WP: Admin Yorumlarını Renklendirme


Admin Yorumunu Renklendirme, wordpress düzenlemelerinin en önemlilerinden bir tanesidir. Admin yorumunun arkaplan rengi farklı yapılarak ziyaretçilerin admin yorumunu kolaylıkla ayırt etmesi sağlanır. Diğer yorumlardan farklı bir arkaplan rengine sahip olan admin yorumları aynı zamanda blogun görselliğine de katkı sağlar.

admin yorumunun renklendirme
Admin yorumunun arkaplan rengini farklı bir renk yapmanın şimdilik iki taneuygun yöntemi vardır: Eklenti ile yapmak ve blog temasının comments.php ve style.css dosyalarını düzenleyerek yapmak. İkinci yolu kullanarak yani iki tane tema dosyasını düzenleyerek yapmak oldukça basit ve mantıklıdır. Çünkü eklenti kullanmaya gerek kalmadan yapılabilecek bir düzenlemedir. Eklenti güncellemeye ve eklenti ayarlarına gerek duyulmadan halledebilirsiniz (Eklenti kullananlar genellikle Highlight Author Comments eklentisini kullanmaktadır). Bu yüzden ben basit ve mantıklı olanıyani tema düzenleyerek yapılanı kullanıyorum ve bu yöntemi anlatacağım. Aşağıdaki adımları izleyerek temanızı düzenleyebilirsiniz:

DÜZENLEME YAPMADAN ÖNCE STYLE.CSS VE COMMENTS.PHP' Yİ YEDEKLEYİNİZ.

1- stylesheet dosyasını düzenleme


(Genellikle stylesheet dosyası style.css'dir.) Tema dosyalarından style.css'yi açın. Ve dosyaya aşağıdaki kodu ekleyin. Dosyanın en altına ekleyebilirsiniz.
.authcomment {
background-color: #B3FFCC !important;
}
NOT: #B3FFCC kodu arkaplan rengini belirleyen koddur. Bu kodu değiştirerek arkaplan rengini değiştirebilrisiniz. İstediğiniz rengin HEX kodunu bulmak için buraya bakabilirsiniz: http://htmlcolorcodes.org/

2- comments.php dosyasını düzenleme

Kullandığınız temanın comments.php dosyasını açın. Ve aşağıdaki kodu aratın.
<li class=”<?php echo $oddcomment; ?>” id=”comment ...

Yukarıdaki kod genelde <?php if (get_comment_type()=="comment") : ?> kodunun hemen altındadır. Bu kodu aratarak da yukarıdaki koda ulaşabilirsiniz. Bulmanız gereken kod <li class="<?php echo $oddcomment; ?>" id="comment-<?php comment_ID() ?>"> gibi bir şeydir.

Kodu bulduktan sonra aşağıdaki ile değiştiriniz.
<li class="<?php
/* Only use the authcomment class from style.css if the user_id is 1 (admin) */
if (1 == $comment->user_id)
$oddcomment = "authcomment";
echo $oddcomment;
?>" id="comment-<?php comment_ID() ?>">

NOT: "Admin" üye id numarası genellike 1'dir. Bu nedenle eklenecek kodda 1 yazmaktadır. Eğer "Admin" kullanıcısı farklı bir üye id'sine sahip ise if (1 == $comment->user_id) satırında 1 yazan yeri uygun id numarası ile değiştirin.
Bu iki düzenlemeyi yaptıktan sonra işlem tamamlanmış demektir. Artık admin yorumları diğer yorumlardan farklı görünmektedir. Herhangi bir yazıya baktığınızda admin yorumlarının arkaplan renginin sizin seçtiğiniz renk olduğunu görebilirsiniz.

Atatürk ve Bilim


Atatürk'ün "Bilim" konusundaki sözlerinden alıntılar yapılarak "Atatürk'ün bilime verdiği önemi" anlatmaya çalışan güzel bir okuma parçasıdır. Atatürk'ün toplantılarda yaptığı konuşmalar ve söylediği sözler tarihleriyle birlikte yer almaktadır.
Cumhuriyet'in ilanı 29 Ekim 1923 ise de genel oalrak yeni türk devletinin kuruluşu 23 Nisan 1920 tarihiyle belirlenir. Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihten itibaren, ülkenin yeni siyasi yapısını şekillendirmeye çalışmış; adım adım cumhuriyeti hazırlamıştır. Atatürk, henüz Cumhuriyet kurulmadan, 27 Ekim 1922'de Bursa'da yapmış olduğu bir toplantıda düşüncelerini şöyle dile getirmektedir:
"Hanımlar, Beyler! Memleketimizin en bayındır, en güzel yerlerini üç buçuk yıl kirli ayaklarıyla çiğneyen düşmanı yenilgiye uğratan zaferin sırrı nerededir, bilir misiniz? Orduların yönetiminde ilim ve fen ilkelerini rehber kabul etmektedir. Milletimizi yerleştirmek için asıl olan okullarımızın, üniversitelerimizin kurulmasında aynı mesleği takip edeceğiz. Evet, milletimizin siyasi, sosyal hayatında, milletimizin düşünce eğitiminde de rehberimiz ilim ve fen olacaktır. Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, türk şiiri ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle meydana çıkar."

Birçok toplantıda yapmış olduğu çeşitli konuşmalarda da Atatürk, bilimin önemini vurgulamaya devam etmiştir. Atatürk, 26 Ocak 1923'te Salihli istasyonunda halka hitaben yaptığı konuşmasında, şunları söylemiştir:
"Bundan sonra memleketimizi kesin kurtuluşa ulaştırmak için çok kuvvetli ve esaslı tedbirler almak gerekir. Bu tedbirlerin en önemlisi ve en birincisi ilim esaslı irfandır. İşte şurada gördüğüm küçük mektepliler, ilim ve irfan ordularını kuracaklardır."

Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra, bu konudaki görüş ve düşüncelerini daha hızlı bir şekilde uygulamaya geçirmek isteyen Atatürk, 30 Ağustos 1924'te meşhur meydan savaşının yapıldı yer olan Dumlupınar'da yapmış olduğu konuşmasında ise "Uygarlık yolunda yürümek ve başarılı olmak, hayatın şartıdır. Bu yol üzerinde bekleyenler veyahut bu yol üzerinde ileri değil geriye bakmak bilgisizliği ve dikkatsizliğinde bulunanlar, uygarlığın coşan seli altında boğulmaya mahkumdurlar." demiştir.

22 Eylül 1924 tarihinde Samsun İstiklan Ticaret Mektebi'ndeki konuşmasında, aynı konudaki görüşlerini şöyle dile getirmiştir:
"Efendiler! Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir. İlim ve fennin dışında rehber aramak dikkatsizliktir, bilgisizliktir, yanlışlıktır."

Mustafa Kemal'in en önemli özelliklerinden biri, hayatı boyunca bilime ve akılcı düşünceye önem vermesi, çok okuması ve araştırıcı bir yapıya sahip olmasıdır. Gazi Mustafa Kemal; "İnsanların hayatına, faaliyetine hakim olan kuvvet, yaratma ve icat kabiliyetidir." diyerek icat yapmanın ne kadar önemli olduğuna işaret etmiştir. Atatürk'ün özellikle tarih ve dil konusunda bir akademisyen gibi araştırmalar yapması; tarihçileri, "Belgelere dayanınız!" diyerek uyarması ve "Biz daima hakikat arayan, onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukça ifadeye cüret gösteren adamlar olmalıyız." diyerek yol göstermesi, onun ne kadar objektif ve akılcı bir düşünce yapısında olduğunu gösterir. O, Türk Tarih Kurultayı'na gönderilen bildirileri bir akademisyen gibi incelemiş ve üzerlerine notlar düşmüştür. Atatürk'ün sofrası da bir bilim akademisi özelliğini korumuş, sofrada bulunan kara tahtada dil ve tarih sorunlarına çözümler üretilmiştir. Atatürk, "Türk Tarihinin Ana Hatları" kitabı yazılırken tartışmalar yaptığı bilim adamlarına; "Sizlerle yaptığım bu ilmi konuşmalar, benim ruhumun gıdasıdır." diyebilen bir insandır. O nedenle Alman tarih profesörü Herbert Melzig, Atatürk'e "Çankaya Düşünürü" demiştir.

Daha sonraki bir konuşmasında Atatürk; "Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayeler tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle ilerliyor; milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde, akıl veilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar." diyerek bilime verdiği önemi bir kez daha ifade etmiştir.

Kaynaklar;
Mustafa Kemal Atatürk Bilim ve Üniversite - Metin Özata, Umay Yayınları, 2005
"Atatürk, Özünde Bir Bilgindir." - Prof. Dr. Geoffrey Lewis

Makrome Sanatı Hakkında Bilgiler


Makrome; araçsız, elle yapılan ve birbiri arasından geçirilen iplerin meydana getirdikleri düğümlerle gelişen bir düğümleme sanatıdır.

Makromenin tarihi gelişimi: Makrome sözcüğünün kesin kaynağı bilinmemektedir. Ancak Paleolitik (Yontma Taş Devri) çağlardan beri birçok uygarlıkta makromenin temelini oluşturan düğümlerin değişik amaçlarla kullanıldığı bilinmektedir.

Makrome
Yeryüzünde kurulan büyük uygarlıklar, makromeyi biliyor ve günlük yaşamlarında çeşitli amaçlarla uyguluyorlardı. Makromenin eski Mısır, Asur, Çin, Japon ve Kızılderililer tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca Orta Asya Türk medeniyetinde de makrome yaygın bir şekilde kullanılmıştır.

Orta Asya'da yapılan kazılarda (M.Ö.850 yıllarına ait) makromeden yapılmış çeşitli eşyalar bulunmuştur. Bu da Türklerin makromeyi çok eski yıllardan beri eşya yapımında kullandıklarını gösterir. Topkapı Müzesi'nde "Padişah Giysileri Bölümündeki" kaftanlarda sim, sırma ve ipek ipliklerle yapılmış düğümler bulunmaktadır.

Avrupa'da makromeye 14.yüzyıllarda İtalya'da, 18.yüzyılda da İngiltere'de rastlanılmaktadır.

Makrome, günümüzde el sanatlarının vazgeçilmez dallarından biri olmuştur. Sarkaç, pano, abajur ev eşyalarının yanı sıra yelek, çanta ve kemer gibi kişisel eşyalarda da uygulanmaktadır.

Makrome
Makrome gereçlerinin tarihi gelişimi: Makrome sanatının ortaya çıktığı devirlerde insanlar samaşık, kamış, papirüs gibi bitkileri düğümleyerek bu sanatı uygulamışlardır. Ancak, bu malzemeleristenilen uzunlukta olmadığından keten, jüt gibi doğal bitkilerden iplik elde etmişlerdir. Daha sonra pamuk, yün ve ipek gibi ince lifleri bir araya getirip eğirerek daha sağlam ve kaliteli iplikler kullanmışlardır. Petrolün bulunmasıyla petrol kaynaklı ve diğer organik maddelerden sentetik lifler elde edilmiştir. Günümüzde pamuk, keten, jüt ve sentetik ipliklerden makrome ürünleri yapılmaktadır. Ayrıca fantezi işlerde, altın ve dümüş tel karışımlı iplikler ile simlerden yararlanılmaktadır.

Makromenin uygulandığı eski devirlerde, deniz kabukları, hayvan dişleri, tırnakları ve kemikleri süsleme amacıyla düğümler arasında kullanılmıştır. Günümüzde ise düğümler arasında cam, plastik, ağaç boncuklar ile halkalar kullanılmaktadır.

Makromenin kullanıldığı alanlar: Makrome tarih öncesi devirlerden beri çok değişik alanlarda geliştirilerek kullanılmıştır. Bu alanlardan en önemlileri şunlardır: Haberleşme, Arşivleme, Matematik, Avcılık, Denizcilik, Süsleme.

Süsleme: Makrome her çağda süsleme unsuru olarak dönemini korumuştur. Birçok uygarlık tarafından kullanılmıştır. Örneğin; Mısırlılar makromeyi püskül, saçak yapımında kadırgalarda kullanmışlardır. Asurlular (M.Ö. 609-900) av ve savaş giysilerini, atlarının örtülerini sık düğümlü püsküllerle süslemişlerdir. Çinliler ve Japonlar da makrome düğüm tekniklerini paket süslemede uygulamışlardır. Makrome ilk çağlardan beri çeşitli gereksinimleri gidermede kullanılmıştır. Eşyaların yapıpımı sırasında makromedeki güzellik hiçbi zaman ihmal edilmemiş, hep ön plana çıkarılmıştır. Günümüzde de giyim, çarşaf, masa örtüsü ve dekoratif eşya süslemelerinde yaygın bir şekilde makrome kullanılmaktadır.

Resimlerin orjinal boyutları için resimlerin üzerine tıklayın.

Makrome Sanatı
Makrome Sanatı



Makrome Sanatı
Makrome Sanatı

Yılbaşı: Sitenize Kar Yağdırın


Web site sahipleri, özel günler için web sayfasına özel bir şeyler yapmak ister. Takipçileri için piyango çekilişi yapabilir, yarışma düzenleyebilir veya o gün için özel bir yazı yazmak ister. Bu özel şeylerden önemlilerinden bir tanesi de görsel efektlerdir. Görsel efekt diyince akla tema ve logo gibi görselliğe hitap eden şeyler gelir. Eğer bu özel gün yılbaşı ise akla ilk gelen kardır. Çünkü "yılbaşı" ve "kar" fotoğraf karelerinde görmeye alışık olduğumuz iki simgedir. Aynı zamanda bu iki simge yeni yıla girerken görmek istenen görüntülerden bir tanesidir.

wordpress logo
Eğer bir wordpress blogunuz varsa yılbaşı için kullanabileceğiniz güzel bir eklentiyle bunu halledebilirsiniz: "Let-It-Snow".Eklenti klasörünü /wp-content/plugins/ dizinine atmanız ve wordpress panelindeki eklentiler kısmından eklentiyi aktifleştirmeniz yeterlidir. Başka hiçbir şey yapmadan eklentiyi aktif hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca panelde eklenti için ayar kısmı da mevcuttur. Kar yağdırma şeklini ve hızını gibi nitelikleri değiştirebilirsiniz. Blogu yavaşlatmayan ve yılbaşı için kullanılabilecek uygun bir wordpress eklentisidir.

Wordpress blogu dışında blogger veya bir başka scripte sahip olanlar bu eklentinin görevini yapan bir kod kullanarak aynı şeyi gerçekleştirebilir. Özellikle blogspot sistemini kullananlar için bu kod işe yaramaktadır. Gadget Ekleme (HTML/JavaScript) veya HTML'yi Düzenleme yöntemleri ile blogger sitenize kar yağdırabilirsiniz. Blogger ve diğer siteler için kullanabileceğiniz kod için buraya bakınız: http://www.blogkaan.com/2009/12/blogger-sitenize-kar-yagdirin.html

Bu eklenti, özellikle koyu renkli teması olan web sitelerinde güzel görünmektedir. Yılbaşında veya istediğiniz diğer günlerde kullanabilirsiniz. Web sayfasına yük olmayan küçük, güzel ve hoş bir eklenti ... Her türlü web sayfası için kullanabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden birisi mutlaka işinize yarayacaktır. Eklentinin örnek sayfasına buradan bakabilirsiniz: DEMO
Wordpress için Kar Yağdırma Eklentisi:
http://wordpress.org/extend/plugins/let-it-snow/


Blogger (Blogspot) sayfaları için Kar Yağdırma Eklentisi:
http://www.blogkaan.com/2009/12/blogger-sitenize-kar-yagdirin.html

Frm siteleri için Kar Yağdırma Eklentisi:
http://www.cmsturk.net/forum/showthread.php?t=26944


Joomla için Kar Yağdırma Eklentisi:
http://www.tutorialci.net/hazir-sistemler/websitesinde-kar-yagdirma.html


Normal .html sayfalar için Kar Yağdırma Eklentisi:
http://www.schillmania.com/projects/snowstorm/

Sidney Liman Köprüsü


Sydney Harbour Bridge, Sidney'in en büyük turizm simgelerinden biridir. Özgürlük Anıtı, Eyfel Kulesi ve bilinen birçok yapıyla eşdeğer niteliktedir. Aynı zamanda, bu köprü Avustralya'nın en iyi bilinen ve fotoğraf çektirilen yerlerinden bir tanesidir. Manzara veya turistik gezi fotoğrafları arasında bu yapıyı görmeniz mümkündür.

8 yılda inşa edilen bu yapı önceleri 'coathanger' yani "askı" olarak biliniyordu (Şekli askıya benzemektedir). Fakat şimdileri sadece 'the bridge' yani köprü olarak isimlendirilmektedir. Resmi açılış tarihi Mart - 1932 olan Sidney Liman Köprüsü, 77 yaşındadır. Sidney Liman Köprüsü, kentin kuzeyi ile doğusunu birbirine bağlamaktadır. Köprünün yapımında 52 bin ton çelik kullanıldığı bilinmektedir (Dünyadaki köprüler içinde kendisini devasa çelik kemeriyle özgünleştiriyor).

sydney harbour bridge and coat hanger

Sidney'in bu köprüsü "Dünya'nın En Geniş Köprüsü" olma niteliğini taşımaktadır. Her bir yönde 8 trafik hattı ve 2 tane de demiryolu hattı bulunmaktadır. Ayrıca köprü üzerinde yaya yolu ve bisiklet yolu da bulunmaktadır. Köprü, 503 metre uzunluğundaki kemeriyle adeta Sidney'i kanatları altına alıyor. Köprü kulelerinden şehri izlemeniz mümkündür. Ayrıca köprüde yürüyüş yaparak o anın keyfini de çıkarabilirsiniz.

Sidney Liman Köprüsü'nün bir ucunda "Sidney Opera Evi" (Sydney Opera House) bulunmaktadır. Bu yapının görünütüsünü birçok "Sidney Liman Köprüsü" fotoğrafında görebilirsiniz. Özellike köprünün altında çekilen karelerde net bir şekilde görünmektedir.  Sidney Opera Evi, mimari açıdan oldukça önemli bir yapıdır. En ünlü ve değişik yapılardan biri olarak kabul edilen bu bina, operaya ilgi duymayan insanları bile kendisine çekmeyi başarmıştır.

Dünyanın en büyük doğal limanı olan Sidney Limanı'ndaki bu köprü gerçekten görülmeye değer nitelikte bir yapıdır. Havanın güzel olduğu bir günde köprü üzerinden eşsiz bir manzarayla karşılaşmanız mümkündür. Limanın ve köprünün görüntüsü akşam da bir başkadır. Havanın kararmasıyla birlikte muhteşem ışık seli arasında Sidney Liman Köprüsü gözünüze bir başka görünür. Gece yapılan liman turları ile bu güzelliği daha iyi görebilirsiniz. Resmi olarak "Port Jackson" adıyla bilinen Sidney Limanı'nın kıyıları boyunca park ve koşu alanları, kumsallar da uzanmaktadır.

Yılbaşı geceleri dünyadaki milyarlarca insanın televizyonların başında muhteşem havai fişek gösterilerini izlediği yer Sidney Limanı'dır. Dünyadaki yılbaşı kutlamalarının ünlü olduğu yerlerden bir tanesidir. Milyonlarca kişi yılbaşı gecesinde orada olmak ister. Sidney Limanı her yıl renkli gösterilere sahne olur. Yılbaşı gecelerini geçirebileceğiniz muhteşem bir yerdir.

Sidney, Avustralya'nın başkenti değildir (Avustralya'nın Başkenti: Canberra). Ama birçok yönden Avustralya'nın en önemli kenti niteliğindedir. Ülkenin en büyük kenti olması ve Sidney Limanı, Sidney Köprüsü ve Sidney Opera Evi gibi önemli kültür ve sanat merkezlerine sahip olması yönüyle Sidney, Avustralya'nın önemli simgelerinden biridir.

Resimlerin orjinal boyutları için resimlerin üzerine tıklayın.

Sidney Liman Köprüsü
Sidney Liman Köprüsü



Sidney Liman Köprüsü
Sidney Liman Köprüsü

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net