Bilgisayar Klavyesi Alırken (4 İpucu)


Bilgisayar malzemeleri satan yerlerde birçok klavye çeşitleri vardır. Ucuzundan pahalısına, bilinen markasından bilinmeyen markasına kadar birçok çeşit... Birçok seçenek karşısında sizin için en uygun klavyeyi bulmak gerçekten çok zordur. Hangisini satın alcağınızı bilemezsiniz ( Acaba onu mu alsam yoksa bunu mu? ). Ya da hiçbirini beğenemezsiniz. Çünkü klavye alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyorsunuzdur. Oysaki Hangi standartlarına göz önünde bulundurmanız gerektiğini bilmek iyi bir klavye seçimi için önemlidir.

Aşağıda bilgisayar klavyesi alırken dikkat etmeniz gerekebilecek veya size yardımcı olabilecek 4 ipucu vardır.

1) Hoş bir dokunuş

Bu faktör, çalışma ve iş verimliliğinizi etkileyebilir. O yüzden dikkat edilmesi gereken en önemli unsurdur. Hoş dokunuşlu bir kalvye sizin iş ve çalışma verimini arttırabilir. Parmaklarınızı çok kullandığınız bir günde parmaklarınızın aşırı yorulmasını önleyebilir.
Klavyenin tuşları yeterince esnek olmalıdır (Ne çok esnek olmalı ne de çok sert). Tuşlara basınca tuşlar sallanmamalıdır. Sizin klavyeyi rahat ve hızlı kullanmanız açısından ve klavyenin sizin komutunuzu algılaması açısından bu özellik oldukça önemlidir.

2) Mükemmel Kalit

Bilgisayar klavyesi sık kullanılan bilgisayar donanımlarından birisidir. Bu nedenle klavye kalitesi, klavyenin ömrü ile doğrudan ilişkilidir. İyi bir klavye zarif, narin malzemelerden-maddelerden imal edilmiş ve özellikle tasarlanmış olmalıdır. Klavye üzerindeki tuşlar çıkartıp, takılabilir olmalıdır.
Bazı klavyelerde klavyeye su döküldüğünde klavyeye zarar gelmesini önlemek için tuşlar arasında su olukçukları bulunur. Bu durum klavyelere nitelik kazandırır. Eğer bilgisayar başındayken sıvı içeceklerle başınız dertte ise klavye satın alırken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.

3) Bağlantı Noktası (USB - PS/2)

Bazı kullanıcılar USB Klavye, bazı kullanıcılar da PS/2 Klavye kullanmaktadır. Eğer "Laptop"unuz varsa USB bağlantı noktaslı klavye, masaüstü bilgisayarınız varsa PS/2 Klavye kullanmanız daha uygundur (PC'ye takılı kalacaksa PS/2, tak-çıkar yapılıp kullanılacaksa USB önerilmektedir). Bu durum fare (mouse) için de geçerlidir.
NOT: USB, veri transferi bakımından PS/2'den daha hızlıdır. Fakat bu hız farkı hissedilmez. Ayrıca USB'nin PS/2'den daha sorunlu olduğu unutulmamalıdır.

4) Özel Tasarım

Bazen klavyenin çok iyi olması kullanıcıları tatmin etmez. Bu durumlarda kullanıcılar, klavyenin tasarımı, rengi kısacası görünümü konusunda kaygılanmaya başlar.  Bu nedenle sizin gözünüze hoş gelen klavyeyi seçmek de önemlidir.

İlginç Tasarımlı Klavyelerden Seçmeler

Klavye ve Tasarım
Klavye ve Tasarım



Klavye ve Tasarım
Klavye ve Tasarım

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net