Başarının Sırları Neler Olabilir?


Başarının Sırları
Sence başarmanın sırları neler olabilir? Herhangibir kişiyi senden daha başarılı kılan nedir? Nasıl oluyor da başkaları az çalışıyor görünüp çok büyük sonuçlar elde edebiliyor? Onlar senin bilmediğin şeyleri biliyor olabilir mi? Emin ol, senin bilmediğin veya düşünemediğin bu şeyler başarmanın sırlarıdır. Başarının sırlarını bilmek seni mutlu edecektir. Başarının altın anahtarlarını bilmek ve onları hayatına uyarlayabilmen seni başarıya görüterecektir. Onları öğrenmek ve uygulamak için çok küçük bir çaba harcaman yeterlidir.

İnanç, her şeydir: Başarılı olabilmek için öncelikle düşüncelerini ve bu konudaki tutumunu değiştirmelisin. Çoğu insanda "başarısızlık" korkusu ve zihniyeti vardır. Eğer kitabında "başaramam" diye bir sözcük varsa başaramayacağından emin olabilirsin. Bu sözcüğü kitabından silmelisin ve başarabileceğine inanmalısın. Bunun için başarıya inanma tekniğini kullanabilirsin: Her gün birkaç kez yüksek sesle "Başaracağım" demek. Aptalca gibi görünebilir ancak bu mesajın bilinçaltın tarafından alınması ve gerçeklik haline dönüştürülmesi adına önemlidir.

Olumsuz kişiliklerden uzak dur: Zamanını harcadığın insanları iyi seç. Başıboş, ne yaptığını bilmeyen, vaktini boş işlere harcayan insanlarla fazla zaman öldürmemeye dikkat etmelisin. Onlarla harcadığın zamanı kısıtlamalısın. Olumlu, ümit ve güven verici kişilikleri, geleceğe dair planları olan insanlarla vakit harcamaya bakmalısın. Böylece başarıya giden yolda önemli bir adım atmış olacaksın.

Hedef ve Plan: Hedeflerini belirle ve bir plan yap. Hedeflerini belirlemezsen başarı senin için bir hayal olur. Ne istediğini bilmiyorsan, bir hedefin yoksa başarıya ulaşmak için şanslı olduğun söylenemez (Hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez). Belirli bir hedef ve plan doğrultusunda çalışmak seni başarıya götürecek adımlardan birisidir.

Harekete Geç: Yalnızca başarıyı düşünmek, hedef belirlemek ve plan yapmak seni başarıya götürmez. Uygulamaya geçmek yani çalışmak (harekete geçmek) bu açıdan önemlidir. Hedeflerin ve planların doğrultusunda her gün bir şeyler yapmalısın. Küçük ya da büyük, hiç önemli olmamalıdır.

Pes etmek yok: Zaman zaman bir takım engellerle karşılaşabilirsin. Bazı başarısızlıklarla karşılaşman da doğaldır. Önemli olan bu zorluklar ve olumsuzluklar karşısında yılmadan mücadele etmektir. Israrcı ol ve vazgeçme. Sonuna kadar başaracağından emin olmalısın ve bu doğrultuda çalışmalarına devam etmelisin. Önündeki yola bakarak karşılaştığın zorlukları, başarısızlıkları iyi analiz etmelisin.
Başarılı olmanın yollarını dikkate almalısın.  Onları iyi anlayıp öğrenmek ve uygulamak seni başarıya götürecektir. Bu başarı konusunda öneriler, oldukça klasik gelebilir ancak şunu bil ki aslolanlar bunlardır. Unutma ki hiç kimse başarı merdivenlerine elleri cebinde çıkmamıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net