Sitelerin eski halini görmek ister misiniz?


Uzun zamandır takip ettiğiniz ama sonradan kapanmış bir site varsa ve o siteyi özlüyorsanız ya da bu durum kendi siteniz için geçerli ise sitenin eski indekslerine bakıp hatırlamak istemez misiniz? Cevabı evet ise bu site tam size göre: http://www.archive.org/ Çoğu kişi bu sistemi biliyordur ama bilmeyenler için faydası olur diye düşünüyorum.
Siteler kapandıktan sonra içerik silinmiş oluyor ve bir süre sonra sitelerin indeksleri Google'dan siliniyor. Tabiri yerinde ise o siteden eser kalmıyor. (Google böyle bir servis yapsa güzel olur)
İnternet Arşivi diye bir sistemden bahsedeceğim. Web Archive denilen bu sistem, sitelerin indeks sayfalarını arşivliyor. O yüzden sadece indeks sayfalarını görebiliriz. Tabi bunun için sitenin uzun süredir var olmuş olması ve iyi bir konuma sahip olması gerekiyor. Çünkü arşivlenen siteler bu özelliktedir. Toplam 2 aylık yayın hayatı olan bir sitenin indekslerini kolay kolay göremeyiz.

Google'un eski logosu

İnsan eski indeksleri görünce bir tuhaf oluyor. O eski günlerini hatırlıyor. O anki konumunu. Bir anda o siteyi yeniden oluşturmak istiyor. Yeniden kurmak istiyor. Ama geçici. Geçici olduğu halde bazen amansız amansız o duygular depreşiyor.

Bu sayede istediğiniz web sitelerin arşivlerine bakabilirsiniz. Eskiden sitelerin görünümü nasıldı, durumları ne idi, şimdi nedir? Örneğin Google :) Google hep böyle miydi? Tabiki hayır. Gittikçe gelişti ve inanılmaz servisleri ile karşımızda. Google'un eski hallerinden en eskisi: http://web.archive.org/web/19981202230410/http://www.google.com/ . Mynet, facebook gibi merak edilen sitelerin hepsine bu şekilde bakabilrsiniz.

Siteyi yukarıda verdim, zaten. Wayback Machine bölümünden site url'sini yazarak sitenin indeksleri varsa kolayca ulaşabilirsiniz. http://web.archive.org/collections/web.html sayfasından da o alanı daha kolay görebilirsiniz. Şahsen ben takip ettiğim ve sahip olmuş olduğum tüm sitelere bakıyorum, neydi o günler diyorum:} Eminim siz de aynı hislere kapılacaksınız. Derin ve güzel duygulara kapılmanız dileğiyle ...

Saz Kursuna Başladım


Uzun süredir gitsem mi gitmesem mi diye tereddüt ettiğim bir konu idi. Sonunda bir neticeye bağladım. Ve doğru zamanın bu zamanlar olduğunu düşünerek bağlama kursuna yazıldım. (Saz kursunun ücretini merak edenler için) Haftada bir gün (günde bir saat), birebir şeklinde bir kurs. Ayda 4 saat olmuş oluyor. Aylık 120 lira.
Bağlama, gerçekten sevdiğim ve istediğim bir şey idi. Sazın sesi çok hoşuma gidiyor. Çalabilmek ne de hoş olur diye düşünürüm. İnşallah ben de hayran olduğum saz çalanlar gibi saz çalabilirim.
Bugün ilk bağlama dersi için yola çıktım. Bir saat önce gittim ve gitar dersine de girdim :}  İlk dersimiz olacak ya kulağımız alışsın, ortama alışalım dedim. Ders bir saat sonra başlayacaktı. Saat iki oldu hoca yok. Biraz işi varmış sanırım, gecikti, saat iki buçukta derse başladık.

Saz-Bağlama Resmi
İlk derste ne yapılır. Sazı tutmayı, mızrapı tutmayı öğrendim. Bir de LA notasını öğrendim. Genelde türküler bu notayla söylenirmiş. İşte temel bilgilerden sonra egzersizlere geçtik. Birinci alıştırma Üst-Boş-Üst-Alt idi. Başta karıştırdım. İlk ders heyecanı da olsa gerek. Sol-Sol-Sol-Sağ-Sol gibi düşündüm ve o yüzden ÜST'ü fazla yaptım. Fakat sonra farkında vardım ve düzelttim. İşte bunu artık refleks haline getirmem gerekiyormuş. Onun için de ne yapacağız, çalışacağız. Evde yavaş-hızlı şeklinde, 4 ve 4'ün katları kez çalıp durma gibi çalışmalarla uğraşacağım. Emek istiyor, istekli olmalısın, unutmaman için sürekli çalmalısın ki alışkanlık olsun.

İkinci alıştırma ise biraz daha zor gibi fakat kolay. Üst-Boş-Boş-Alt-Boş-Alt-Üst-Boş şeklinde... Açıkcası ilkinden daha kolay yaptım.

Üçüncü alıştırma ise alt ve üst tellerle ilgili bir şey. Orta tel ile işimiz yok idi. LA notası pozisyonunda ilk alıştırmadaki Üst-Boş-Üst-Alt ritmi ile aynı olacak şekilde önce üst tele üstten, sonra alt tele alttan ve sonra üst tele alttan vurdum.

İlk bağlama dersi alıştırmaları bu şekilde idi. İlk günüm, ilk dersim böyle geçti. Haftaya MEY Müzik Defteri ile tekrar gideceğim. O zamana kadar öğrenebilmek için gayret edip, çalışmam gerekiyor. Artık her gün çalışırız. İlk başta acaba bağlamaöğrenebilecek miyim? Çalabilir miyim la? Hadi başaramazsam? gibi kendi kendime çok soru sordum. İlk dersten sonra bu tür karamsarlıkların gerekesiz olduğunu gördüm. Sanki öğrenen anasının karnında mı öğrendi? . Biz de herkes gibi öğreniriz, umarım.

ÖSS 2009: Anlatım bozukluğu sorusu


ÖSS 2009
2009 ÖSS'de Türkçe-1 testinde 16.soru ... Anlatım bozukluğu ile ilgili bir soru. Bence güzel bir soru sorulmuş. Biraz ayrıntı sorulmuş ama belirleyici bir soru niteliğindedir. Ve eminim birçok kişi düşmüştür. Birçok haber sitesinde ÖSS 2009 hatalı sorular, iptal edilecek sorular gibi haber başlıkları altındaki yorumlara baktığınız zaman sorunun hatalı olduğunu iddia edenleri görürsünüz. ÖSS 2009'un yanlış sorulardan bir tanesi de budur diyenler vardır. Oysaki soru doğrudur. Yalnızca yanıltıcı bir sorudur. Yapan yapmıştır o ayrı tabiki, bilen yanılmamıştır :} Ve işte o soru:

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Yarın, uzun sürecek bir iş gezisine çıkıyorum.
B) Kızımı Fransızca kursuna kayıt yaptırmak istiyorum.
C) Telefonumu nerede bıraktığımı hatırlamıyorum.
D) Bu kursta, güzel konuşmanın inceliklerini öğreniyorum.
E) Davete katılanların hemen hemen hepsini tanıyorum.

Yorum(um): Dikkat ederseniz can alıcı şıkkı A şıkkına koymuşlar. A şıkkında zaman kayması vardır. Yarın dediği halde yüklem şimdiki zamanla çekimlenmiştir. Doğrusu Yarın, uzun sürecek bir iş gezisine çıkacağım olmalıdır. Fakat zaman kaymaları, anlatım bozukluğu sayılmaz. Anlatım bozukluğu içinde incelenmez.

Sorunun doğru cevabı olan B şıkkına baktığımızda kayıt yaptırmak şeklindeki ifadenin doğrusu kayıt ettirmek olmalıydı. Peki hangi anlatım bozukluğuna giriyor? http://www.turkceciler.com/anlatim-bozukluklari-4.html sayfasından 3.1.5. Gereksiz Kullanılan Yardımcı Eylemler başlıklı açıklama ile örtüşmektedir.

kayıt yaptırmak yerine kaydetmek yani kayıt etmek kullanılmalıdır. "etmek ve yapmak yardımcı fiillerini, ya birbirlerinin yerine veya lüzumsuz olarak kullanmak" anlatım bozukluğuna neden olur.

Sonuç: Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir. Soru yanlış değildir.
Umarım doğru yapmışsınızdır :}

Güzel mi güzel Yazı Fontları


Yazı Fontları
Adam gibi logomuz yok bari güzel bir yazı fontu ile yazıyı yazalım da abes kaçmasın dedim. Kendimize özgün yazı stili misali ...

Yandaki logo da neyin nesi kimin fesi?

Beğendiğim bir yazı tipiyle yapılmış fakat trksh logosunda hoş durmayan bir yazı tipidir. O yüzden bunu tercih etmedim. Sizce iyi mi kötü mü yaptım ?

Güzel bir yazı fontu ararken bir siteye rastladım. Daha doğrusu Javacı Kız'ın blogunda bir yazı okurken sitenin linkini buldum. Önceden yazı fontlarıyla çok ilgileniyordum fakat elimi eteğimi çekmiştim çok önceleri( O yüzden belki daha önce siteyi biliyorumdur da unutmuşumdur). Kendi yazı fontunu oluşturmaya kadar ilgileniyordum. Her neyse vereceğim yazı fontu sitesindeki fontları ticari amaçla kullanmamak şartı ile kullanabiliriz. Gerçekten güzel yazı fontları bulunuyor. Categories diyerek istediğiniz kategoriyi seçebilirsiniz. Ünlü markaların yazı fontları da bulunmaktadır. Famous kategorisinden bakabilirsiniz. Pepsi, Coco Cola, Harry Potter, Half Life, Yahoo, ne bileyim işte bir sürü yazı fontu var. Şimdilik 12 bin küsür free yazı fontu bulunmaktaymış. Yazı fontlarını indirmeden önce yazacağınız yazının nasıl göründüğünü önizlemeli olarak bakabilirsiniz. Unutmadan siteyi vereyim: ABSTRACT FONTS

12 bin yazı fontunun hepsine bakamadım( 300 tanesine ancak bakabilmişimdir ) ama bakabildiğim kadarı ile beğendiğim üç tane yazı fontu var. Linklerini vereyim: Compact Disc yazı fontu - Yahoo yazı fontu - Discognate Light
Yazı fontlarını nasıl yükleyeceğiz?

Kendi web siteniz için logo yapımında kullanabileceğiniz (herhangi bir çalışmanız için de kullanabilrisiniz) birbirinden güzel yazı fontlarını bilgisayarınıza yükleyebilmek için öncelikle yazı fontunu indirin. Bilgisyarınıza .rar şeklinde inecek. Arşivden çıkarın. Çıkan yazı tipi dosyalarıDenetim Masası'ndaki Yazı Tipleri lasörüne kopyalayacağız. Denetim Masası kategori biçiminde görüntüleniyorsa Görünüm ve Temalar'a gireceksiniz. Solda Ayrıca bkz isimli menünün altındadır. Denetim Masası klasik görünümde ise Yazı Tipi klasörünü kolaylıkla görebilirsiniz.  Yazı fontlarını kopyalama işlemi tamamlandıktan sonra yüklendi %100 gibi bir mesajdan sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Hem site yöneticilerine hem de yazı fontu sahiplerine ...

Gülümsemeler ve Anlamları


Gülümsemeler. İnternetle haşır neşir olan hemen hemen herkes( özellikle MSN takılanlar ) smiley dilini kullanır. İnternetten ziyade cep telefonu mesajlarında da kullanılır. Gülümseme dili, internette ve mesajlarda yazılanlara yepyeni anlamlar yükler. Anlatmak istenilenler yazıyla değil de en fazla beş karakterle  anlatılıverilir. İyi midir kötü müdür bilmem ama çok kullanıldığı kesin. Özellikle ruh halini yansıtan ifadeler...

Dergilerimi, kitaplarımı karıştırırken zamanında aldığım PC Magazine dergisinin İnternet Sözlüğü diye bir ekini gördüm. Alfabetik sıradan sonra, kitapçığın sonunda smiley dili ve anlamları diye bir bölüm vardı. Onları paylaşmak istedim. Buyrun, belki işinize yarar :-))
:-|| --------------------------------- sinirli
(:-) --------------------------------- kel
:-( --------------------------------- üzgün
:-) --------------------------------- mutlu
:-)> --------------------------------- sakallı
%+( --------------------------------- dayak yemiş
:-)x --------------------------------- papyon takmış
R) --------------------------------- kırık gözlük
:^) --------------------------------- kırık burun
|:-) --------------------------------- gür kaşlı
) --------------------------------- 32 diş sırıtma
<|-) --------------------------------- çinli
3:-) --------------------------------- öküz
:-t --------------------------------- küs
X) --------------------------------- şaşı
:´-( --------------------------------- ağlayan
:-e --------------------------------- hayal kırıklığına uğramış
:-)´ --------------------------------- ağzı sulanmış
{:V --------------------------------- ördek
5:-) --------------------------------- elvis
>:-) --------------------------------- şeytani gülümseme
:´´´-( --------------------------------- gözyaşlarına boğulmuş
/:-) --------------------------------- fransız
8) --------------------------------- kurbağa
8-) --------------------------------- gözlüklü
8:) --------------------------------- tokalı sevimli minicik bir kız
:-´) --------------------------------- soğuk almış
:<<) --------------------------------- soğuk almış
:-| --------------------------------- hımm
:-C --------------------------------- ağzı açık kalmak
.-) --------------------------------- gözü üstünde olmak
:-<< --------------------------------- öpmek
:-X --------------------------------- çok çok öpmek
:+) --------------------------------- koca burun
:-D --------------------------------- kahkahalarla gülmek
:-| --------------------------------- maymun
(-) --------------------------------- berbere gitmeye ihtiyacı var
:8) ---------------------------------  domuz
=:-) --------------------------------- punk
|-] --------------------------------- robocop
0:) --------------------------------- aziz
:-@ --------------------------------- çığlık
:-0 --------------------------------- şok
:-V --------------------------------- bağırmak
|-) --------------------------------- uyumak
:-i --------------------------------- sigara içmek
:-6 --------------------------------- ağızda kötü tat
:-v --------------------------------- konuşmak
<<-) --------------------------------- taş kesilmek
:-& --------------------------------- dili düğümlenmek
:-/ --------------------------------- kararsız
:-[ --------------------------------- vampir
:-)) --------------------------------- çok mutlu
:-(( --------------------------------- çok üzgün
:-c --------------------------------- çok mutsuz
;-) --------------------------------- göz kırpma
|-O --------------------------------- esneme

15 Haziran 2009 günlerden Pazartesi


~ Her zamanki gibi erken kalktım ama acayip yorgundum.

~ Güç toplamak için kahvaltı yapmadan kendime portakal suyu sıktım. İçtikten sonra biraz daha uzandım.

~ Saat 10 gibi tekrar kalktım ve kahvaltımı nihayet yapabildim. Kahvaltıdan sonra saat 12'ye kadar TV karşısında vakit öldürdüm. Bilgisayarı açamadım çünkü kota almış başını gitmiş :]

~ Saat 1'de çarşıya çıktım. Yaz o kadar sıkıcı geçiyor ki kurslar başlayana kadar kitap okuyayım dedim. Ve daha önce arkadaşımda okumaya başladığım ve çok hoşuma giden bir kitap vardı. 4.bölüme kadar okumuştum. Hem alıp devamını okumak hem de kitaplığımda bulunsun diye aldım. Kitabın adı Sarıkamış/Beyaz Hüzün. Yazarı İsmail Bilgin. Tarihi sevenlere tavsiye ederim. NT'den çıktıktan sonra bir şeyler atıştırmak için bir yere girdim ama adına bile bakmadım.

~ Orada yediğim simit+ayran ile açlığımı yatıştırdım eve kadar. Pastaneye girerken bir kadın çocuğunu kaybetmişti herhalde. Pastanedeki birine soruyordu. Umarım bulmuştur. Kalabalıkta, sıcakta 10 yaşındaki çocuk ne yapsın, sahip çıkmak gerekiyor.

~ Sıcakta hiç bir yeri gezecek halim yoktu doğruca otobüse atladım ve eve vardım. Biraz rahatladıktan sonra kitaba kaldığım yerden başladım. 5.bölüme kadar okudum. Kitabı incelerken aynı yazarın Elveda Balkanlar diye bir kitabını gördüm. Bunu bitirdikten sonra ona başlayacağım. Aslında biraz ters oldu çünkü önce Balkanları sonra Sarıkamış'ı okumam gerekiyordu.

~ Yaz sıcağında her zaman içtiğim Nestea Cool'dan iki tane aldım. TRT 1'de Brezilya-Mısır maçını izlerken kana kana içtim.

~ Akşam yemeğini yedikten sonra Elveda Rumeli'nin Sezon Finalini ilgiyle izledim. Film biter bitmez de uyudum. Çünkü bugün geçen haftaki yaz günlerine göre biraz hareketli geçmişti ve yorulmuştum.

Windows XP Oyunlarını Geri Getirme


Windows XP'nin kendi oyunlarından yani Başlat>Programlar>Oyunlar menüsündeki Freecell, Hearts, Internet Dama, Internet Hearts, Internet Reversi, Internet Spades, Internet Tavla, Mayın Tarlası, Pinball, Solitaire, Spider Solitaire adlı oyunlardan bahsediyorum.

Öncelikle bu oyunların gerçekten silinmiş olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Başlat>Programlar>Oyunlar menüsündeki kısayolları mı silindi yoksa sistem dosyasındaki esas kaynakları mı silindi?

Freecell, Hearts, Mayın Tarlası, Solitaire, Spider Solitaire oyunları esasen C:\WINDOWS\system32 klasöründe bulunmaktadır. Vereceğim .exe isimlerini bu klasörde arayabilirsiniz ya da Başlat>Çalıştır diyerek oyunların esas isimlerini yazarak oyunları açmayı deneyebilirsiniz. Oyunların çalıştır komutuna yazılacak isimleri bu şekildedir (Koyu renkli yazılar). Freecell: freecell.exe, Hearts: mshearts.exe, Mayın Tarlası: winmine.exe, Solitaire: sol.exe, Spider Solitaire: spider.exe

Eğer system32 klasörünün içinde oyunların esas dosyalarını bulduysanız veya oyunları çalıştır komutu oyunlar yardımıyla açabiliyorsanız sistemden silinmemiştir. Sadece programlar menüsündeki oyunlar silinmiştir. system32 dosyasındaki oyunların kısayollarını oluşturarak ya da kopyalayarak istediğiniz yere koyabilir ve oynayabilirsiniz.

Pinball oyunu için C:\Program Files\Windows NT, intenrnet oyunları için C:\Program Files\MSN Gaming Zone\Windows kalsörüne bakmalısınız.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Problemin çözümünde genellikle bu yolla çözüm bulunabiliyor. Çünkü ilk anlattığım çözüm yolunda size gıcık olan birisinin Başlat>Programlar>Oyunlar menüsünü silmesi söz konusudur. Ya da yanlışlıkla silinmiştir. Eğer öyle bir durum yoksa ve yukarıda anlattığım çözüm yollarını denediyseniz ve sonuç alamadıysanız Windows XP oyunları sistemden silinmiş demektir. Bunu Windows XP CD'si ile çözebilirsiniz. Aşağıdaki yolları izlemelisiniz.

Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Program Ekle veya Kaldır dedikten sonra soldaki 4 menüden üçüncüsü yani Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır seçilmelidir. Çıkan pencereden Donatılar ve Hizmet Programları işaretlenmelidir. (Resme bakın)

donatilar ve hizmet programlari

İleri diyerek kurulumu tamamlayabilrsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Bu işlem sonrasında internet explorer silinebiliyor. Ama korkmayın aynı işlemle geri getirebilirsiniz. O yüzden Donatılar ve Hizmet Programları ile Internet Explorer da seçili olsun.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır yöntemini diğer problemlerinizin çözümünde de kullanabilirsiniz. Örneğin; Internet Explorer silinmişse, paint açılmıyorsa, notepad çalışmıyorsa ...
Karşılaşacağınız bir problemde yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.

Wordpress: Etiketler temada görünmüyor


Wordpress tag yani etiket sistemini kullanmak isteyenler tema ile ilgili sorun yaşayabiliyor. Wordpress'in varsayılan temasında yazı içindeki etiketleri görmenize rağmen yeni eklediğiniz bir temada etiketler gözükmüyorsa bu yazı probleminizi çözecektir. Veya etiketleri yazı altından ziyade başka bir yerde göstermek için yeni bir .php dosyasına tag fonksiyonunu sağlam bir şekilde eklemeniz gerekiyorsa bu yazı tam size göre.

Öncelikle the_tags Fonksiyonunun kullanım şekillerini hatırlatmak istiyorum. Unutulmaması gereken bir nokta ise bu fonksiyon Loop denilen yazı döngüsü ile birlikte çalışmasıdır. Etiketler yazıya özel oldukları için yazı döngüsü olmadan çalışmazlar. Bu nedenle etiketler gözükmez. Yazı döngüsü denilen hadise problemin çözüm noktasıdır, dikkat ediniz. Fonksiyonun kullanım alanlarından sonra bahsedeceğim.

Varsayılan Kullanım Şekli: Bu kullanım şeklinde etiketler birbirinden virgül ile ayrılarak görüntülenir. Neredeyse tüm wordpress siteleri bunu kullanmaktadır. Standartı da budur zaten. Kod ve önizlemesi aşağıdaki gibidir.
<p><?php the_tags(); ?></p>

wp etiket

Eğer Tags yazısı yerine Etiketler gibi istediğiniz bir şey yazmak istiyorsanız şu tarz bir şey yapabilirsiniz.
<?php the_tags( '<b>Etiketler:</b> ', ', ', '</p>'); ?>

wp etiket

the_tags fonksiyonunun en önemli kullanım şekli bu şekildedir. Codex'ten diğer kullanım çeşitlerine bakabilirsiniz. İngilizce olmasına rağmen resimli olduğu için anlaşılabilir olduğuna inanıyorum. Ama yine de takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖNEMLİ: İşin can alıcı noktası işte burasıdır. Yeni yüklediğiniz bir temada ya da .php dosyasında bahsedeceğim yazı döngüsü olmadığı için etiketler görünmemektedir. Sadece yukarıda verilen kodlarla olmaz. Kodlar single.php'de veya yeni eklenen .php dosyasında aşağıdaki gibi yer almalıdır.
<?php if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
<?php the_tags( '<b>Etiketler:</b> ', ', ', '</p>'); ?>
<?php endwhile; else: ?>
<p><?php _e('Üzgünüz, kriterinize uygun yazı bulunamadı.'); ?></p>
<?php endif; ?>

Birinci satır yazı döngüsünün başlangıcıdır. 3-5. satırlar ise döngünün bitişidir. İkinci satır ise the_tags fonksiyonun kullanım biçimlerini belirleyen kodun yer aldığı bölümdür.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anlaşılır bir şekilde problemin çözümünü sizlere ulaştırmaya çalıştım. Bu yazı döngüsü konusu göz ardı edilen bir konu idi. O yüzden bu konuya değinmek istedim. Herhangi bir sorununuzda yardımcı olmaya çalışırım. The Loop ile ilgili orjinal wordpress dökümanı için http://codex.wordpress.org/The_Loop sayfasını ziyaret edin. Kolay gelsin.

Paris Hilton'un evini gördünüz mü?


Paris Hilton'un resimlerini çok görmüşsünüzdür. Peki evinin resimlerini daha önce gördünüz mü? Acun Ilıcalı, Var mısın yok musun Paris Hilton bölümünde tüm seyircilere videolu bir şekilde göstermişti. Ayakkabılarını, ayakkabılarla dolu odasını, köpeklerinin kulübesi değil evlerini, kendine ait odalarını görmüştük. O  bölümü kaçıranlar ve merak edenler için Paris Hilton'un evinin resimleri işte ...
Evini ziyaret etmiş kadar olduk, Paris Hilton.
İnternette gezerken evin resimleri hakkında yapılan yorumlara baktım da bayanların çoğu beğenmemiş. O kadar parayla bunlar mı dercesine dalga geçmişler bir nevi :] Haklılar mı değiller mi bilmiyorum, tartışılır valla.

Paris Hilton'un evi

Paris Hiltonun evi

Paris Hilton'un evi

Paris Hiltonun evi

Paris Hilton'un evi

Paris Hiltonun evi

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Hakkında



e-Okul Açılmıyor
e-Okul, e okul ... Yeni ve güzel bir sistem. Teknolojinin ve internetin gelişmesine ayak uydurmak için, öğrencilere kolaylık sağlamak için gerçekten güzel bir şey. Ne var ki öğrenciler bu sistemi kendilerine en çok lazım olan zamanda kullanabilseler. e-Okul sistemine girememekten bahsediyorum. Girip de Not Bilgisinin bulunmamasından bahsediyorum. Not Bilgisi şu an teknik açıdan iptal edilmiş olabilir, bilemiyorum ama konu o değil.

Koskaca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Ve kim olursa olsun böyle bir projede anlık 100 bin kişinin bakacağını bilmesi lazım ki ona göre önlem alınmalıdır. Aynı anda binlerce kişi yüklenince doğal olarak sistem kaldırmaz. Ama herhangi bir şekilde bir çözüm yolu bulunup halledilebilir bir şeydir. Bu sorun geçen sene de vardı. Bu zamanlarda e-okul kullanılamıyor, açılmıyor, hata veriyor vs. Umarım bir çözüm yolu bulunur. Yoksa bu sistemin bir amacı kalmaz. Geçen sene yanılmıyorsam, öğrenciler karneyi aldıktan sonra bakabildiler. Bence bunun da bir önemi yoktur. Sizce?

e-okul veli bilgilendirme sistemi
Ve hatırlatmak istediğim başka bir konu var.  e-okul sistemine giriş yaparak;  ders notlarınızı, devamsızlıklarınızı, sözlü notlarınızı sadece MEB'in sitesi olan e-Okul İlköğretim Veli Bilgilendirme Sistemi adresinden öğrenebilirsiniz. Bunun dışında başka bir adresten öğrenme şansınız malesef yoktur. İşin en acı tarafı da burasıdır. Bu yüzden bu adresi sürekli takip etmeniz gerekir.

Benim anlamadığım nokta ise şu: Böyle bir aksaklığın olmasına rağmen MEB tarafından geçen sene ve bu sene hiçbir açıklama yapılmadı. Veya önlem alacaklarına dair bir hareketlilik, bir şey göremedim. Umarım siz de benimle aynı görüştesinizdir. MEB'in bu e-okul sistemine en yakın zamanda bir çözüm yolu bulmasını, öğrencilerin ve velilerin bu mağduriyetten bir an önce kurtulmasını temenni ediyoruz.
 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net