Rusya: Gezilebilecek Yerler


Rusya, Asya ve Avrupa toprakları üzerinde geniş alanlara sahip, dünyanın en geniş ülkesidir. Rusya'yı keşfetmek için bir seyahat düşünüyorsanız, hayal kırıklığına uğramazsınız. Etkileyici müzeleri, tarihi dokusu, kültürü ve bozulmamış çevre yapısı, aklınızı başınızdan alır. Bir daha görmek için can atabilirsiniz. Şehir turları, nehir gezintileri ile Rusya macerasını genişletebilirsiniz. Herhangi bir şehri gezebilir,  Saint-Petersburg'tan Astrakhan'a kadar mükemmel bir nehir gezintisi yapabilir veya Trans-Sibirya Ekspresi (bknz: http://www.uludagsozluk.com/k/trans-sibirya-ekspresi/) ile Rusya genelinde efsanevi bir gezintiye çıkabilirsiniz. Bu sayede Moskova, Ural'ın çoğu, Güney Sibirya ile bağlantılı birçok yer gezilebilir.

yaroslavl rusya
Yaroslavl: Kendine özgü gelenekleri ve karakteri ile eşsiz bir şehirdir. Dünyadaki bazı modern ülkelerden de geniş bir tarihi vardır. 2010 yılı, bu eşsiz şehrin 1000. yılıdır. Yaroslavl, antik ve aynı zamanda modern bir kenttir. Görünümü ile birçok Rus kentinin tarihini yansıttığı gibi bütün Rusya'nın da tarihini yansıtır. Yaroslavl, Rusya'nın ulusal sembolü olan Rus Ayısı'nın da memleketidir.

Saint-Petersburg dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. Unutulmaz bir seyahat deneyimi için her şeye sahiptir: Modern dünya harikaları ve ilhamla beslenen yüksek sanat, cömert mimari, vahşi gece hayatı, olağanüstü bir tarihi ve zengin kültür - gelenekleri... Beyaz Gecelerin gizemli alacakaranlıklarından büyülü kış gecelerindeki dünyayı alt eden opera ve bale prodüksiyonlarına kadar  Saint-Petersburg her sezon büyülemekte ve ilgi çekmektedir.

Soyembike Kulesi
Kazan, Rusya ve Tatar halkının İslam başkentidir. Kazan Kremlin, görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Korkunç Ivan, 1552 yılında Kazan'ı ele geçirdikten sonra, Rus mimarlar tarafından inşa edilmiştir. Kazan'ın ünlü cezbedici şeyleri de Kremlin duvarları içinde yer almaktadır: İsmini 16. yüzyılda yaşamış bir prensesten alan Efsanevi Söyembike Kulesi.

Bir efsaneye göre Korkunç Ivan, şehri fethettikten sonra Söyembike ile evlenmek istemiş. Söyembike adlı prenses bunu kabul etmiş ancak Rus Çarı'ndan yedi gün içerisinde Kremlin'deki diğer binalardan yüksek bir kule inşa etmesini istemiş. Korkunç Ivan, 59 metrelik bir kule dikerek prensesin bu isteğini yerine getirmiş. Daha sonra Ivan ile evliliğini önlemek için Prenses Söyembike kuleye tırmanmış ve çok yüksek bir noktadan aşağıya atlayarak intihar etmiş.
Yıllar geçtikçe kule yavaş yavaş bükülmeye başlamış. Kulenin sadece özel yapıları  güçlendirilmiş. Kule, şu an sağlam olmasına rağmen iki metre eğimlidir. Ayrıca Kazan'da Rusya'nın en büyük camisi olan Kul Şerif Camii bulunmaktadır. Kul Şerif Camii, dünyanın en güzel ve  en kuzeydeki camilerden bir tanesidir.

Moskova, 1147 yılında kurulmuştur. Modern Rusya'nın siyasal ve finansal açıdan başkentidir. Kızıl Meydan'ı ve Saint Basil Katedrali ile bilinir. Görülmeye ve gezmeye değer bir atmosfere sahiptir.

Volga, dünyanın en büyük nehirlerinden bir tanesidir (Avrupa'nın en büyüğüdür). Aynı zamanda Rusya'nın sembollerinden birisidir. Astrakhan, Volga Delta'sı üzerindedir. Ve turistler için gezilebilecek yerlerden bir tanesidir. Özellikle ahşap mimari ve Rusya'nın otantik tarihi ile ilgilenenler için ilgi çekici bir yerdir.Astrakhan, Rusya'nın Kuzey Kafkasya'ya olan bağlantı noktasıdır. Aynı zamanda Hazar Denizi üzerinden Rusya'yı İran'a bağlamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net