qq829.com Hakkında


Yaklaşık 5 gündür blogumu takip edemiyorum. Dün hiç değilse gelen ziyaretçilere bakayım dedim. Çoğunlukla yaptığım gibi site istatistiklerine bakmak için  WordPress.com Stats eklentisini kullandım. İstatistik sayfasında dikkatimi ilk çeken şey Referrers (People clicked links from these pages to get to your blog.) bölümü oldu.
qq829.com/web_stat.asp?dn=siteadresi.com

qq829.com/web_stat.asp?dn=siteadresi.com” şeklinde gelen 3 ziyaret görünüyordu. Diğer günlere de baktığımda aynı şekilde bazen 1,3 ya da 4 ziyaretçi geldiğini gördüm. Linkin yapısından dolayı biraz endişelendim. O süre zarfında gelen toplam ziyaretçi sayılarının da azalmasından dolayı (tesadüf olabilir) bu işte bir iş var dedim. Her zamanki gibi Google’a danıştım. Kısa bir araştırmadan sonra çoğu ingilizce olmak üzere yeteri kadar döküman buldum. Daha sonra tahmin ettiğim gibi bir “Spam” olayı ile karşılaştığımı anladım. (Sanırım bu şey, ref saldırısı gibi bir şeydir. Spam yolu ile hit sağlamaya çalışan, etik olmayan kişiler tarafından uygulanan bir saldırı olarak nitelendirilebilir.)

qq829.com Ziyaretçileri
Sorunun nedenini tam olarak anlayamadan beni çözüme kavuşturacak ingilizce bir yazı buldum. Yazıyı okuduktan sonra bunun bir webmaster hilesi olduğunu yani düşündüğüm gibi bir saldırı, spam olayı olduğunu anladım. Çin IP adresleri kullanılarak bir Çin Sitesi (CNZZ) aracılığı ile doğrudan ya da dolaylı olarak yapılan bir saldırı niteliği taşıyor. [Bu olay hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler kaynak linklerdeki ingilizce yazılara bakabilir.]

Daha sonra vakit kaybetmeden problemi nasıl çözerim kısmına geçtim.

Basit bir .htaccess düzenlemesiyle halledilebilecek bir problemmiş. Aşağıdaki .htaccess düzenlemeleri ile saldırı yapılan site üzerinden gelen, gelecek olan ziyaretleri bir şekilde engelleyebiliyorsunuz.

Düzenleme 1: (Tavsiye edilen)

RewriteEngine on
# Options +FollowSymlinks
RewriteCond %{HTTP_REFERER} cnzz\.cn [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} qq829\.com [NC]
RewriteRule .* - [F]


Düzenleme 2:
SetEnvIfNoCase Referer "^qq829" TOBLOCK=1
SetEnvIfNoCase Referer "^cnzz" TOBLOCK=1

<FilesMatch "(.*)">
Order Allow,Deny
Allow from all
Deny from env=TOBLOCK
</FilesMatch>

Her iki düzenleme ile de problemi çözebilirsiniz. İkisinden biri mutlaka işinize yarayacaktır. (.htaccess nedir, .htaccess düzenlemesi ile ilgili bilgi almak için şunu kullanın: “Google Search” :P )
WP: Wordpress sistemini kullananlar için en iyi çözüm en yeni sürümü kullanmak olacaktır.
Sorunsuz bloglamalar …

KAYNAK:
http://www.aurellosoft.org/…
http://www.nojobformom.com/…

Genetik Kopyalama


Dolly
"Nature" dergisinin 1996 Şubat sayısında "Dolly" adlı bir koyunun kopyalama yöntemiyle üretildiği açıklandı. Kamuoyu böyle bir açıklamayı ilk defa duydu ama, kopyalama ile ilgili çalışmalar uzun süredir yapılmaktaydı. Bu çalışmaları tarihi gelişim seyrine göre sırası aşağıda verilmiştir:

  • 1950 Boğa sperminin başarılı bir şekilde ilk kez donduruluşu (-79 C'de).
  • 1952 Robert Brigges ve Thomas King kurbağa kopyaladılar.
  • 1978 In vitro yöntemiyle tüp bebek üretildi.
  • 1983 Anneye ilk embriyo nakli yapıldı.
  • 1996 Wilmut ve meslektaşları "Dolly"yi kopyaladılar.

Kopyalamada bu tarihi seyir verildikten sonra kopyalamanın nasıl yapıldığını açıklamaya çalışalım:
Döllenmiş yumurtanın henüz birkaç hücreye bölündüğü gelişiminin ilk devrelerinde hücrelerin tamamı aynı özelliğe sahiptir. Bunlardan biri diğerinden ayrılsa yeni bir "canlı oluşturabilme" özelliğine sahiptir. Genetik kopyalamanın temeli buna dayanmaktadır.

Genetik kopyalamanın birinci basamağında özel bir teknikle döllenmemiş yumurta içinden çekirdek çıkarılır. Sonuçta genetik bilgiyi bulundurmayan, ama uygun bir bilgi bulunduğunda kabul edilecek sitoplazmik ortam hazır olarak kalmaktadır. Çünkü yumurta hücresinin sitoplazması, genleri aktif hale geçirebilecek enzimleri içermektedir.

İkinci basamaklarda çok fazla farklılaşmamış bazı vücut hücrelerinden (meme bezleri gibi) alınarak, bunların çekirdekleri çıkarılmaktadır. Çünkü bu çekirdekte bir canlıyı meydana getirecek iki takımdan ibaret tam bir program bulunmaktadır.

Fakat başta belirtildiği gibi bu programın az bir kısmı okunup kilitlenmiştir (sadece meme bezine ait özellikleri gösterecek kadar bilgi okunmuştur).

Bu hücreler hücre kültüründe özel olarak beslenip çoğaltılırken, interfaz safhasında çekirdekleri çıkarılıp, bölünme ve program okuma ortamı hazır olan yumurtanın içine yerleştirilir (yumurtanın tek takım olan kendi programı daha önce çıkarılır). Yumurta hücresinde iki takım halinde olan meme hücresinin programı elektrik şokuyla uyarılarak yeniden okunmaya başlar.

Bu safhadan sonra aşılanmış yumurta dişi hayvanın uterusuna yerleştirilir. Sonuçta aşılanmış yumurta gelişerek normal bir canlı oluşmaktadır. Bu canlının programı dişi hayvanın memesinden alındığı için her şeyi ile aynı olan yani, dişi hayvanın kopyası meydana gelir.

Dolly Klonlama

Maymunların kopyalanması ise daha basit bir tekniktir.

Birinci kademede normal spermle döllenmiş yumurta hücresi (zigot) önce iki, sonra dört, daha sonra sekize bölünüp (mitoz bölünme) çoğalırken, sekiz hücreli embriyonun hücreleri birbirinden ayrılarak ayrı ayrı kültür ortamlarında çoğaltılmakta ve daha sonra bunların çekirdekleri çıkartılmaktadır.

İkinci kademede ise aynı türe ait dişi maymunun yumurta hücrelerinin çekirdekleri çıkarılmakta bunların yerine daha önceden çıkarılmış çekirdekler (tam genetik bilgi taşıyan) yerleştirilmektedir. Burada da yine bölünmeyi uyarıcı potansiyel yumurtanın sitoplazması olmaktadır. Dolayısıyla meydana gelen sekiz yumurtanın teorik olarak birbirinin aynısı olması beklenmektedir. Fakat henüz sekiz yavrunun birden geliştirilmesi mümkün olmamıştır.
 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net