Futbol = Güzel Oyun


Futbol Topu
Futbol, güzel oyundur. Mükemmel çalımlar, nefis paslaşmalar, takım olma ruhu, topun ağlarla buluşması, ilginç kurtarışlar da futbolu güzelleştiren unsurlardandır. Peki, bu mudur? Çalım da yiyebilirsin, pas hatası da yapabilirsin veya o gün gününde değilsindir ve takıma katkıda bulunamayabilirsin. Forvetsindir takımın senden gol bekler ama bir türlü topu kaleye sokamazsın. Bütün aksiliklere rağmen yine de futbol, güzel oyundur.

Herkes aynı fikirde olmayabilir. Ya da kimileri için futbol demek sadece "Spor" demektir. Futbol, senin için spordan başka bir anlam ifadeye etmeyebilir.

Futbolun güzel oyun olduğunu anlamak için futbolu hissetmek gerekir. Kimi zaman sadece hissetmek değil yaşamak ya da yaşayarak, isteyerek oynamak... Yanılıyor olabilirim. Belki de ancak "oyunda olduğun veya olmadığın süre boyunca maça odaklanmak", "hiçbir şeyden korkmamak" ve "elinden geleni yapmak" sana futbolun güzel bir oyun olduğunu gösterebilir.

Odaklanmak
Oynasan da oynamasan da... Maçı düşünmek, maça yoğunlaşmak, maçtan kopmamak çok önemlidir. Futbol ateşini hissedebilmen için mutlaka şarttır. Bu yüzden odaklanamaman için hiçbir sebep olmamalı. Oyuncuysan maça yoğunlaşmak için maçı düşünmeye bir yerden başlaman gerekir.

"Maç saati-yeri, rakip ... derken sahadasındır ve düdük çalmıştır. O andan itibaren topun sana geleceği anı beklememelisin. Fazla zaman kaybetmeden topa koşmalısın. Topa sahip olduğun anda maçın içindesindir. Artık ne yapabileceğini ya da yapamayacağını görmeye başlamaktasındır. Kazanacağına inanıyorsan mutlaka iyi şeyler görüyorsundur."

Oyuncu olmayabilirsin. Seyircisindir. Fark etmez... Futboldan zevk almak istiyorsan oyuncular gibi davranmalısın. Onların ne yaşadığını hissedebilmen de gerekir. En az onlar kadar heyecanlanabilmelisin.

Korkak Olmamak
Korkuyorsan başarılı olamazsın. Ne kaybetmekten korkacaksın ne de başka bir şeyden. Bu şey her şey olabilir: Topu ağlarla buluşturamayacağından korkmak, topu ellerinin arasından kaçıracağından korkmak, çalıştırıcından korkmak...

Cesur olup kazanacağına inanabiliyorsan ne mutlu sana.

Yine bir seyirci olabilirsin. Takımının kaybedeceğinden korkmaman gerektiğini biliyorsun.

Yapabilmek
Elinden gelenin en iyisini yapabilmekten bahsediyorum. Sana yakışan neyse onu yapabilmenden... Bunun için tabi ki inançlı olman gerekir. Kazanabileceğine, başarabileceğine inanmak...

Maçtan sonra maçın sonucu ne olursa olsun vicdanın rahat bir şekilde "Elimden gelenin en iyisini yaptım" diyebilmelisin.
Bu güzel klibi paylaşmak istedim. 2010 Afrika Dünya Kupası resmi müziği ...

"Güzel Oyun" hayatınızdan eksik olmasın ...


K'Naan - Waving Flag
 
Copyright 2009-2013 © trksh.org - Takip eden geride kalır.
Gizlilik
Teşekkürler bloggerthemes.net