Omurga sağlığı ve egzersizlerin önemi


Gününüzün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiriyor olabilirsiniz. Bilgisayar karşısında çok fazla zaman harcayan biri olarak vücut sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Bu bağlamda kemik ve kas dokusu, özellikle omurga kısmı önem arz etmektedir.

Dünyada yetişkinlerin %80'inin bel,boyun ve sırt ağrılarından dolayı şikayetçi olduğu bilinmektedir. Bu şikayetlerin bazen ciddi hastalıklara ve kötü fiziksel durumlara yol açtığı görülmektedir.

Bel ve sırt ağrılarından kurtulmak, bu tür ağrıları çekmemek için sağlıklı bir omurgaya sahip olmanız gerekir. Omurga sağlığına dikkat edilmelidir. Omurga sağlığı konusunda egzersizler önemli bir yer tutar. Bel, boyun ve sırt ağrılarınıza iyi gelebilecek egzersizleri düzenli olarak yapmanız tavsiye edilir.

Beden Egzersizleri

Yukarıdaki resimde 16 ardışık egzersiz hareketinden oluşan bir çalışma görülmektedir. Özellikle omurga sağlığınız için önemli sayılabilecek bu çalışmanın süresi 20 dakikayı geçmemektedir. Bunları düzenli olarak yapmanızda fayda var. İleride bel, boyun, sırt ağrılarınızın olmaması ve bu ağrıların ciddi sorunlara dönüşmemesi için beden sağlığınıza özen gösterin. Beden sağlığınız için her gün kendinize zaman ayırın ve kendinize iyi bakın.

Gezi: İstanbul - Saraylar, Müzeler, Üniversiteler


İstanbul, ekonomik açıdan dünyanın en büyük 34. kentidir. Asırlardır sahip olunmak istenen bu güzelim şehir geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her yıl milyonlarca turist çeşitli nedenlerle İstanbul'a akın eder(Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği'nin verilerine göre 2010 yılında İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçilerin sayısı: 6.928.867).

İstanbul

Dünya'nın önemli başkentlerinden biri olan İstanbul, tarihi dokusunu korumaktadır. İstanbul'da gezerken sokakların, caddelerin, birbirinden güzel o yapıların hatta ağaçların bile buram buram tarih koktuğunu hissetmek mümkündür. Yeditepeli şehir, Boğazı'yla herkesi cezbetmeyi başarır. Gez gez bitmeyen sarayları, müzeleri, önemli camileri ve daha birçok tarihi değerleri ile insanın aklında yer edinir.

İstanbul, eğitim konusunda tercih edilen şehirlerden birisidir. Birçok genç İstanbul'da iyi bir üniversitede okumak ister. Bu bakımdan idealleri olan günümüzün gençleri için İstanbul eşsiz bir hedeftir.

İstanbul, küçük bir yaprak sayfasına sığdırılamayacak kadar güzel ve özeldir. O'nun hakkında anlatılması gereken çok şey vardır. Bir başka gerçek de İstanbul'un güzelliklerini görebilmek için bazen orada yaşamanın bile yetersiz olduğudur. Ancak görülmesi gereken o kadar şeyi iki güne sığdırmak zorunda olsanız da İstanbul'a mutlaka gidin.

İstanbul'u sadece kısa bir süre için gezme şansını yakalayanlara tavsiye edilebilecek görülmesi gereken, yapılması gereken şeyleri sıralamak mümkündür.

Saraylar, Müzeler, Camiler ve diğerleri:
Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Sultan Ahmet Cami, Rumeli ve Anadolu Hisarı

Üniversiteler:
Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi

Alışveriş Merkezleri:
Akmerkez, F0rum İstanbul, Optimum

Mutlaka Yapın:
Boğaz turu

Bunları da yapabilirsiniz:
Akşam vakti Ortaköy'de kumpir yemek
"Taksim Meydanı" ve "İstiklal Caddesi"nde gezmek
"Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi"nde köfte yemek

Verimli bir gezi geçirmek istiyorsanız İstanbul'u bir turist rehberiyle ya da İstanbul'u iyi bilen biriyle gezmenizi tavsiye ederim.

Milli Egemenlik Uğruna


Egemenlik, yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır.

Osmanlı döneminde egemenlik tek kişiye ait idi. Tüm hakimiyet padişahtaydı. Günümüzde ise egemenlik ulusundur. Bu iki yönetim ele alındığında günümüz cumhuriyetinin daha sağlıklı bir yönetim şekli olduğu açıktır.

Mustafa Kemal egemenliğin ulusta olduğu inancı uğrunda mücadele etmiştir. "Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir." sözü O'nun ulusalcılık yapısını ortaya koymaktadır. Atatürk'ün Milli Mücadele'nin ilk günlerinden beri açıkça ortaya koyduğu, ısrarla vurguladığı temel ilkedir, milli egemenlik. Atatürk'ün milli egemenlik ilkesine sadece düşünceleriyle değil, derin, kişisel duygularıyla da ne kadar bağlı olduğu, annesinin ölümünden birkaç gün sonra onun mezarı başında yaptığı şu konuşmada gözlemlenmektedir:
"Valdem bu toprağın altında, fakat milli egemenlik ilelebet payidar olsun. Beni teselli eden en büyük kuvvet budur... Valdemin mezarı önünde ve Allah huzurunda and içiyorum, bu kadar kan dökerek milletin elde ettiği ve belirttiği egemenliğin muhafaza ve müdafaası için icabederse valdemin yanına gitmekte asla tereddüt etmeyeceğim. Milli egemenlik uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun".

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde ulusumuz, dünyaya Ulusal Kurtuluş Savaşı dersi vermiştir. Ezilen uluslara kurtuluş yolunu açmıştır. Atalarımızın ve Mustafa Kemal'in bu uğurdaki mücadeleleri bize ulusal egemenliğimizi korumak konusunda ışık tutmalıdır.

BIOS - Format Ayarları


Bilgisayarınıza format atmak istiyorsunuz. Bir CD veya DVD ile format atacaksınız. Bunun için CD/DVD‘yi bilgisayarınıza takmanız yeterlidir. Ancak bazı durumlarda bilgisayarınız başlangıç aygıtı olarak CD/DVD sürücünüzü otomatik olarak görmeyebilir. Bu gibi durumlarda BIOS ayarlarınızdan gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekir.

BIOS Önyükleme Aygıtları Ayarı
Format atılacağı zaman BIOS menüsünde yapılması gereken, birinci önyükleme aygıtı olarak CD ROM/DVD ROM‘un seçilmesidir. BIOS‘taki bu ayar kolay gibi görünse de kimi zaman zorluk çıkartabiliyor. Çünkü ilgili ayar belirli bir yerde bulunmuyor. Anakarttan anakarta farklılık gösteren bir durum olduğu için kullanıcılar için sorun yaratabiliyor.

Format için BIOS ayarı

İlk önyükleme aygıtı olarak CD ROM/DVD ROM‘un seçileceği bölümün farklı BIOS‘lardaki yerleri şu şekildedir:

1.tip BIOS:
DEL tuşu ile BIOS menüsüne giriş > Boot > Boot Device Priority > 1st Boot Device > [CDROM]

2.tip BIOS:
DEL tuşu ile BIOS menüsüne giriş > Advanced BIOS Features > First Boot Device > CDROM

3. tip BIOS:
F2 tuşu ile BIOS‘a giriş > Boot Sequence > 1. IDE CD-ROM Device

4.tip BIOS:
F2 tuşu ile BIOS menüsüne giriş > BIOS FEATURES SETUP > Boot Sequence > A,CDROM,C

BIOS'a nasıl girilir? 
Bilgisayarı açma tuşuna bastıktan sonra bilgisayarınız açılmaya başlar. Açılırken kasadan dıt dıt diye ses gelir. Bu sesi duyduktan sonra DELETE tuşuna basarak girebilirsiniz(Basmanız gereken yeri kesitiremiyorsanız bilgisayarı açma düğmesine bastıktan sonra sürekli DEL tuşuna basmayı deneyin). Genelde DELETE tuşudur ama bu değişiklik gösterebilir. Bilgisayar açılırken RAM testinden sonra hangi tuşla girilebileceği yazar, BIOS ya da BIOS Setup yazısını görmeye çalışın. DEL tuşu değilse F2, F9 ya da F12 olabilir.

Gelecekte PlayStation!


PlayStation 4, 5, 6 ya da kaçsa kaç nasıl olacak bilemem. Ancak şu bir gerçek; teknoloji gün geçtikçe hızına hız katarak ilerliyor. Sürekli gelişen, değişen dünyada teknolojinin hızına yetişmek ne mümkün.

Gelecekte PlayStation

Yıllar yıllar yıllar sonra... Neler olur kim bilir?

Ne olacağını kestirmek gerçekten zor. Fakat öyle görünüyor ki stadyumdaymışçasına PlayStation keyfini yaşamak o çağın gencine nasip olacaktır, şimdiki PlayStation kolları yürülükten kalkıp tarihi eser olacak da olsa.

Tetradox ve Acnelyse kullanmaya devam


Cilt doktorundaki ilk sivilce tedavimle ilgili yazı yazmıştım. Doktor, bir buçuk ay sonra kontrole gelmemi söylemişti.
Sivilceler için Tetradox ve Acnelyse kullanmaya başladım - trksh.org (bknz)
Bir buçuk ay geçti ve ikinci sivilce tedavim için doktora gittim.

Öncelikle ilk bir buçuk ay içindeki tedavi sürecimle ilgili deneyimlerimi aktarmak isterim. İlaçlarımı yani tetradox hapını ve acnelyse kremini doktorumun dediği gibi kullandım. İlaçlarımı aksatmadım, düzenli olarak hapımı içtim, kremimi sürdüm. Bu süreç içerisinde ilacın yan etkilerini yaşadım. Yüzümde yer yer hafif kızarıklar ve soyulmalar meydana geldi. Aynı şekilde dudağımda da hafif kuruluk ve soyulmalar oldu. Açık tenli olmama rağmen benim için rahatsız edici bir durum söz konusu olmadı. İlaçların yan etkilerini ilacı kullanmadan önce bildiğim için bunları normal karşıladım.

sivilcelerden nefret etmek

Tedavimin sivilcelerim üzerindeki etkisinden bahsedecek olursam; ilk haftalarda ilaçların etkisi gözle görülebilir derecede olumluydu. Sivilcelerimin kuruduğunu gözlemledim. Yüzümdeki sivilceler sönmeye başlamıştı. Sanki işe yarıyor gibiydi. Belki de psikolojik olarak öyle algıladım, bilemiyorum. Genel anlamda olumlu diyemedim; çünkü sivilceler hala var. Tam olarak geçti denilemez. Anımsadım ki bu ilaçların etkisi bir anda görülmez. Doktor, ilaçların etkisinin iki üç ay gibi uzun süre sonunda görülebileceğini söylemişti.

Tetradox ve Acnelyse ile devam
Cilt doktorum, ilk sivilce tedavisinde söylediği bir şeyi anımsattı. Hatırlattığı konu bahsettiğim gibi ilaçların etkisini geç gösterecek olmasıydı. Yani yapılacak şey belliydi. Aynı ilaçlarla sivilce tedavime devam edecektim. Öyle de oldu; sivilcelerle mücadeleme "Tetradox hapı" ve "Acnelyse kremi" ile devam ediyorum. Fakat ilaçları yazmadan önce daha önceki gibi kan tahlili yaptırmamı söyledi. Verdiği kan tahlilini yaptırdıktan sonra ilaçları yazdı: Tetradox ve Acnelyse.

Bir buçuk ay sonrası için randevu verdi. Umarım, bir buçuk ay sonrasına kadar ikinci tedavi sürecimde sivilcesiz bir yüz adına olumlu etkiler alırım.
 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net