80072efe - Windows Güncelleştirme Sorunu ve Çözümü


80072efe kodlu hata, Windows güncelleştirmeleri ile alakalı bir sorundur. Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinde görülebilen bir hata kodudur. Bu hatayı, Windows güncelleştirmelerini yapmaya  çalıştığınızda alırsınız. Hataya bağlı olarak Windows güncelleştirmeleri başarıyla gerçekleşmez. Sonuç olarak Windows için gerekli olan güncelleştirmeler yüklenemez ve işletim sisteminiz güvenlik açısından büyük bir risk taşır.

Windows Güncelleştirme Sorunu

80072efe sorununun tek nedeni yoktur. Çeşitli sebeplerden dolayı bu hata ile karşılaşılabiliyor. Windows güncelleştirme hatası ile ilgili olarak olası nedenler şu şekildedir:
80072efe kodlu windows güncelleştime sorununun nedenleri;
  • Sistem ve bios saat ve tarih ayarlarının yanlış olması
  • İnternet bağlantınızdan kaynaklanan sorunlar
  • Üçüncü taraf güvenlik duvarları ya da programları
  • Windows kayıt defterindeki problemler
  • Bilgisayarınızdaki virüslerin, zararlı yazılımların varlığı
*Genellikle tespit edilen nedenler bunlardır. Ancak "diğer" nedenlerden de kaynaklanabilir.

Problemin çözümene ilişkin;
Öncelikle hatayı hangi nedenden dolayı aldığınızı saptamanız gerekir.

1- Sistem ve bios saat ve tarih ayarlarının yanlış olma ihtimalini düşünerek saat ve tarih ayarlarınızı kontrol edin. Bu konuda bir sıkıntı yoksa aynı şekilde diğer nedenlere göz atın.

2- İnternet bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. İnternete bağlanabildiğinizden emin olun. Çünkü windows güncelleştirmelerini karşıdan yükleyebilmeniz için internete bağlı olmanız gerekmektedir. Ancak internete bağlı olduğunuz halde bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda iki ihtimal düşünülebilir. Birincisi internet bağlantınızın yoğun olmasından, yavaşlığından güncelleştirmeler sağlıklı olarak yüklenememektedir. İkincisi ise 80072efe hatası bir başka nedenden kaynaklanmaktadır.

3- Bazı durumlarda güvenlik duvarı ya da güvenlik amaçlı kullanılan anti-virüs programları güncelleştirmeleri yüklemenize engel olabilir. Bu ihtimalin varlığını düşünerek güvenlik duvarını ve kullandığınız anti-virüs programını geçici olarak devre dışı bırakıp güncelleştirme yapmayı deneyebilirsiniz.

4- 80072efe probleminin Windows kayıt defterindeki hatalardan kaynaklanabileceğini unutmamak gerekir. Windows kayıt defteri hatalarını iyi bir "Kayıt Defteri Temizleme" programı ile giderebilirsiniz. Bu iş için CCleaner programını tavsiye edebilirim.
http://www.filehippo.com/download_ccleaner

5- Bir rootkit veya trojan, virüs, spyware, malware, 80072efe hatasına sebep olabilir. Bu durumda bilgisayarınızı rootkit ve benzeri zararlı şeylerden arındırmanız gerekmektedir. Daha önce TDSS isimli bir rootkitin bu hataya neden olduğu tespit edilmiştir. Bu bağlamda Kaspersky'ın çıkarmış olduğu, konuyla ilgili olan temizleme yazılımını kullanmanızı öneririrm. Yazılımı bu linkten indirebilirsiniz:
http://support.kaspersky.com/downloads/utils/tdsskiller.exe
Yazılımı indirdikten sonra çalıştırın. Tarama yapın ve tespit edilen ögeleri silin. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Güncelleştirmeleri yapmayı deneyin.

"Windows Güncelleştirme Sorunu" ile bağlantılı olan hata numaraları şu şekildedir:
Hata 0x80070008 - Hata 0x800705B4 - Hata 0x8007000E - Hata 0x80072EE2 - Hata 0x80072EFD - Hata 0x80072EE7 - Hata 0x80072EEF - Hata 0x80072EFE - Hata 0x8024400E - Hata 0x80072F76 - Hata 0x80244016 - Hata 0x80072F78 - Hata 0x80244022 - Hata 0x80090305 - Hata 0x8024402F - Hata 0x8009033F - Hata 0xC80003FA - Hata 0x80244008 - Hata 0xC800042D - Hata 0x8024400A - Hata 0x80071A90 - Hata 0x8024400D

http://support.microsoft.com/kb/836941: Windows Update ve Microsoft Update sorunları ile alakalı Microsoft makalesi mevcuttur. Problemin "diğer nedenleri" kısmı ve ayrıntılı bilgileri için bakabilirsiniz.

Sevgililer Günü Paris'te güzelmiş


Paris, "Aşk Şehri"dir, aşıkların şehridir, "romantizmin başkentidir". En romantik dünya kentlerinin başında gelir, Paris.

Sevgililer Günü Paris

Aşk Şehri ile ilgili olarak romantizm konusunda onlarca tanım yapmak, yüzlerce şey söylemek, yazılmış binlerce kitabın üstüne bir o kadar daha yazmak mümkündür.

Çiftler, özel günlerini romantizmin başkentinde geçirmek, mutluluklarını ölümsüzleştirmek isterler. Bu bakımdan Paris, sevgililer gününde de aşıklar için gidilesi bir yerdir.

Paris'e gitmek için en uygun zamanın "Mart", "Haziran" ve "Eylül" aylarının olduğu söylenir. "Temmuz", "Ağustos" ve hava şartlarının kötü olduğu "Şubat" aylarında gidilmesi tavsiye edilmez. O yüzden kış mevsiminde pek fazla turist ağırlamaz aşıkların şehri. Ancak yine de "Şubat" ayında Paris'e giden mutlaka olur. Birçok kişi deliler gibi gitmek ister. Şubat ayının 14'ünü Paris'te geçirmeyi arzular. Çünkü Paris, sevgililer için Şubat ayında bir başka güzeldir.

Paris'teymişçesine,
Sevgi gününüz kutlu olsun.

Sivilceler için Tetradox ve Acnelyse kullanmaya başladım


Konu yüzümdeki sivilcelerdi. Bir şey yapma, dokunma, sıkma onlar geçer diye diye malesef geçmediler.Bir, iki senedir yüzümde sivilceler var. Bu süreç içerisinde resmen sivilceli bir yüze sahip olmaya alıştım.

Sivilceli Yüz
Ergenlik sivilceleridir, gelir geçer dedim. Doğrusu o kadar da önemsemedim, dert etmedim yüzümdeki sivilceleri ve daima pozitif olmaya çalıştım. Ancak belli bir süreden sonra sivilce kremi kullanmaya karar verdim. Çünkü "sivilceli bir yüze sahip olmayı kim ister" diye düşündüm. Sonrasında da cevabı verdim: Tabiki ben de istemem.

Sivilcelerden derhal kurtulmak istedim. Daha önce Imex, Aknilox kullandım. Faydalarını tam olarak gördüğüm söylenemez. Sivilceleri bir gün kuruttular ama diğer gün sivilceler tekrar çıkmaya, aktif olmaya başladılar. Benim için bu iki krem, kalıcı ve etkili bir çözüm olmadı. Bunun sebebi belki de bir cilt doktoru kontrolünden geçmeden sivilce kremi kullanmış olmamdı.

Şimdileri çok saçma gelen birkaç şey daha denemiştim; yok kilmiş yok zeytinyağlı bir şeymiş yok yoğurtmuş, sirkeymiş. Tabiki bunlarla da çözüm yoluna ulaşamadım. Sivilceler için bu tür şeyler uygulamanızı önermem. Çünkü kesinlikle doğru ve etkili bir çözüm yolu değildir. Bunun yanında cildinize zarar da verebilirsiniz.

Sivilcelerim için adam akıllı bir tedavi yöntemi bulamamam beni sinir etmeye başladı. Yüzümdeki sivilcelere karşı verdiğim mücadelenin başarısız olması sivilcelere karşı olan nefretimi arttırdı. "Baby Face" olarak bilinirdim ama bir anda yüzüm değişti. Yakın çevremin, arkadaşlarımın sık sık bana bunu hatırlatması ve tavsiyelerde bulunması beni bu mücadelenin içine daha çok itti. Nihayet sivilcelerin gerçekten sinir bozucu bir şey olduğunu sonradan anladım.

Tetradox ve Acnelyse
Sivilce mücadelemde ikinci bir karar daha almak zorunda kaldım(ilki krem kullanmaktı). Alınması gereken öncelikli kararı, biraz geç aldım ama sivilcelerden kurtulma umudum her zaman oldu. Bu karar, bir cilt doktoruna gitmekti. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine onun daha önce gittiği bir hastaneye gittim. Doktor, inceledi ve güzel güzel anlattı. Sivilcelerim ne çok şiddetli ne de hafif şiddetli imiş. Bir hap yazacağını ve hap tedavisi ile birlikte krem de yazacağını anlattı. Ancak ilaçları yazmadan önce bir kan tahlili yaptırmamı söyledi. Yaptırdım ve kan tahlili sonucuma göre bir krem bir de hap yazdı: Tetradox ve Acnelyse.

Hap olarak kullandığım Tetradox'u günde bir defa tok karnına alıyorum. İnternetten edindiğim bilgilere, okuduğum yorumlara göre de faydalı olacağına inanıyorum. Umarım öyle olur. Tetradox kapsülü ile ilgili olarak sonraki tedavi tarihine kadar bir takım yargılarda bulunmuş olurum.

acnelyse krem
Acnelyse kremini akşam kullanıyorum. Her akşam yatmadan sürmem gerekiyor. Ancak doktor, bu kremi nasıl kullanmam gerektiği konusunda uyardı. Kremin yan etkileri görülebiliyormuş. Bunların başında ciltte kızarıklık, hafif alerji geliyor. Açık tenli olduğum için bende görülme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Bunu azaltmak için doktorun demiş olduğu gibi "birinci gün sürüp yarım saat bekledikten sonra yıka; ikinci gün sürüp 45 dakika sonra yıka; üçüncü gün 1 saat" şeklinde her gün biraz daha kalmasını sağlayarak kullanıyorum. Acnelyse kremi hakkında "ekşi sözlük"teki girdileri okuduktan sonra bu kremi kullanırken dikkatli olunması gerektiğini anladım ve doktorun söylemiş olduğu bu yöntemin cildi alıştırma veya cildin ne tepki vereceğini anlamak açısından önemli olduğunu düşündüm.

Sonuç olarak, sivilce mücadeleme Tetradox hapı ve Acnelyse kremi ile sağlam bir ivme kazandırdığıma inanıyorum. Bir buçuk ay sonraki ikinci tedavime kadar da olumlu etkiler almayı umuyorum.
Tetradox ve Acnelyse kullanmaya devam - trksh.org (bknz)

Paris: Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler


Paris, Fransa'nın başkenti olmasından ziyade çok iyi bilinen bir moda şehridir. Aynı zamanda dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilir, Paris.

Paris Şehri Gece

Dünyadaki çiftlerin çoğu özellikle yeni evliler, romantizmlerini yaşayabilecekleri özel günlerde (sevgililer günü, evlilik yıldönümleri, balayı kutlamaları gibi) iyi vakit geçirmek isterler. Paris, onlar için gerçekten çok güzel ve özel bir kenttir. Tabiki sadece onlar için değil iyi bir tatil geçirmek isteyen turistler için de aynı şeyi söylemek mümkündür. Çünkü saat kaç olursa olsun, Paris'te herkese uygun bir etkinlik bulmak mümkündür.

Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerler nelerdir?
Nefes kesen ve dünyaca tanınan tursitik yerleri gezmeniz tatilinizi daha eğlenceli ve unutulmaz kılacaktır.

- Eyfel Kulesi
Kim bu çok ünlü kuleyi bilmez? Paris'e gittiğinde de görmez ki?
1889 yılında inşa edilen ve aynı zamanda Paris şehrinin simgesi olan bu kule, tüm Avrupa'nın en popüler yerlerinden birisidir. Paris'te de ilk görülmesi gereken yer olduğu söylenebilir.
Eyfel kulesine gidilebilecek en iyi zaman güneşin batmasından sonradır. Özellikle akşam saatlerinde, gece vaktinde gitmeniz tavsiye edilir. Çünkü kulenin ışıkları adeta şehrin ışıkları gibidir. Eyfel Kulesinin ışıklarla olan görüntüsü, mutlaka sizde hayret uyandıracak ve size ayrı bir zevk verecektir.

- Notre Dame Katedrali
Paris'in ünlü simgeleri arasında sayılan katedraldır. Aslında Gotik dönemin başyapıtı ve birçok Fransız roman ve tarih kitaplarının simgesidir. Tarihten de hatırlanacağı gibi Napolyon, tacı burada giymiştir.

- Le Moulin Rouge
Bir kabaredir.
Yetişkinlerin gece yapabileceği etkinlikler arasında sayılabilir.
Moulin Rouge, üzerindeki kırmızı yel değirmeni ile dünyaca ünlüdür. Bu yüzden "Kırmızı Değirmen" olarak da bilinir.
Yıl boyunca yetişkinlere yönelik orijinal eğlence programlarını ve ünlü kan-kan dansını görmek isteyen pek çok turisti ağırlar.

- Disneyland Paris
Çocuklar için gerçekten çok güzel bir yer olduğunu söylemek mümkündür. Çocuklarınızla gezebilir ve gezerken onların eğlenmesini sağlayabilirsiniz.
Sadece küçük çocuklar için değil her yaştan insanın gezip görmek, dolaşmak, eğlenmek istediği yerlerden biri olduğunu da unutmamak gerekir. O bakımdan çocukluğunuzu yeniden yaşayabileceğiniz dünya üzerindeki sayılı yerlerden bir tanesidir.

- Louvre Müzesi
Paris'te müzeler, gezilmesi gereken yerlerdendir. Louvre Müzesi de en popüler müzelerden birisidir. Cam bir piramit şeklinde olan bu müze, bir sanat müzesidir. Müzenin görüntüsü büyülenmenize yetecektir.
Louvre, binlerce yıllık çeşitli koleksiyonları ile ünlüdür. Mona Lisa, Semadirek ve Venus de Milo Victory gibi ünlü sanatçıların, sanat eserleri yer alır.


Paris'te gezilebilecek yerleri sınırlandırmak mümkün değildir. O bakımdan yeterli vaktiniz varsa diğer önemli, ünlü yerleri de görmeniz önerilir.
Château de Versailles, Musée de Cluny, Musée d’Orsay, Grande Arche, Jardins du Luxemburg, Place des Vosges, Montmartre, Paris Opéra, Centre Georges Pompidou, Palais-Royal, Place Charles de Gaulle, Place de la Concorde, Avenue des Champs-Élysées, Île de la Cité ...

Paris'i -uygun bir fiyata bulabilirseniz- şehir turları ile gezmek en iyi olanıdır.
Bu her zaman için geçerlidir. Şehir hakkında, gezdiğin gördüğünüz yerler hakkında bilgiler edinmeniz, harcadığınız zamanın verimli geçmesi açısından önemlidir.

Paris konulu bir başka yazı: Sevgililer Günü Paris’te güzelmiş

Hayvanseverlik bu olsa gerek


Söylenecek çok şey olmalı hayvan sevgisi ile ilgili. Söylenmesi gereken o kadar şeyin üstüne bir o kadar da bu kare ekliyor aslında.

Kanala düşen bir köpeğin kurtarılması, iki yardımsever çocuk tarafından.

Hayvan Sevgisi

Belki kim olsa aynı şeyi yapardı. Belki nereli olduklarını, nereden olduklarını bilmediğimiz bu çocuklar bizim diyarlardan çok uzaktadır. Ama hayvan sevgisini yansıtan, gördüğüm en iyi kare gerçekten. Çok doğal, çok gerçek, çok içten. Gerçek bir hayvanseverlik.
 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net