar. Trafik kurallarına uymazsanız kendinizi televizyonda görebilirsiniz ve bu utançla bir süre yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Güvenlik görevlileriyle, polislerle karşılaşmamanız çok doğaldır(havaalanı dışında). Bu nedenle polis olmamasına güvenmemek gerekir çünkü her yerde kamera bulunmakta ve biri sizi gözetliyor. Trafik ışıklarına yerleştirilen sensörler trafik ışıklarını yönlendiriyor. Sensörler, arabaların ne sürede ne kadar yoğunlaştığını algılayıp ona göre geçiş önceliği sağlıyor. Bu sayede neredeyse hiç trafik sıkışıklığı yaşanmıyor. Trafik ve otopark sorununa karşı arabaların çok pahalı olması da bir Singapur gerçeğidir(Ayrıca kirlilik yaratmamak için ülkeye araba girişi hem çok masraflı hem de zor). Bunun yanında toplu taşımacılık oldukça rahattır. Temizliğe ve düzene önem verdikleri çok açıktır. Dünyanın en düzenli ve en temiz ülkesi midir bilinmez ama burası bambaşka dedirtecek derecede bir ülke olduğu kesindir.

Singapur

Singapur, bir turizm ülkesidir. Fakat bir ada ülkesi olduğu için doğal güzellikler, tarihi yerler ya da müzeler konusunda pek fazla bir özelliği bulunmamaktadır. Bu nedenle insan eliyle yaratılmış bir turizm ülkesi deyimi herhalde yanlış olmaz. İlginç binalar, gökdelenler şehrin süsü gibidir. Bunların dışında Singapur'da gezilebilecek, görülebilecek, yapılabilecek birçok şey vardır. Bir yemek cenneti olan Singapur'da birbirinden farklı bu lezzetleri denemek, yapılabilecek aktivitelerden biridir. 5 yıldızlı bir restoranda güzel bir akşam yemeği yemek tavsiye edilebilir. Ayrıca Singapur'da birçok tropikal meyve(ve tabi ki meyve suyu) çeşidinin tadına bakmak mümkündür. Uzun lafın kısası otellerinden, eğlence yerlerine; alışveriş merkezlerinden gezilecek yerlerine kadar her şey çok iyi ve bu nedenle "Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır, Ne Yenir, Ne İçilir, Nereler Gezilir, Nasıl Eğlenilir, Ne Alınır" gibi soru işaretlerinin yanıtları oldukça nettir. Bu bakımdan bu tür kaygılar taşımaya gerek yoktur. Ufacık, tefecek bu ada ülkesi, en zengininden en mütevazı turistine kadar her ziyaretçiyi memnun edebilmektedir.
Singapur gezisi düşünenlere daha fazla bilgi edinmeleri için http://www.maximiles.com.tr/Maximiles/seyahat_rehberi/sehir_rehberi/Singapur/sehre_bakis.aspx sayfasını ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Singapur seyehati konusunda aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için iyi bir rehber diye düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net