Windows XP Oyunlarını Geri Getirme


Windows XP'nin kendi oyunlarından yani Başlat>Programlar>Oyunlar menüsündeki Freecell, Hearts, Internet Dama, Internet Hearts, Internet Reversi, Internet Spades, Internet Tavla, Mayın Tarlası, Pinball, Solitaire, Spider Solitaire adlı oyunlardan bahsediyorum.

Öncelikle bu oyunların gerçekten silinmiş olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Başlat>Programlar>Oyunlar menüsündeki kısayolları mı silindi yoksa sistem dosyasındaki esas kaynakları mı silindi?

Freecell, Hearts, Mayın Tarlası, Solitaire, Spider Solitaire oyunları esasen C:\WINDOWS\system32 klasöründe bulunmaktadır. Vereceğim .exe isimlerini bu klasörde arayabilirsiniz ya da Başlat>Çalıştır diyerek oyunların esas isimlerini yazarak oyunları açmayı deneyebilirsiniz. Oyunların çalıştır komutuna yazılacak isimleri bu şekildedir (Koyu renkli yazılar). Freecell: freecell.exe, Hearts: mshearts.exe, Mayın Tarlası: winmine.exe, Solitaire: sol.exe, Spider Solitaire: spider.exe

Eğer system32 klasörünün içinde oyunların esas dosyalarını bulduysanız veya oyunları çalıştır komutu oyunlar yardımıyla açabiliyorsanız sistemden silinmemiştir. Sadece programlar menüsündeki oyunlar silinmiştir. system32 dosyasındaki oyunların kısayollarını oluşturarak ya da kopyalayarak istediğiniz yere koyabilir ve oynayabilirsiniz.

Pinball oyunu için C:\Program Files\Windows NT, intenrnet oyunları için C:\Program Files\MSN Gaming Zone\Windows kalsörüne bakmalısınız.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problemin çözümünde genellikle bu yolla çözüm bulunabiliyor. Çünkü ilk anlattığım çözüm yolunda size gıcık olan birisinin Başlat>Programlar>Oyunlar menüsünü silmesi söz konusudur. Ya da yanlışlıkla silinmiştir. Eğer öyle bir durum yoksa ve yukarıda anlattığım çözüm yollarını denediyseniz ve sonuç alamadıysanız Windows XP oyunları sistemden silinmiş demektir. Bunu Windows XP CD'si ile çözebilirsiniz. Aşağıdaki yolları izlemelisiniz.

Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Program Ekle veya Kaldır dedikten sonra soldaki 4 menüden üçüncüsü yani Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır seçilmelidir. Çıkan pencereden Donatılar ve Hizmet Programları işaretlenmelidir. (Resme bakın)

donatilar ve hizmet programlari

İleri diyerek kurulumu tamamlayabilrsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Bu işlem sonrasında internet explorer silinebiliyor. Ama korkmayın aynı işlemle geri getirebilirsiniz. O yüzden Donatılar ve Hizmet Programları ile Internet Explorer da seçili olsun.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır yöntemini diğer problemlerinizin çözümünde de kullanabilirsiniz. Örneğin; Internet Explorer silinmişse, paint açılmıyorsa, notepad çalışmıyorsa ...
Karşılaşacağınız bir problemde yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.

19 yorum:

ferhat karahan dedi ki...

selamlar öncelikle yardımcı olabilirseniz tşk ederim. Yanlışlıkla ekle kaldırdan bi kaç dosya sildim ama aralarında bir dosya silmişimki mikrofon sesi gitti tamamen msn de hata veriyor ve msn de sesli görüşme yapamıyorum

admin dedi ki...

Yanlışlıkla "Ses Kartı Sürücüsü"nü silmişsin sanırım. Elinde Driver CD'si var ise halledebilirsin. Veya ses kartının marka ve modelini biliyorsan internetten indirmen mümkündür. Büyük ihtimal ses kartın "Realtek"tir.

apiapi dedi ki...

çok çok iyi

pelin dedi ki...

ya dediginiz yaptım ama yüklenmiyo :S:S hata verip duruyo nedne olabilir.

admin dedi ki...

@pelin
Hata derken? Yükleme yapılırken mi hata alıyorsunuz? Aldığınız hata mesajı nedir? Ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.

eraycan dedi ki...

öncelikle windows ekibine slamlar bn batak oynarken yenildim ve bütün windows oyunları silindi buna bir çare bulun lütfen

YUSUF dedi ki...

mrb admin bn windows xp deki oyunları nasıl windows 7 e aktarabilirim

Fırat dedi ki...

Mrb. Benim bilgisayarımdan windows'un tavla oyunu silinmiş, nasıl bulabilirim? Cd yok elimde, başka şekilde halledebilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

admin dedi ki...

@eraycan
Silinen ya da kaybolan windows oyunlarını yazıda anlatıldığı gibi geri getirmek mümkündür.

@YUSUF
Windows XP kurulu bir sistemden yazıda belirtilen klasörler altındaki .exe dosyalarını kopyalayıp Windows 7'de çalıştırmayı denemelisin.

@Fırat
Eğer elinde XP CD'si bulunmuyorsa XP kurulu bir sistemden .exe dosyalarını temin ederek windows oyunlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsin. Oyun dosyalarının bulunduğu klasörler yazıda belirtilmiştir.

SEMİN dedi ki...

teşekkürler oyunları sayenizde tekrar yükledim. fakat donatılara ekleyemedim bunu nasıl yapabirim

mahmut dedi ki...

oyunlarım silinmiş dediklerinizi yapıom ama cd yerleştirin diyor bende cd yok olmuyor yapılmıyor son aşamayı geçemiom nedendir aceba

ferdi dedi ki...

s.a benim sıkınyım şöle admin fifa yükledim 2008 oynadım sildim 5-6 kez artık yüklüyom yıklıyorum tıklamamıs gbi oluyor hiç bi oyun yklenmio bilgisayarcı windowsn oyun dosyasını silmişindir 8 tl ye yüklim diyor nsaıl çözüm olabilir acaba bilen varsa ferdi_kral_003@hotmail.com a e posta ata bilirmi çok iyi olur

ENES dedi ki...

çok sağolun çok işime yaradı emeğe saygı

recep dedi ki...

bilgisayarda kurulum aşamasında yüklü oyunlar nasıl olduysa silinmiş. yukarıda yazılı aşamalrı yaptım. xp cd takıp windows bileşenlerinden Donatılar ve Hizmet Programlarını seçip ilerliyorum, b.sayarı yeniden başlattım ama oyunlar bir türlü yüklenmedi. ne yapmalıyım?

Ömer Akarsu dedi ki...

ALLAH RAZI OLSUN ADMİNİM ALLAH NE DİLEĞİN VARSA KABUL ETSİN ANNEM DÖVECEKTİ KURTULDUM SAYENDE :D

alovilla dedi ki...

kısa yollarını silmiştim. windows klasörünün içinde hangi klasörde bilgisi olan var mı

müdür dedi ki...

** Yönlerdirmeniz ve önerileriniz doğrultusunda uygulama yapılarak sıkıntı duyduğum olumsuzluk ortadan kaldırılmış ve eski İŞLEVİNE döndürülmüştür.
Teşekkürlerimle çalışmalarınızda kolaylık ve başarı dileklerimle.
''' BİLGİNİN PAYLAŞTIKÇA ANLAM VE GÜZELLİK KAZANDIĞI''' ne kadar aşikar.

kerim xd :D dedi ki...

ya benim oyunlar kayboldu kendin yükledim nfs pes vb şeyler gitti nabcam ?

ghost dedi ki...

selam benim blgsyrın ekran kart 1 gb 256 mb ram bana oyun önerirmisiniz blgsyrımın kaldıracağı şekil oyunlar

Yorum Gönder

 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net